• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 378
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Drobenka:
    • 120
      g máslo - změklé, cca
    • 180
      g moučkový cukr nebo krupicový
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g polohrubá mouka
  • Těsto:
    • sůl na špičku nože
    • 200
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml olej
  • Dále:
    • bílek na potření okrajů těsta
    • jahody - očištěné a osušené
    • olej na pomazání plechu

Postup přípravy receptu

1
Mouky, cukry, sůl, kypřidlo dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme vlažným mlékem, olejem, rumem a přidáme i žloutek, trochu promícháme a když se nám droždí rozpustí (na kvásek nečekáme), ihned vše zpracujeme na hladké těsto, které je oproti kynutému více řídké, ale ničeho se nebojíme, ihned ho přendáme na vymazaný plech olejem (2-3 lžíce) a mastnými dlaněmi nebo stěrkou ho roztáhneme po celé ploše velkého plechu. Těsto na krajích potřeme rozšlehaným bílkem a pak ho bohatě posypeme osušenými jahodami. Nakonec jahody posypeme užmoulanou drobenkou a ihned dáme koláč péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.
2
Koláč zvládnou i začátečníci, kteří mají rádi kynuté koláče, ale mají obavy z kynutého těsta.
3
Pokud máme rádi tvaroh, můžeme těsto potřít oslazeným tvarohem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a drobenkou

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem…

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou

Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mery12 | 14. 6. 2022 20:43

    Díky za recept na bezva koláč, který nevydrží do druhého dne. Přidala jsem další ovoce a oslazený tvaroh a nemá chybu :3

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2018 16:07

    Simona48: ...to jsem rád, díky! :)

  • Simona48 | 13. 3. 2018 21:53

    Koláč se povedl, je výborný. :)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 3. 2018 09:20

    Lunasulina, jsem potěšen, že se Vám recept líbí a koláč chutná... :)

  • Lunasulina | 11. 3. 2018 06:49

    Skvělý recept, opravdu chutný koláč z jednoduchého těsta.

  • Alena Břízová | 28. 8. 2016 14:21

    Děkuji za recept. Jahody jsem vyměnila za slívy a koláč je vynikající. S jahodami vyzkouším až za rok a věřím že bude také vynikající.

  • dejna | 26. 8. 2016 19:18

    koláč je opravdu moc lehký i pro začátečníky.Dělám ho docela často jen někdy místo jahod dám borůvky.Doma všem moc chutná. :-)

  • dejna | 26. 8. 2016 19:18

    koláč je opravdu moc lehký i pro začátečníky.Dělám ho docela často jen někdy místo jahod dám borůvky.Doma všem moc chutná. :-)

  • Hela | 28. 6. 2016 07:04

    Dělala jsem na klasický plec a do dalšího dne byl koláč snědený a dnes peču další. Je výborný

  • Hela | 24. 6. 2016 10:28

    Právě ho jdu dělat a podle množství těsta to vidím na klasický troubový plech 30 na 45. Dám vědět jaký byl.

  • Petra | 23. 6. 2016 09:52

    Na jak velky plech mam testo dat?

  • Petra | 23. 6. 2016 09:49

    Na jak velky plech mam testo dat?

  • Jana Kozlová | 15. 6. 2016 21:20

    Koláč je výborný. Dobrá práce :)))))

  • La bora | 9. 6. 2016 15:23

    Naprostá blaženost :-) děkuji za recept:-)

  • Hana Špičková | 31. 5. 2016 22:26

    Koláč je skvělý <3

  • Jarmila Šrámková | 30. 5. 2016 20:45

    Čekala jsem na naše české jahody abych koláč zkusila. Je výborný a v puse se rozplývá jako dort. Zdenka: pekla jsem asi 3/4 hodiny. Řídím se okolkama těsta, když zahnědnou je hotovo.

  • Zdenka | 21. 4. 2016 16:15

    Chcem sa opýtať ako dlho ste ho piekli?. Chystám sa ho vyskúšať cez víkend na moje narodeniny. Už sa teším <:-) <:-)

  • Lucka | 30. 3. 2016 08:20

    Je vynikající!!!!!!!!!!! :-* a rodině jsem na odpoledne slíbila další plech, když máme jahody za padesátku tak proč si neudělat radost :-D

  • eva | 17. 7. 2015 11:07

    dnes jsem ho pekla z poslednich jahod a nema chybu. dekuji za recept

  • Marie | 28. 6. 2015 17:59

    Vyzkousela jsem a chystam se pect podruhe,opravdu vyborny recept.

  • Ilona Hlaváčová | 22. 6. 2015 19:46

    Koláč je výborný a dík tomu, že se nemusí čekat na vykynutí je i docela rychlý. Děkuji za recept, těsto určitě zkusím i na rybízový koláč :-) už brzy :-)

  • Jarek | 21. 6. 2015 21:23

    A není těch v receptu udávaných skoro 0,5 kg drobenky na jeden plech trochu moc? ;-)

  • Olivie | 21. 6. 2015 16:27

    Vynikajici kolac. Dekuji autorovi za zverejneni skveleho receptu.

  • ZOEN | 14. 6. 2015 13:30

    Je výborný. Taky jsme ho nakrojili ještě za tepla a nemá chybu.

  • Hedvika | 6. 6. 2015 18:53

    My teda tvaroh rádi, tak jsem podle dopoučení v rcptu těsto natřela a joo, povedlo se. Koláč jak od maminky a děkujeme za recpt.

  • Petra M | 2. 6. 2015 06:05

    Vyborny recept,kolac vypada krasne a jeste lepe chutna

  • I. M. Chládková | 26. 5. 2015 11:27

    Koláč je výborný, děkuji za recept.

  • Danka Horáčková | 23. 4. 2015 17:50

    Vychladnout sice uplně nestačil , protože po čichu a od pohledu byl neodolatelný a puse se nám teď jen rozplývá .

  • Kratochvílová Markéta
    Kratochvílová Markéta | 12. 2. 2015 21:05

    moc moc dobré

  • Kratochvílová Markéta
    Kratochvílová Markéta | 12. 2. 2015 21:01

    Vyníkající mohu doporučit:)Děkuji za tip:) ;-)

  • Gábi | 28. 6. 2014 20:51

    Koláč je výborný :)) a na to, že v pečení nejsem zrovna kovaná, tak koláč je jak od maminky :))

  • Eva Vránová | 24. 6. 2014 11:28

    Koláč můžu určitě doporučit. Skoro polovina zmizela ještě vlažná hned po obědě a i bez nakynutí je pěkně nadýchaný ještě dneska. Děkuji za recept.

  • Eva Vránová | 23. 6. 2014 09:23

    Už se peče, tak jsem zvědavá jaký bude. Zkusila jsem použít na těsto mastný váleček, ale ten se hned nalepil, protože těsto bylo víc jak lité než kynuté, ale s mastnýma rukama šlo roztáhnout už dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Řezy Z ovoce Dezerty Červen Červenec Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

32
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
28
Pečené brambory
Pečené brambory
28
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
25
Rajčatové šišky
Rajčatové šišky
24
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jogurtový beránek
Jednoduchý jogurtový beránek
Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek
Jednoduchý jogurtový ořechový /…
Jednoduchý kávovník ala medovník
Jednoduchý kávovník ala medovník
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact