Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, promícháme a zalijeme smetanou. Přisypeme mouku s kypřidlem a kůrou, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu, rovnoměrně rozetřeme a posypeme jahodami a žmolenkou (máslo, cukr, hrubá mouka). Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
2
Po vychladnutí a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva Stránská
|16. 5. 2016 09:22
Chtěla bych poděkovat za tenhle super jednoduchý recept. Dělala jsem s jahodami a dokonce i s rebarborkou. Je opravdu výborný a rychlý, takže není co řešit.
Eva
|12. 3. 2016 10:31
Přesně tak, jednoduchý, nenáročný na suroviny i čas a hlavně je vynikající <3 jsem ráda, že jsem ho vyzkoušela.