• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý jahodový koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 150
      g tuk
    • 300
      g hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 1
      dl mléko
    • jahody k pokladení
  • Sníh
    • 4
      bílek
    • 250
      g moučkový cukr Přidávat až po ušlehání sněhu

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech.
2
Na těsto klademe jahody, přičemž mezi nimi necháváme malé mezery. Trochu posypeme jahody cukrem a necháme na teplejším místě stát asi 1 hodinu.
3
Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme tuhou pěnu, kterou rozetřeme na jahody. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cioccolatino
    cioccolatino | 23. 4. 2011 21:53

    Dobry den, kolac bych chtela zitra vyzkouset, jen nemam cerstve drozdi a zitra je vsude zavreno. Muzu pouzit i susene drozdi? A kdyz ano, tak taky jenom nechat v teplem mlece vykynout? Dekuji za odpoved

  • Lucie Ašványiová | 20. 6. 2009 16:20

    Fakt klobouk dolů. Výborný koláč !!!!! Chutnal i těm, co sladké nemusí :))))

  • Petra Seibertová | 3. 8. 2008 11:02

    Tenhle koláč jsem pekla už 2x,jednou podle receptu,podruhé s polohrubou moukou,protože hrubá došla a musím říct,že ten druhý byl mnohem lepší,těsto bylo vyšší,nadýchanější.Podruhé jsem zkoušela broskve,myslím,že lze použít jakékoliv ovoce,koláč je fakt moc dobrý. Pro majitelky domácích pekáren,těsto jsem dělala v pekárně,protože jsem neměla čas se s tím crcat,nechala jsem ho tam i vykynout a pak je dala na plech a upekla.Dokonce koláč pochválil i manžel,který moc buchtový není.

  • Tereza J. | 31. 7. 2008 19:13

    Pani Mária, od kysnutého cesta nemôžete očakávať, že sa bude rozplývať ako piškótové cesto. Je medzi dosť podstatný rozdiel, však ?

  • Marie Scuriková | 31. 7. 2008 18:53

    Tak nám tento koláč nechutnal,ale každý máme jiné chutě.Není na něm dobré to kynuté těsto.Já dělám taky jahodový koláč a ten se na jazyku jen rozplyne.Upeču piškotové těsto,ještě horké ho potřu nějakou červenou marmeládou,nakladu na něj hodně jahod,navrch dám sníh a posypu posekanými ořechy a vanilk.cukrem.Pak to hned dám zpět do trouby zapéct.

  • Tereza J. | 6. 7. 2008 05:50

    Ivanka, pozrite si na ríbezle koláč pod názvom Rybízový koláč IV, ktorý som dávnejšie vložila. Ten je na ríbezle veľmi dobrý.

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 20:00

    Díky za radu. Příště udělám tužší těsto. Až bude zralý rybíz, ráda bych koláč vyzkoušela s ním. Doufám, vže bude taky tak dobrý, jako jahodový. Zdravím a přeji pěkný večer. Ivana

  • Tereza J. | 5. 7. 2008 19:54

    Ivanka, nabudúce urobte cesto takej hustoty aby nebolo príliš riedke. Ono chyba nebude vo vás, skôr v múke. Mám skúsenosť, že slovenská polohrubá je iná ako česká, rovnako aj hladká a hrubá.

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:56

    Koláč mi chutnal. Jen nevím, jestli jsem neudělala nějakou chybu s těstem. Měla jsem ho řidší, sice to na plechu pěkně nakynulo, ale bylo takové hodně pórovaté (spíš samá "díra"). Myslela jsem si, že kynutá těsta jsou taková tužší, hutnější. Myslíte, paní Terezko, že příště mám raději dát méně mléka nebo je chybka jinde? Díky za odpověď.

  • Lada Kratochvílová | 10. 5. 2008 18:46

    výborný ! Už je v oblíbených receptech

  • Jitka | 8. 7. 2007 23:04

    Je to mňamka musela jsem svoje chlapce odehnat od pekáče, aby mi zbyl kousek k odpolední kávě

  • Veronika Matoušková | 14. 6. 2007 17:14

    Diky za radu, Terezo, příště to tak udělám. Byla jsem z toho taková nějaká rozčarovaná, že mě nějaké alternativní řešení vůbec nenapadlo. ale příště budu chytřejší :-)

  • Tereza - | 13. 6. 2007 13:44

    Veronika, treba piecť pri miernej teplote. Ak ste mali sneh spálený a cesto surové, to znamená, že ste piekli pri vysokej teplote. Ak chcete piecž v remoske, potom pečte koláč bez snehu, asi na 80% upečte, až potom dajte sneh a dopečte. V remoske nemôžete teplotu nastavovať. A ešte jedna rada, v takom prípade ste mohli sneh zhodiť dole, koláč dopiecť a poliať polevou, prípadne pocukrovať alebo hodiť nový sneh. Tých jahôdiek bolo ozaj škoda. Nevadí, druhýkrát sa to podarí:)))

  • Veronika Matoušková | 13. 6. 2007 06:52

    Vyhodila jsem ho aniž bychom ho ochutnali. Sněhová čepice byla spálená, a těsto syrový. Asi bych měla zdůraznit že jsem ho pekla v remosce, a asi nestačí ho péct zvrchu. Mrzí mě to, těšili jsme se na něj a dala jsem tam jahůdek opravdu dost.... No co, až budeme mít v novém bytě konečně už i troubu, tak třeba dostane druhou šanci

  • Anonym | 25. 6. 2006 16:07

    Zkoušela jsem tento recept s višněmi. Chutnal opravdu dobře! Těsto bylo krásně nadýchané a vláčné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá mouka Jahody Mléko Moučkový cukr Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Foie gras
Foie gras
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jogurtový beránek
Jednoduchý jogurtový beránek
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact