Tohle děláme od malička ale bez škvarek, je to skvělé levné a rychlé jídlo, pokud vám doma v lednici zbyli těstoviny nebo brambory z předešlého dne. Odporoučím ;-)
O tomhe receptu jsem slyšela, ale zatím mě nenapadlo ho vyzkoušet - takže jsem ráda, že jsem ho našla a zkusím ho. :-) Jak tu někdo píše, je to samý sacharid a tuk, ale jisttě to bude dobré, místo škvarků se může "na zdravo" dát třeba libová slaninka nebo někdo kuřecí.. a vitamíny? Zeleninový salátek nebo aspoň pořádnou oblohu, a je vyřešeno. :-) :-)
Koukám, že vylepšená verze. U nás se toto jídlo vařívalo odjakživa jen na opražené cibulce smíchat uvařené flíčky s rozšťouchanýma bramborama. K tomu hlávkový salát. Mńáááááám :-)
Pěkná kalorická bomba, jenom tuk a sacharidy a žádná zelenina ani bílkoviny :-( Možná je to dobré, ale rozhodně ne výživné.
Dělam podobně nedavám škvarky ale dobrou slaninu a už nezapékám :-)
u nas se nakonec prida vajicko a necha se zcuknout
Na toto jídlo se pamatuji z dětství kdy je dělával můj otec, je dělával z brambor a palačinek nakrájených na nudličky. Něco báječného, jak samostatně tak i jako příloha.
Tohle jídlo jsem jako dítě milovala <3 a donedávna jsem si netroufla ho naservírovat manželovi, protože je masovej. Ale pak jsem uvařila a od té doby je to naše milované jídlo <:-) . Jednoduché, levné a žravé ;-) .
ty jsi asi jedna z těch co by chtěly ještě :-D všechno vylepšovat
Dnes jsem uvařila,uvidím co na to rodinka.Mě to docela chutná.
Ak môžem poradiť, tak najlepšie sú domácky urobené fliačky : cesto= hrubá múka, vajco, štipka soli a toľko vlažnéj vody aby sa suroviny spojili do polotuhého cesta. Dobre vypracovať /ručne/. Chvílu nechať odpočinúť a vyválkať na 2-3 mm. Pokrájať na fliačky a vyvariť v slanej vode. Skúste a presvedčíte sa, že námaha sa vyplatila. Prajem dobrú chuť.
Já to znám jako grenadýrský pochod, pamatuju si to ještě ze ZŠ,ale dělalo se to bez té pomazánky a já bych se po tom utloukla. Jo a nezapékalo se to.
Dělala jsem to už z kolínek,ale nelepší jsou asi fleky,také přidávám anglickou slaninu k cibulce pak vše smíchám a už nezapékám.
můžete prosím poradit jaké těstoviny jsou nejvhodnější?
V sobotu jsem uvařila a název odpovídá-je to jednoduché a opravdu dobrota. Manžel je masový, ale tady mu nic nechybělo, příště udělám větší množství, fakt supr. Soňa
Je mi 14 let a včera jsemto vyzkoušela. Nic nezbylo,bylo to móóóc dobré,musím prý vařit častěj. Chtěla jsem oznámkovatvýbornou,ale malý brácha mě doběhl a oznámkovatl 5.Tak se omlouvám.Je to i hodně rychlé a zvládne to i nekuchař.Jana
Můžete si ji udělat, ale u nás se sežene u řezníka.
Škvarkovú pomazánku si sami deláte, nebo se to kupuje?
Je to velice vyborne
Tak tohle si dám do oblíbených, musí to být dobrota...
výborne není co komentoat,
Jano,určitě vyzkoušejte, nám to teda chutnalo moc. Věřím, že bez té pomazánky to nebylo ono, protože ta je tam hodně důležitá a dává tomu právě tu dobrou chuť, když se smíchá s tím ostatním.
Udělala jsem to bez té škvarkové pomazánky,jelikož jsem na ni zapomněla a nebylo to ono.Udělám další pokus s pomazánkou,snad to bude tak dobré,jak píšete.:o)
Tak jsem dnes taky vyzkoušela a musím moc a moc pochválit. Rodina se oblizovala a jak napsala Karla, ujídala a ujídala.Skvělé a hlavně jednoduchá rychlovka.Dali jsme si se steril.zelím.Brzy zopakuji!
myslím, že česnekem se nic nezkazí
Mám jen dotaz,nemohl by se tam přidat 1-2 stroužky česneku?Dnes se na tuto dobrotku chystám,brambory se vaří,těstovinky budou za chvilku,tak mě to jen napadlo:o)
tento recept jsem kdysi vystříhla v časopise a nedávno objevila. Je to super jídlo, rychlý oběd bez masa a přesto masem zavoní. Rodina miluje, dělám vždy velký pekáč. Po obědě každý dál uždibuje, ujídá, zarovnává...... a rychle to mizí. Děti k tomu mají rády kečup.
Brambory a těstoviny po zapečení se škvarkovou pomaz. jsou výborné-mám odzkoušeno. Je to pochoutka.
Ano, přesně takhle ho dělám já a mohu všem doporučit:-)