V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na trošce oleje mírně opečeme nakrájenou cibuli, přidáme škvarkovou pomazánku (kdo chce, může přihodit hrst škvarků) a až se rozpustí, přidáme asi 3 kávové lžičky papriky.
2
Ve velké nádobě vše dohromady smícháme a dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Obsah vysypeme na vyšší plech a zapečeme v troubě. Výborně chutná s kysenou okurkou.
3
Recept je velmi jednoduchý, levný, rychlý a ještě ke všemu nám hrozně chutná.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
janča
|16. 3. 2013 14:16
Tohle děláme od malička ale bez škvarek, je to skvělé levné a rychlé jídlo, pokud vám doma v lednici zbyli těstoviny nebo brambory z předešlého dne. Odporoučím ;-)
Janča
|23. 11. 2012 14:23
O tomhe receptu jsem slyšela, ale zatím mě nenapadlo ho vyzkoušet - takže jsem ráda, že jsem ho našla a zkusím ho. :-) Jak tu někdo píše, je to samý sacharid a tuk, ale jisttě to bude dobré, místo škvarků se může "na zdravo" dát třeba libová slaninka nebo někdo kuřecí.. a vitamíny? Zeleninový salátek nebo aspoň pořádnou oblohu, a je vyřešeno. :-) :-)
Ell
|23. 10. 2012 13:58
Koukám, že vylepšená verze. U nás se toto jídlo vařívalo odjakživa jen na opražené cibulce smíchat uvařené flíčky s rozšťouchanýma bramborama. K tomu hlávkový salát. Mńáááááám :-)
Lucie
|11. 8. 2012 10:56
Pěkná kalorická bomba, jenom tuk a sacharidy a žádná zelenina ani bílkoviny :-( Možná je to dobré, ale rozhodně ne výživné.
Lenka
|31. 5. 2012 20:31
Dělam podobně nedavám škvarky ale dobrou slaninu a už nezapékám :-)
hana
|5. 4. 2012 17:36
u nas se nakonec prida vajicko a necha se zcuknout
Jirka
|22. 3. 2012 08:57
Na toto jídlo se pamatuji z dětství kdy je dělával můj otec, je dělával z brambor a palačinek nakrájených na nudličky. Něco báječného, jak samostatně tak i jako příloha.
Tohle jídlo jsem jako dítě milovala <3 a donedávna jsem si netroufla ho naservírovat manželovi, protože je masovej. Ale pak jsem uvařila a od té doby je to naše milované jídlo <:-) . Jednoduché, levné a žravé ;-) .
míra
|24. 10. 2010 22:02
ty jsi asi jedna z těch co by chtěly ještě :-D všechno vylepšovat
marie mateju
|2. 6. 2009 13:17
Dnes jsem uvařila,uvidím co na to rodinka.Mě to docela chutná.
Klára Keselyova
|30. 5. 2009 14:37
Ak môžem poradiť, tak najlepšie sú domácky urobené fliačky : cesto= hrubá múka, vajco, štipka soli a toľko vlažnéj vody aby sa suroviny spojili do polotuhého cesta. Dobre vypracovať /ručne/. Chvílu nechať odpočinúť a vyválkať na 2-3 mm. Pokrájať na fliačky a vyvariť v slanej vode. Skúste a presvedčíte sa, že námaha sa vyplatila. Prajem dobrú chuť.
venyss venyss
|30. 5. 2009 07:03
Já to znám jako grenadýrský pochod, pamatuju si to ještě ze ZŠ,ale dělalo se to bez té pomazánky a já bych se po tom utloukla. Jo a nezapékalo se to.
Anna Vobroučková
|29. 5. 2009 23:00
Dělala jsem to už z kolínek,ale nelepší jsou asi fleky,také přidávám anglickou slaninu k cibulce pak vše smíchám a už nezapékám.
Magdaléna Petrovská
|29. 5. 2009 21:19
můžete prosím poradit jaké těstoviny jsou nejvhodnější?
soňa lanikova
|2. 4. 2007 10:26
V sobotu jsem uvařila a název odpovídá-je to jednoduché a opravdu dobrota. Manžel je masový, ale tady mu nic nechybělo, příště udělám větší množství, fakt supr. Soňa
Anonym
|24. 1. 2007 13:34
Je mi 14 let a včera jsemto vyzkoušela. Nic nezbylo,bylo to móóóc dobré,musím prý vařit častěj. Chtěla jsem oznámkovatvýbornou,ale malý brácha mě doběhl a oznámkovatl 5.Tak se omlouvám.Je to i hodně rychlé a zvládne to i nekuchař.Jana
Jaroslava Oumarová
|23. 1. 2007 10:11
Můžete si ji udělat, ale u nás se sežene u řezníka.
Anonym
|23. 1. 2007 08:50
Škvarkovú pomazánku si sami deláte, nebo se to kupuje?
Milada Železnikova
|22. 1. 2007 16:32
Je to velice vyborne
Hana Rožníčková
|29. 12. 2006 19:58
Tak tohle si dám do oblíbených, musí to být dobrota...
Lucie Hofmannová
|8. 9. 2006 16:23
výborne není co komentoat,
Anonym
|7. 8. 2006 08:36
Jano,určitě vyzkoušejte, nám to teda chutnalo moc. Věřím, že bez té pomazánky to nebylo ono, protože ta je tam hodně důležitá a dává tomu právě tu dobrou chuť, když se smíchá s tím ostatním.
Jana Kutačová
|6. 8. 2006 17:44
Udělala jsem to bez té škvarkové pomazánky,jelikož jsem na ni zapomněla a nebylo to ono.Udělám další pokus s pomazánkou,snad to bude tak dobré,jak píšete.:o)
Anonym
|28. 7. 2006 23:01
Tak jsem dnes taky vyzkoušela a musím moc a moc pochválit. Rodina se oblizovala a jak napsala Karla, ujídala a ujídala.Skvělé a hlavně jednoduchá rychlovka.Dali jsme si se steril.zelím.Brzy zopakuji!
Gábina Houšková
|14. 7. 2006 11:53
myslím, že česnekem se nic nezkazí
Jana Kutačová
|14. 7. 2006 11:12
Mám jen dotaz,nemohl by se tam přidat 1-2 stroužky česneku?Dnes se na tuto dobrotku chystám,brambory se vaří,těstovinky budou za chvilku,tak mě to jen napadlo:o)
Karla
|21. 6. 2006 16:27
tento recept jsem kdysi vystříhla v časopise a nedávno objevila. Je to super jídlo, rychlý oběd bez masa a přesto masem zavoní. Rodina miluje, dělám vždy velký pekáč. Po obědě každý dál uždibuje, ujídá, zarovnává...... a rychle to mizí. Děti k tomu mají rády kečup.
Lenka
|27. 2. 2006 09:37
Brambory a těstoviny po zapečení se škvarkovou pomaz. jsou výborné-mám odzkoušeno. Je to pochoutka.
Jaroslava Oumarová
|27. 1. 2006 14:02
Ano, přesně takhle ho dělám já a mohu všem doporučit:-)