ks
klobása
šunková, nebo jiná uzenina v ekvivalentním množství (můžou být i sojové kostky)
4
ks
brambory
1
ks
cibule
česnek
olej
vegeta
Postup přípravy receptu
1
Osmahneme cibulku na oleji. Přidáme klobásku, opečeme. Mezitím dáme vařit brambory. Až je klobáska pěkně opečená, přidáme do hrnce obě plechovky fazolí, asi lžičku vegety a utřený česnek. Chvilku povaříme, aby se fazole prohřály a vegeta s česnekem jídlo ochutily. Ke konci jen přidáme uvařené brambory, promícháme a můžeme servírovat. Já si ještě k tomuto guláši ukrojím navíc chleba.
Super bašta a jednoduchá. Občas podlévat vodou a místo oleje jsem použil sádlo (díky Vlasto). Pikantní klobása se taky do tohoto jídla hodila, takže jsme si fakt pochutnali!
kikča
|26. 2. 2016 18:22
zkoušela jsem to je mi 12 a je to super jem potřeba zředit vodou mamce i tatkovi to chutnalo ;-) :-) ;-) ;-)
Vlasta
|8. 6. 2014 11:31
Žádný slušný kuchř nebude dělat základ na oleji ale na sádle je to zásada.
Petr Petr
|8. 11. 2006 18:57
Tak jsem to dnes vyzkoušel.. Jen jsem nedal brambory, použil jsem paprikovou klobásu. A co se týče fazolí, tak jsem si koupil červené fazole a rajčatovou omáčku na těstoviny a bylo to skvělý.. Jen jsem to musel krapek vodou zředit, aby to nebyla kaše..:-)))Vřele doporučuji. A ještě se k tomu hodí pivečko. ;-)