• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 33
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      hrnek žitná chlebová mouka
    • 1
      hrnek pšeničná chlebová mouka
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín podle chuti
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      hrnek voda necelé

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše promícháme, až vznikne těsto.
2
Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout minimálně 12 hodin. Správně nakynuté těsto je po této době jako pěna. Potom těsto v míse lehce promícháme, znovu přikryjeme a necháme ještě kynout asi půl hodiny.

RADA: Jak na domácí kvásek?

3
Zatím vložíme do trouby kulatý či oválný vysoký pekáček z varného skla i s pokličkou a necháme rozpálit 30 minut na cca 230 °C. Pekáček vkládáme raději do studené trouby, aby se nahříval postupně a nepraskl.
4
Do horkého suchého pekáčku vyklopíme pomocí stěrky těsto. Pekáček ihned přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut při teplotě cca 230 °C, pak poklici sundáme a dopékáme ještě asi 20 minut.
5
Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet to půlhodinové nahřátí suchého pekáčku.

RADA: Jak skladovat chléb?

6
Pokud nemáte pekáček z varného skla, je možné použít hrnec, ale s varným sklem mám lepší zkušenost.
7
Velikost chleba je dána velikostí použitých hrnečků. Já používám třetinkové na velký chléb a 200 ml na menší chléb. Podle toho použiji menší nebo větší pekáček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

68
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
62
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
51
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
42
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
19
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jednoduchý  korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč -…
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact