• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 34
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      hrnek žitná chlebová mouka
    • 1
      hrnek pšeničná chlebová mouka
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín podle chuti
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      hrnek voda necelé

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše promícháme, až vznikne těsto.
2
Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout minimálně 12 hodin. Správně nakynuté těsto je po této době jako pěna. Potom těsto v míse lehce promícháme, znovu přikryjeme a necháme ještě kynout asi půl hodiny.

RADA: Jak na domácí kvásek?

3
Zatím vložíme do trouby kulatý či oválný vysoký pekáček z varného skla i s pokličkou a necháme rozpálit 30 minut na cca 230 °C. Pekáček vkládáme raději do studené trouby, aby se nahříval postupně a nepraskl.
4
Do horkého suchého pekáčku vyklopíme pomocí stěrky těsto. Pekáček ihned přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut při teplotě cca 230 °C, pak poklici sundáme a dopékáme ještě asi 20 minut.
5
Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet to půlhodinové nahřátí suchého pekáčku.

RADA: Jak skladovat chléb?

6
Pokud nemáte pekáček z varného skla, je možné použít hrnec, ale s varným sklem mám lepší zkušenost.
7
Velikost chleba je dána velikostí použitých hrnečků. Já používám třetinkové na velký chléb a 200 ml na menší chléb. Podle toho použiji menší nebo větší pekáček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

105
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
17
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
15
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka -…
14
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Lela a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

Lela a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý  korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč -…
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact