• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 32
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      hrnek žitná chlebová mouka
    • 1
      hrnek pšeničná chlebová mouka
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín podle chuti
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička ocet
    • 2
      hrnek voda necelé

Postup přípravy receptu

1
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše promícháme, až vznikne těsto.
2
Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout minimálně 12 hodin. Správně nakynuté těsto je po této době jako pěna. Potom těsto v míse lehce promícháme, znovu přikryjeme a necháme ještě kynout asi půl hodiny.

RADA: Jak na domácí kvásek?

3
Zatím vložíme do trouby kulatý či oválný vysoký pekáček z varného skla i s pokličkou a necháme rozpálit 30 minut na cca 230 °C. Pekáček vkládáme raději do studené trouby, aby se nahříval postupně a nepraskl.
4
Do horkého suchého pekáčku vyklopíme pomocí stěrky těsto. Pekáček ihned přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut při teplotě cca 230 °C, pak poklici sundáme a dopékáme ještě asi 20 minut.
5
Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet to půlhodinové nahřátí suchého pekáčku.

RADA: Jak skladovat chléb?

6
Pokud nemáte pekáček z varného skla, je možné použít hrnec, ale s varným sklem mám lepší zkušenost.
7
Velikost chleba je dána velikostí použitých hrnečků. Já používám třetinkové na velký chléb a 200 ml na menší chléb. Podle toho použiji menší nebo větší pekáček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

65
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý  korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč -…
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact