lžíce
mletá paprika
sladká nebo kombinace s pálivou
1
plechovka
fazole ve slaném nálevu
scezené
klobása
dle chuti: pikantní, maďarská, papriková... (nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji zaprášíme sladkou mletou paprikou, kterou necháme krátce zpěnit. Papriku můžeme zkombinovat s pálivou. Přidáme hrubě pokrájená rajčata, promícháme a dusíme cca 5 - 10 minut (na skus). Komu nevadí slupky z rajčat, může vynechat jejich oloupání. Přisypeme scezené fazole, které necháme se zeleninou prohřát, osolíme, opepříme a následně do leča přidáme vejce, která nebudeme míchat okamžitě, ale necháme je v leču mírně ztuhnout. Poté lečo odstavíme, vejce v něm rozmícháme a můžeme podávat.
Kdo se neobejde bez masa, může do leča vmíchat nebo lečo na talíři dozdobit na sucho osmaženou klobásou na kolečka pokrájenou.
Podáváme s bramborem, rýží nebo čerstvým chlebem či pečivem.