Starší rohlíky nastrouháme nebo rozmixujeme, zalijeme troškou mléka a necháme nasát. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, bylinky, uzeninu dle chuti, ale tu můžeme samozřejmě i vynechat, pokud chceme mít pokrm bezmasý. Osolíme (pokud je sýr slaný, solit není nutné) a opepříme. Vše dobře promícháme a z umíchané sýrové hmoty tvoříme mokrou rukou placičky, které obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme dozlatova.
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou společně se zeleninou, tatarkou či dipem.
3
Ze sýrové hmoty můžeme udělat i menší kuličky, které nám poslouží jako slaná chuťovka.
4
Jako obměnu můžeme dochutit například česnekem, paprikou...
Smíchat s vejcem, sýrem a tak dalej jak je psané. Toš ti je těžké vařit, když nende aj čtení :-D
Jakub Klimša
|29. 11. 2016 12:17
Jak mám uvařit ten starší rohlík?
Iva Turková
|18. 7. 2016 21:22
Vynikající :-* Děkuji za recept.
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
ondra kosturik
|9. 5. 2016 12:31
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Eva
|10. 3. 2016 15:01
Píše se nastrouhat nebo rozmixovat tak je rohlík asi prohnaný v robotu. Jde spíš podle mě o to aby nebyl celý , než jak je nacupovaný a já jsem rohlík dobře nastrouhala na velkých slzách struhadla a řízky byly výborný.
Lenka
|22. 2. 2016 19:42
Ten rohlík se má nastrouhat jako na strouhánku? Na fotce to vypadá, že to jsou nějaké větší kousky.
Pavla Hrubá
|14. 3. 2015 07:00
Tyhle placky znám a patří mezi naše oblíbené. :-* :-* :-* :-* :-* :-* Naučila mě je kamarádka ze školy.
Běla
|31. 10. 2014 15:41
Píšu jedničku a moře ************ byla to bašta!
Renata Tauflová
|20. 6. 2014 10:54
Výborné a nikde nic nevytéká ani neprská, vřele doporučuji.