• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché špecle se zelím a masem
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché špecle se zelím a masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 147
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špecle nesušené
    • 250
      g uzené maso : plec, krkovička... případně libová uzená slanina či šunka
    • 1
      sklenice kysané zelí velká
    • olej nebo sádlo
    • cibule
    • sůl
    • cukr krupice
    • pepř mletý - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není třeba, cukr šťávu ze zelí uvolní. Pod poklicí vše krátce podusíme (cca 10-15 minut).
2
Uzené maso drobně pokrájíme a na trošce oleje osmažíme, můžeme i opepřit. Solit většinou není třeba, jelikož uzené je slané dost.
3
Špecle uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a ihned ve větším hrnci nebo míse smícháme s teplým dušeným zelím a osmaženým masem a podáváme.
4
Místo nesušených špeclí můžeme použít i uvařené sušené.
5
Pokud máme zbylé pečené maso, například kuře nebo bůček, můžeme ho použít místo uzeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zujali | 18. 3. 2017 12:40

    Super, už vím co si udělám říští týden k obědu práce. Vyzkouším to s tím kuřecím. :-)

  • Markéta | 16. 3. 2016 07:43

    Tohle nemělo chybu a bylo to opravdu za okamžik hotové O:-)

  • Petra | 14. 4. 2015 12:15

    Je to výborné a je to fofr :)) dík za dobrý nápad

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Uzené Z těstovin Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Kysané zelí Olej Pepř mletý Špecle Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
46
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
24
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)
Jednoduché sýrové chuťovky (slané…
Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)
Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…
Jednoduché sýrové tyčinky
Jednoduché sýrové tyčinky
Jednoduché špenátové palačinky
Jednoduché špenátové palačinky
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté,…
  • Recepty.cz
  • Jednoduché špecle se zelím a masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact