posekané bylinky
čerstvé - tymián, majoránka, petrželka... dle chuti
200
ml
smetana ke šlehání
100
g
sýr niva
či jiný chutí výrazný sýr
muškátový květ
dle chuti
česnek
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení vše zalijeme smetanou, ochutíme bylinkami nebo muškátovým květem, případně česnekem dle chuti a krátce zvolna provaříme. Přidáme nastrouhaný sýr, který nám po rozpuštění omáčku zahustí, ochutíme solí (není nutná, sýr je slaný) a pepřem a můžeme podávat.
2
Podáváme k vařeným bramborám, bramborové kaši, nokům, špeclím, těstovinám... Dozdobit můžeme bylinkami.