g
měkký salám
(gothajský, šunkový... dle chuti) nebo špekáčky
3
ks
cibule
olej
sůl
pepř mletý
Zeleninová pánev:
3
ks
paprika - bílá
nebo červená...
2
ks
cuketa
mladá, do 2 X do 250-ti gramů
olej
koření
dle chuti (Adžika, čubrica, Gyros...)
sůl
nebo sojová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Hned přidáme i pokrájenou uzeninu a na kolečka nebo půlměsíčky oloupané pokrájené cibule. Smažíme za občasného promíchání do změknutí masa a dozlatova.
2
Na druhé pánvi si rozpálíme také trochu oleje, na který dáme zprudka smažit hrubě pokrájenou očištěnou papriku a cuketu (neloupanou). Pokud nám tato kombinace nevyhovuje, můžeme použít jiný druh zeleniny, například kedlubnu s mrkví, lilek s paprikou, patizon s dýní nebo fazolky... Smažíme zprudka, za občasného promíchnutí, dozlatova a na skus. Ochutíme až téměř na samý konec kořením nebo sojovou omáčkou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.