g
těstoviny
dle chuti: špagety, tagliatelle..., cca
olej
400
g
nakládaná loupaná rajčata
- pokrájená
1
ks
cibule
2
stroužek
česnek
bazalka
nebo petrželky dle chuti
10
ks
nakládané olivy
, pokrájené- nejsou nutné
sůl
a pepř dle chuti
180
g
tuňák - ve vlastní šťávě
, okapaný, cca
cukr
dle chuti
strouhaný parmazán
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Cibuli drobně pokrájíme a na oleji (nejlépe olivovém) osmažíme dosklovata. Přidáme zpěnit nasekaný česnek, přidáme rajčata a olivy (nejsou nutné). Vše necháme cca 10 minut povařit, dle chuti přidáme cukr (1-2 lžičky), sůl a pepř, natrhané bylinky a okapaného tuňáka, kterého necháme v omáčce už jen prohřát.
2
Podáváme s těstovinami uvařenými dle návodu a před podáváním můžeme posypat parmazánem.
3
Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat s rajčaty i špetku chilli.