Papriky, musí být ty pravé sezónní, které trochu pálí - vydlabeme a naplníme směsí ze strouhaného eidamu a nadrobno nakrájeného gothaje (je nutné dodržet tyto ingredience a salám "nevylepšovat" záměnou za jiný).
2
Dáme péct na vymazaný pekáček. v průběhu pečení otočíme, aby byly pečené rovnoměrně do "puchýřků".
3
Podáváme s chlebem. Recept není můj, ale po ochutnání jsem jej musela pro velký úspěch zveřejnit
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Sprušanská
|26. 8. 2009 10:19
dobrý den, já tedy papriky plněné sýrem miluju, je to náš rodinný letní recept- ale přidávám do nastrouhaného sýra salám nakrájený na kostičky může být uzené nebo klobáska a přidám pepř mletý, rozmačkaný česnek a 1 vejce kterým tu masu spojím a plním papriky, podleju troškou vody kapnu olej a peču cca 25-30 minut. Bez toho česneku, vejce a pepře jsem vyzkoušela ale bylo to takové "plané". :-(
Markéta Valentová
|25. 8. 2009 20:36
asi jste, Andreo, nezvážila, že jde o sýr, který se teplotou přirozeně rozteče, a proto je lepší dělat otvor do papriky co nejmenší. A co se týká paprik s plněným masem - mám je taky ráda, ale tohle má být úplně jiná CHUŤ a s těmi klasickými má tento recept společné opravdu jen to plnění
Andrea Plačková
|25. 8. 2009 14:58
Dnes jsem tento tecept vyzkoušela a musím říct,že to byla katastrofa!Všechen obsah z paprik vytekl,sýr se roztekl a byla z toho hustá kaše.Nedám dopustit na papriky plněné mletým masem,nebo hotovou sekanou.
Lenka Blahutová
|25. 8. 2009 09:27
Já teda včera dělala papriky klasika s mletým masem, takže nejdříve zlikvidujeme tyto a pak musím prubnout Váš recept. Jsem moc zvědavá :-)
Markéta Valentová
|25. 8. 2009 08:17
jen nechápu, proč administrátoři zařadili papriky do pokrmů z mléka a sýra, když základem jsou papriky...
Markéta Valentová
|24. 8. 2009 19:32
žádné koření, proto se musí dát gothaj, protože je sám o sobě dobře okořeněný. Zkuste to, je to fakt ňamka!
Anna Čuprová
|24. 8. 2009 16:56
Já pečené papriky připravuji tak, že odkrojím kousek špičky, aby při pečení unikala pára.Upeču hodně, až jsou téměř hnědé.Rozkrojím, semeník může zůstat,potřu vnitřek paprik rozetřeným česnekem smíchaným s olivovým olejem a vložím na kousky balkánský sýr.Chvilku zapeču.Semeník se může sníst, je velmi dobrý.
helus helus
|24. 8. 2009 14:24
Ja papriky vydlabem, vnútro paprík ochutím vegetou a striedavo plním papriky smotanovým syrom a salámou /resp.klobásou/. Keďže naraz robím 4 papriky, opekám ich iba v rajnici do zlatohneda. Po vybratí na tanier bohato posypem cesnakom. Je to výborná rýchla večera.
Lucie Blechová
|24. 8. 2009 14:03
Markétko a to tam nepřijde žádné koření? Ani sůl a pepř? Docela mě láká to zkusit, ale absence koření mě trochu odrazuje, aby papriky nebyly "jalové" a bez chuti... Lucie
Věra Štroblová
|24. 8. 2009 10:10
Něco podobného jsem slyšela, ale byl smíchaný salám se sýrem a vejci a naplněné papriky zalité smetanou a zapečené také jsem nezkoušela ale prý je to bomba :-)