čerstvé ovoce
nebo okapané kompotované - dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme olej s vodou, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10-13 minut. Nepřesušit!
2
Po upečení necháme zchladnout, sundáme opatrně pečící papír a plát pokrájíme na kostičky, obdélníčky či jiné požadované tvary, které pak dozdobíme vyšlehanou smetanou s cukrářskou zdobičkou a sezonním nebo kompotovaným ovocem dle vlastní chuti a fantazie.
3
Těsto můžeme dle chuti měnit na kakaové, kávové, kokosové, ořechové... tak, že společně s moukou přidáme do těsta buď lžičku kávy nebo hrst mletých ořechů, lžíci kakaa...
4
Smetanu můžeme také ochutit jinak než jen vanilkovým cukrem a to tak, že během šlehání přidáme capuccino, kakao, rozpuštěnou nebo nastrouhanou čokoládu...