• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché piškotové kornoutky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché piškotové kornoutky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce větší (nebo 4 menší)
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma, případně citronová kůra dle chuti
    • 1
      lžíce vlažná voda
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Dohotovení
    • smetana ke šlehání
    • pařížská šlehačka
    • ovoce dle chuti
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky (cca 10-15 cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu lehce dorůžova (nesmíme je přesušit!). Ihned po upečení (horké) srolujeme rukou nebo pomocí vařečky do kornoutku a tak necháme i vychladnout. Pracujeme velmi rychle, po vychladnutí nejdou stočit. Pokud chceme, motat můžeme jen do ruličky, je to rychlejší a pro nezkušené i jistější.
2
Vychladlé kornoutky plníme dle vlastní fantazie a chuti. My máme nejraději se šlehačkou, do které přidávám vanilkový cukr a s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
3
Okraje kornoutků nebo jejich špičky můžeme namáčet do čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Jednoduché piškotové pohoštění s…

Sýrové kornoutky

Sýrové kornoutky

Ořechové kornoutky

Ořechové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zoryna | 1. 5. 2017 08:17

    Katastrofa, ale rolada výborná

  • barbora_pavlina | 8. 4. 2017 08:46

    mota se to spatne :'( =-O

  • barbora | 7. 4. 2017 17:20

    kolik kusu z toho je? :-\

  • Iva Šlapáková | 28. 1. 2016 10:39

    Kornoutky jsou výborné :-) a povedly se <3 . Nesmí se píct dlouho aby netvrdly kraje a mě šly dobře motat. Jsou dost pružné tak jsem je nechala chladnout tím přehybem dolu. Taky bude záležet na mouce a době šlehání.

  • RN | 31. 10. 2015 11:52

    Snažila jsem se o rychlost a přesto mi to praskalo-první dobrej,druhej,třetí ušel a čtvrtej se zlomil-je v tom nějakej fígl?Nedopékat (růžové okraje praskaly nejvíc),dělat silnější,slabší.....????? Normálně nejsem nešikovná ani pomalá a peču pořád,ale to co je na fotce se mi rozhodně nepovedlo

  • Alouette | 9. 10. 2014 18:30

    Já plnila šlehačkou - ušlehala jsem klasickou smetanu ke šlehání s grankem. Přítel myslel, že je to pařížská :) Doporučuju! A díky za recept! Je to rychlé, dobré a není to složité (i když to točení chtělo trochu praxi ;-) ))

  • recepty73
    recepty73 | 25. 4. 2014 12:36

    ...když je teplé smotáte, dejte je spojem dolů a naplňte až po čase, až si na svůj nový tvar trochu zvyknou ;-)

  • zuzka0011 | 20. 4. 2014 14:40

    cukru jsem dala jen 100g a bohatě to stačilo. určitě dávám za jedna, krásný nápad! ale mohl by mi někdo poradit, jak kornoutek udržet ve stočeném stavu? podařilo se mi to smotat, ale po chvilce se stejně "rozjely" a málokterý zůstal v kornoutku :-(

  • Rachel | 28. 3. 2014 11:45

    Kornoutky byly vynikajici a kazdeho zaujaly hned na prvni pohled. Na velkem servirovacim taliri vyskladane dokola vypadaly uchvatne a co terprve, kdyz jsem je vyskladala na sebe. Byla to absolutni nadhera, impozantni pro oko i chutove poharky. Velice dekuji za vas recept.

  • Denisa Černá
    Denisa Černá | 25. 7. 2013 17:28

    Kornoutky jsou výborné, nic složitého, jen sebou musím hodit při ohýbání. Dělám poněkolikáté a s velkým úspěchem. Z ledničky nestačím vyndavat hotové, část jich plním až dodatečně.

  • Majka | 22. 6. 2013 21:41

    Jednoduchý luxus, úžasně efektní design! O:-)

  • Fousková | 26. 11. 2012 18:43

    Byly výborné, chutnaly skvěle a měla jsem s nimi úspěch :-) .

  • W.Jarka | 4. 1. 2012 18:00

    Určitě nebyly naposled,jsou hotové rychle a ještě rychlejš pryč.Jak dělané třeba pro nečekanou návštěvu a taky v létě s čerstvými malinami nebo jahodami budou úžasný.

  • Eva Šimková | 15. 12. 2011 18:59

    Trochu jsem podcenila v návodu větu : pracujeme rychle a první várku kornoutků jsem už ke konci neurolovala. Pak jsem do trouby dávala už jen šest placiček a srolovat se mi povedly bez problémů. Plnila jsem je také šlehačkou a jahůdkama, měla jsem je moc hezké a byly hříšně dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Dezerty Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Olej Ovoce Pařížská šlehačka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
25
Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spaghetti KOPRA
22
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
21
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem…
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pudinkové šátečky
Jednoduché pudinkové šátečky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché piškotové kornoutky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact