• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduché piškotové kornoutky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché piškotové kornoutky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce větší (nebo 4 menší)
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma, případně citronová kůra dle chuti
    • 1
      lžíce vlažná voda
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Dohotovení
    • smetana ke šlehání
    • pařížská šlehačka
    • ovoce dle chuti
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky (cca 10-15 cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu lehce dorůžova (nesmíme je přesušit!). Ihned po upečení (horké) srolujeme rukou nebo pomocí vařečky do kornoutku a tak necháme i vychladnout. Pracujeme velmi rychle, po vychladnutí nejdou stočit. Pokud chceme, motat můžeme jen do ruličky, je to rychlejší a pro nezkušené i jistější.
2
Vychladlé kornoutky plníme dle vlastní fantazie a chuti. My máme nejraději se šlehačkou, do které přidávám vanilkový cukr a s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
3
Okraje kornoutků nebo jejich špičky můžeme namáčet do čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Jednoduché piškotové pohoštění s…

Sýrové kornoutky

Sýrové kornoutky

Ořechové kornoutky

Ořechové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zoryna | 1. 5. 2017 08:17

    Katastrofa, ale rolada výborná

  • barbora_pavlina | 8. 4. 2017 08:46

    mota se to spatne :'( =-O

  • barbora | 7. 4. 2017 17:20

    kolik kusu z toho je? :-\

  • Iva Šlapáková | 28. 1. 2016 10:39

    Kornoutky jsou výborné :-) a povedly se <3 . Nesmí se píct dlouho aby netvrdly kraje a mě šly dobře motat. Jsou dost pružné tak jsem je nechala chladnout tím přehybem dolu. Taky bude záležet na mouce a době šlehání.

  • RN | 31. 10. 2015 11:52

    Snažila jsem se o rychlost a přesto mi to praskalo-první dobrej,druhej,třetí ušel a čtvrtej se zlomil-je v tom nějakej fígl?Nedopékat (růžové okraje praskaly nejvíc),dělat silnější,slabší.....????? Normálně nejsem nešikovná ani pomalá a peču pořád,ale to co je na fotce se mi rozhodně nepovedlo

  • Alouette | 9. 10. 2014 18:30

    Já plnila šlehačkou - ušlehala jsem klasickou smetanu ke šlehání s grankem. Přítel myslel, že je to pařížská :) Doporučuju! A díky za recept! Je to rychlé, dobré a není to složité (i když to točení chtělo trochu praxi ;-) ))

  • recepty73
    recepty73 | 25. 4. 2014 12:36

    ...když je teplé smotáte, dejte je spojem dolů a naplňte až po čase, až si na svůj nový tvar trochu zvyknou ;-)

  • zuzka0011 | 20. 4. 2014 14:40

    cukru jsem dala jen 100g a bohatě to stačilo. určitě dávám za jedna, krásný nápad! ale mohl by mi někdo poradit, jak kornoutek udržet ve stočeném stavu? podařilo se mi to smotat, ale po chvilce se stejně "rozjely" a málokterý zůstal v kornoutku :-(

  • Rachel | 28. 3. 2014 11:45

    Kornoutky byly vynikajici a kazdeho zaujaly hned na prvni pohled. Na velkem servirovacim taliri vyskladane dokola vypadaly uchvatne a co terprve, kdyz jsem je vyskladala na sebe. Byla to absolutni nadhera, impozantni pro oko i chutove poharky. Velice dekuji za vas recept.

  • Denisa Černá
    Denisa Černá | 25. 7. 2013 17:28

    Kornoutky jsou výborné, nic složitého, jen sebou musím hodit při ohýbání. Dělám poněkolikáté a s velkým úspěchem. Z ledničky nestačím vyndavat hotové, část jich plním až dodatečně.

  • Majka | 22. 6. 2013 21:41

    Jednoduchý luxus, úžasně efektní design! O:-)

  • Fousková | 26. 11. 2012 18:43

    Byly výborné, chutnaly skvěle a měla jsem s nimi úspěch :-) .

  • W.Jarka | 4. 1. 2012 18:00

    Určitě nebyly naposled,jsou hotové rychle a ještě rychlejš pryč.Jak dělané třeba pro nečekanou návštěvu a taky v létě s čerstvými malinami nebo jahodami budou úžasný.

  • Eva Šimková | 15. 12. 2011 18:59

    Trochu jsem podcenila v návodu větu : pracujeme rychle a první várku kornoutků jsem už ke konci neurolovala. Pak jsem do trouby dávala už jen šest placiček a srolovat se mi povedly bez problémů. Plnila jsem je také šlehačkou a jahůdkama, měla jsem je moc hezké a byly hříšně dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Dezerty Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Olej Ovoce Pařížská šlehačka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Tatarka

Tatarka

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Banánové placičky

Banánové placičky

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem…
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pudinkové šátečky
Jednoduché pudinkové šátečky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché piškotové kornoutky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact