ks
vanilkový cukr
nebo aroma, případně citronová kůra dle chuti
1
lžíce
vlažná voda
1
lžíce
olej
100
g
hladká mouka
0,50
lžička
prášek do pečiva
Dohotovení
smetana ke šlehání
pařížská šlehačka
ovoce
dle chuti
čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
1
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky (cca 10-15 cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu lehce dorůžova (nesmíme je přesušit!). Ihned po upečení (horké) srolujeme rukou nebo pomocí vařečky do kornoutku a tak necháme i vychladnout. Pracujeme velmi rychle, po vychladnutí nejdou stočit. Pokud chceme, motat můžeme jen do ruličky, je to rychlejší a pro nezkušené i jistější.
2
Vychladlé kornoutky plníme dle vlastní fantazie a chuti. My máme nejraději se šlehačkou, do které přidávám vanilkový cukr a s čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
3
Okraje kornoutků nebo jejich špičky můžeme namáčet do čokolády.
Kornoutky jsou výborné :-) a povedly se <3 . Nesmí se píct dlouho aby netvrdly kraje a mě šly dobře motat. Jsou dost pružné tak jsem je nechala chladnout tím přehybem dolu. Taky bude záležet na mouce a době šlehání.
RN
|31. 10. 2015 11:52
Snažila jsem se o rychlost a přesto mi to praskalo-první dobrej,druhej,třetí ušel a čtvrtej se zlomil-je v tom nějakej fígl?Nedopékat (růžové okraje praskaly nejvíc),dělat silnější,slabší.....?????
Normálně nejsem nešikovná ani pomalá a peču pořád,ale to co je na fotce se mi rozhodně nepovedlo
Alouette
|9. 10. 2014 18:30
Já plnila šlehačkou - ušlehala jsem klasickou smetanu ke šlehání s grankem. Přítel myslel, že je to pařížská Doporučuju!
A díky za recept! Je to rychlé, dobré a není to složité (i když to točení chtělo trochu praxi ;-) ))
cukru jsem dala jen 100g a bohatě to stačilo. určitě dávám za jedna, krásný nápad!
ale mohl by mi někdo poradit, jak kornoutek udržet ve stočeném stavu? podařilo se mi to smotat, ale po chvilce se stejně "rozjely" a málokterý zůstal v kornoutku :-(
Rachel
|28. 3. 2014 11:45
Kornoutky byly vynikajici a kazdeho zaujaly hned na prvni pohled. Na velkem servirovacim taliri vyskladane dokola vypadaly uchvatne a co terprve, kdyz jsem je vyskladala na sebe. Byla to absolutni nadhera, impozantni pro oko i chutove poharky. Velice dekuji za vas recept.
Kornoutky jsou výborné, nic složitého, jen sebou musím hodit při ohýbání. Dělám poněkolikáté a s velkým úspěchem. Z ledničky nestačím vyndavat hotové, část jich plním až dodatečně.
Majka
|22. 6. 2013 21:41
Jednoduchý luxus, úžasně efektní design! O:-)
Fousková
|26. 11. 2012 18:43
Byly výborné, chutnaly skvěle a měla jsem s nimi úspěch :-) .
W.Jarka
|4. 1. 2012 18:00
Určitě nebyly naposled,jsou hotové rychle a ještě rychlejš pryč.Jak dělané třeba pro nečekanou návštěvu a taky v létě s čerstvými malinami nebo jahodami budou úžasný.
Eva Šimková
|15. 12. 2011 18:59
Trochu jsem podcenila v návodu větu : pracujeme rychle a první várku kornoutků jsem už ke konci neurolovala. Pak jsem do trouby dávala už jen šest placiček a srolovat se mi povedly bez problémů. Plnila jsem je také šlehačkou a jahůdkama, měla jsem je moc hezké a byly hříšně dobré.