• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché pečené vepřové ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché pečené vepřové ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 162
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek cca
    • vývar na podlévání
    • 2
      ks vepřové maso - ocásky (masité)
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění výpeku
    • drcený kmín nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne mletým) kmínem, podlijeme vývarem, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 90-100 minut (dle velikosti) za občasného podlití a případného otočení. Poté ocásky odklopíme, dopečeme doměkka a dozlatova, ocásky vyndáme stranou, výpek dle potřeby naředíme troškou vývaru, který (již na kamnech, nemusíme vkládat pekáč do trouby) zahustíme jíškou nebo malým množstvím hladké mouky smíchané se studenou vodou, necháme provařit, dle chuti dosolíme nebo opepříme.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pečené ocásky dáme na talíř k příloze (knedlíky bramborové či houskové, brambory či bramborové noky, šišky...) a přelijeme šťávou (omáčkou) z výpeku. Na talíř můžeme přidat i kysané nebo dušené zelí či špenát.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

3
Pokud máme rádi bylinky, není od věci přidat snítku rozmarýnu nebo tymiánu k cibuli.
4
Podlívat můžeme i pivem nebo červeným vínem v kombinaci s vývarem.

RADA: Vepřové maso v hlavní roli: recepty, které vás nadchnou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Sůl Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Pečené brambory se…
12
Pivní sýr
Pivní sýr
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
11
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem…
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní staročeské řízky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché pečené vepřové ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact