• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché pečené vepřové ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché pečené vepřové ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 90
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek cca
    • vývar na podlévání
    • 2
      ks vepřové maso - ocásky (masité)
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění výpeku
    • drcený kmín nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne mletým) kmínem, podlijeme vývarem, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 90-100 minut (dle velikosti) za občasného podlití a případného otočení. Poté ocásky odklopíme, dopečeme doměkka a dozlatova, ocásky vyndáme stranou, výpek dle potřeby naředíme troškou vývaru, který (již na kamnech, nemusíme vkládat pekáč do trouby) zahustíme jíškou nebo malým množstvím hladké mouky smíchané se studenou vodou, necháme provařit, dle chuti dosolíme nebo opepříme.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pečené ocásky dáme na talíř k příloze (knedlíky bramborové či houskové, brambory či bramborové noky, šišky...) a přelijeme šťávou (omáčkou) z výpeku. Na talíř můžeme přidat i kysané nebo dušené zelí či špenát.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

3
Pokud máme rádi bylinky, není od věci přidat snítku rozmarýnu nebo tymiánu k cibuli.
4
Podlívat můžeme i pivem nebo červeným vínem v kombinaci s vývarem.

RADA: Vepřové maso v hlavní roli: recepty, které vás nadchnou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Sůl Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Dort srdce

Dort srdce

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

104
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
66
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
63
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
52
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
46
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem…
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní staročeské řízky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché pečené vepřové ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact