Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1 vejce, hrubou mouku a vypracujeme těsto hustoty asi jako na bramborové knedlíky. Vytvoříme válečky a v osolené vodě uvaříme.
2
Vzniklé knedlíky nakrájíme na plátky (nejlépe nití). Dáme na talíř a poklademe ohřátým čerstvým, nebo kompotovaným oslazeným ovocem. Na to doporučuji měkký tvaroh, cukr, máslo a na to jogurt nebo Pribiňák.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Hrmová
|31. 7. 2007 21:00
Taky z toho dělám plněné ovocné knedlíky, jenom nedávám dětskou krupičku, ale krupici. Tohle je jednodušší, tak vyzkouším. Náš mladej sladká jídla miluje, tak uvídím :-)
Irena Klasová
|31. 7. 2007 08:20
Recept je jednoduchý, ale chybí množství surovin, což by ocenily i začínající kuchařky.
Jitka Petrásková
|30. 7. 2007 20:07
Ze stejného těsta dělám i plněné ovocné knedlíky, tohle je ale jednodušší.