Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
2
Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky dozlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem, je-li třeba, a podáváme.
3
My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
4
Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si "originál" upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
Já rajčata nepasíruji, ale spařím, oloupu a nakrájím - máme radši, když jsou tam kousky :) Jinak jedu přesně podle receptu a výsledek je super! :-)
Gábina
|19. 8. 2015 19:19
Je výborné.
Dáša
|22. 4. 2015 16:35
Díky za zkulturnění pro mně celkem nastavitelného jídla. Nesnáším šlupky z rajčat a propasírovaná mi nevadila. Tohle je bezvadný a opečený buřt a vejce je taky lepší než uvařený v zeleninovém mišmaši.
Slepičková
|1. 10. 2014 07:55
Nejlepší lečo co jsem jedla :-)
Hanka
|21. 6. 2014 13:19
Fakt dobrý.Pár drobných detailů a co to udělá.Jste šikula:)
Markéta Burdová
|13. 9. 2013 18:01
Když jsem příteli pověděla co bude k večeři, tak se moc netvářil, ale talíř nakonec chlebem skoro vyleštil :D . Fakt se mi povedlo na jedničku, děkuju.
Alena: Rajčata jsem nakrájela a tak deset minut pod poklicí dusila až změkly. Jestli to neumíš, kup si hotové oloupané rajčata a máš to to samý a jen je nakrájíš nebo rozmačkáš.
Alena
|13. 9. 2013 09:12
..jak se prosím dusí ty rajčata?.. jsem začátečník... děkuji
Zkoušela jsem lečo prvně a vybrala jsem super recept <3 luxusní ! Doma lečo nikdo nechce, ale vůbec mi to navadilo :-D spořádala jsem ho sama, opravdu výborné 8-) Ani jsem rajčata nepasírovala, protože mi šlupička nevadí.
Křivanová
|9. 9. 2013 13:06
Nejlepší lečo co jsem vařila. Druhý den bylo ještě lepší, což mi přišlo docela zvláštní. V každém případě postup dodržím i příště a děkuji.
Markéta
|27. 8. 2013 19:23
Malá změna v přípravě a fakt to funguje, lečo je skvělé, děkuji.
Zuzana Hrubá
|28. 7. 2012 08:18
U mě má velikáskou jedničku. Je výborné a dokonce i vypadá líp než normálně, určitě stojí za vyzkoušení. :-))
Adam
|16. 9. 2011 08:19
Dobrý.Udělal jsem ho plný kastrol a už jsem u dna.
Mayerová
|11. 9. 2011 19:53
Výtečné lečo. Poprvé jsem k leču zkusila i zmiňovanou rýži a byla jsem překvapená, jak se obojí k sobě hodí, nikdy mě to nenapadlo. Děkuji.
Nejsem velkým příznivcem leča, ale tato varianta mě zaujala. Musím říct, že je daleko lepší než klasické lečo. Chválím a dávám za 1 :-)
Iwanka
|29. 8. 2011 17:40
Pritel nesnasi ohrivanou uzeninu a kdyz jsem burty podle receptu poradne osmazila dokrupava, pak srazila vejce a vhodila k zelenine tak se cpal jako kdyby to bylo naposled, tak diky, jinak ho uz delat nebudu. S ryzi je to good!!!
Havrankova
|11. 8. 2011 19:03
Stranou osmažené vajíčko je bezesporu chutnější, než prsklé rovnou do zeleniny. Hrudky vajec zůstanou vcelku a to nám moc chutnalo. Děkuji za dobrou radu ;-) :-) .
Tennis Fitness
|3. 7. 2011 05:46
Ja tam misto cukru nekdy hodim par rozinek, nebo par kousku ananasu. Je to vyborne, kdyz to leco jis a najdes tam tu a tam neco nasladleho.
Miluška
|6. 5. 2011 20:00
Lečo jsem použila koupené, pak postupovala podle receptu a všem doporučuji. Je moc dobré a ikdyž je složením stejné, tak postup zaručí o stupeň lepší chuť :-)) <:-) !
MrS.čičíís
|18. 3. 2011 18:58
Pakooo!!! :-D :-D :-D
recepty 73
|20. 9. 2009 15:14
Pájo,je to tak,jak píše Klárka.Prostě pro zjemnění,aby se srazila kyselost.Jsem zvědav, jak bude chutnat....Jiří
Pája S
|19. 9. 2009 14:05
Klárko,to tedy musím vyzkoušet.Děkuji.
Klára Keselyova
|18. 9. 2009 19:29
Pája S, Já keď robím lečo, tam ide tiež lyžička cukru. Je to celkom iná, pre nás jemnejšia chuť, ako bez. Kľidne to vyskúšaj a uvidíš. Už pri nejakom recepte som sa o tom zmieňovala. Dobrú chuť Klára.
Pája S
|18. 9. 2009 18:44
Tedy Jiří,to je ale zajímavá příprava leča.Já už jsem někde tady psala,že já lečo ani omylem.No ale takto jsem zlákána a asi to budu muset vyzkoušet.Chci se zeptat,ten cukr ,ačkoliv je tam troška,je kvůli vyrovnání kyselosti rajčat?Dík