• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lečo po našem
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lečo po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 116
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata 3/4 - 1
    • 7
      ks paprika větší
    • 2
      cibule
    • 5
      špekáček nemusí být
    • 8
      vejce
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
2
Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky dozlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem, je-li třeba, a podáváme.
3
My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
4
Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si "originál" upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ZOEN | 12. 4. 2017 13:51

    Použila jsem loupaná krájená rajčata a přidala menší cuketku, bylo to skvělé!

  • ála | 31. 5. 2016 09:35

    výborné <3 <3 <3

  • Hancza | 5. 10. 2015 09:47

    Já rajčata nepasíruji, ale spařím, oloupu a nakrájím - máme radši, když jsou tam kousky :) Jinak jedu přesně podle receptu a výsledek je super! :-)

  • Gábina | 19. 8. 2015 19:19

    Je výborné.

  • Dáša | 22. 4. 2015 16:35

    Díky za zkulturnění pro mně celkem nastavitelného jídla. Nesnáším šlupky z rajčat a propasírovaná mi nevadila. Tohle je bezvadný a opečený buřt a vejce je taky lepší než uvařený v zeleninovém mišmaši.

  • Slepičková | 1. 10. 2014 07:55

    Nejlepší lečo co jsem jedla :-)

  • Hanka | 21. 6. 2014 13:19

    Fakt dobrý.Pár drobných detailů a co to udělá.Jste šikula:)

  • Markéta Burdová | 13. 9. 2013 18:01

    Když jsem příteli pověděla co bude k večeři, tak se moc netvářil, ale talíř nakonec chlebem skoro vyleštil :D . Fakt se mi povedlo na jedničku, děkuju. Alena: Rajčata jsem nakrájela a tak deset minut pod poklicí dusila až změkly. Jestli to neumíš, kup si hotové oloupané rajčata a máš to to samý a jen je nakrájíš nebo rozmačkáš.

  • Alena | 13. 9. 2013 09:12

    ..jak se prosím dusí ty rajčata?.. jsem začátečník... děkuji

  • Marsel
    Marsel | 12. 9. 2013 09:55

    Zkoušela jsem lečo prvně a vybrala jsem super recept <3 luxusní ! Doma lečo nikdo nechce, ale vůbec mi to navadilo :-D spořádala jsem ho sama, opravdu výborné 8-) Ani jsem rajčata nepasírovala, protože mi šlupička nevadí.

  • Křivanová | 9. 9. 2013 13:06

    Nejlepší lečo co jsem vařila. Druhý den bylo ještě lepší, což mi přišlo docela zvláštní. V každém případě postup dodržím i příště a děkuji.

  • Markéta | 27. 8. 2013 19:23

    Malá změna v přípravě a fakt to funguje, lečo je skvělé, děkuji.

  • Zuzana Hrubá | 28. 7. 2012 08:18

    U mě má velikáskou jedničku. Je výborné a dokonce i vypadá líp než normálně, určitě stojí za vyzkoušení. :-))

  • Adam | 16. 9. 2011 08:19

    Dobrý.Udělal jsem ho plný kastrol a už jsem u dna.

  • Mayerová | 11. 9. 2011 19:53

    Výtečné lečo. Poprvé jsem k leču zkusila i zmiňovanou rýži a byla jsem překvapená, jak se obojí k sobě hodí, nikdy mě to nenapadlo. Děkuji.

  • Hanach
    Hanach | 5. 9. 2011 12:13

    Nejsem velkým příznivcem leča, ale tato varianta mě zaujala. Musím říct, že je daleko lepší než klasické lečo. Chválím a dávám za 1 :-)

  • Iwanka | 29. 8. 2011 17:40

    Pritel nesnasi ohrivanou uzeninu a kdyz jsem burty podle receptu poradne osmazila dokrupava, pak srazila vejce a vhodila k zelenine tak se cpal jako kdyby to bylo naposled, tak diky, jinak ho uz delat nebudu. S ryzi je to good!!!

  • Havrankova | 11. 8. 2011 19:03

    Stranou osmažené vajíčko je bezesporu chutnější, než prsklé rovnou do zeleniny. Hrudky vajec zůstanou vcelku a to nám moc chutnalo. Děkuji za dobrou radu ;-) :-) .

  • Tennis Fitness | 3. 7. 2011 05:46

    Ja tam misto cukru nekdy hodim par rozinek, nebo par kousku ananasu. Je to vyborne, kdyz to leco jis a najdes tam tu a tam neco nasladleho.

  • Miluška | 6. 5. 2011 20:00

    Lečo jsem použila koupené, pak postupovala podle receptu a všem doporučuji. Je moc dobré a ikdyž je složením stejné, tak postup zaručí o stupeň lepší chuť :-)) <:-) !

  • MrS.čičíís | 18. 3. 2011 18:58

    Pakooo!!! :-D :-D :-D

  • recepty 73 | 20. 9. 2009 15:14

    Pájo,je to tak,jak píše Klárka.Prostě pro zjemnění,aby se srazila kyselost.Jsem zvědav, jak bude chutnat....Jiří

  • Pája S | 19. 9. 2009 14:05

    Klárko,to tedy musím vyzkoušet.Děkuji.

  • Klára Keselyova | 18. 9. 2009 19:29

    Pája S, Já keď robím lečo, tam ide tiež lyžička cukru. Je to celkom iná, pre nás jemnejšia chuť, ako bez. Kľidne to vyskúšaj a uvidíš. Už pri nejakom recepte som sa o tom zmieňovala. Dobrú chuť Klára.

  • Pája S | 18. 9. 2009 18:44

    Tedy Jiří,to je ale zajímavá příprava leča.Já už jsem někde tady psala,že já lečo ani omylem.No ale takto jsem zlákána a asi to budu muset vyzkoušet.Chci se zeptat,ten cukr ,ačkoliv je tam troška,je kvůli vyrovnání kyselosti rajčat?Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Špekáček Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Kuskus salát

Kuskus salát

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lečo po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact