• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lasagne

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr niva
    • 400
      g šunka nakrájená na silnější kolečka
    • 250
      g cihla

Postup přípravy receptu

1
Lasagne lehce povařit, vedle udělat jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme smetanou a mlékem a kvedláme do zhoustnutí. Mezitím přidáme nivu, která se při houstnutí rozpustí. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem, na dno dáme trochu omáčky, na ní plátky lasagní, zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou, plátky šunky, cihlou, omáčkou a pak zas opakujeme lasagne atd. až do vypotřebování surovin. Končíme omáčkou a dáme zapéct, až nám povrch zezlátne.
2
Lasagne jsem koupila v Kauflandu jako trubičky k naplnění s mletým masem za 21,-. Po změknutí(povaření) jsem je podélně rozkrojila a tak mi vznikl obdélník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PETRA | 10. 7. 2007 15:48

    Ahojda Teresko budeš prosím tak moc hoooodná a pošleš mi recept na Tvé lasagne?Děkuju předem....Squap@seznam.cz

  • Tereska | 23. 6. 2007 13:02

    Já je dělám po staru a to tak že jenom je dám zapíct do trouby..okořením dám tam hodně rajčat....Hodně sýru...a hlavně mletý...A je to jedna báseň...Hodně lidím nechutnaj protože si je neuměj udělat...chceto jen mít zorganizovanej postup!

  • Petra Adamovičová | 19. 3. 2007 14:02

    Dělala jsem o víkendu, ale musím říct, ze "nic moc", byla to samá těstovina, a málo omáčky a ostatních přísad... Přimlouvám se za klasiku - po italsku...

  • nina | 23. 2. 2007 09:50

    nemam rada kupovane hotove jidla, neni nad to si pekne udelat masicko a vse sama, vetsinou je dobry recept na lasagne na krabici s testovinami...

  • Di | 21. 1. 2007 15:37

    Já dělám omáčku na lasagne pouze z mléka, smetanu nedávám, kořením muškátovým oříškem. Pak dělám druhou z mletého masa, rajského protlaku, eventuálně rajčat, červeného vína - lze kořenit česnekem, pepřem, bazalkou nebo oregánem nebo provensálským kořením. na dno mísy přijde bešamelová omáčka bez sýra, pak je střídám. Navrch bešamel se sýrem, lze dát pod něj plátky mozzarelly.

  • Václav Bláha | 21. 1. 2007 15:05

    Jak to tady čtu, tak se mi sbíhají sliny a zkusím je taky udělat. Mám základ na Lasagne al forno z německé omáčky v sáčku, těstoviny a mleté maso,a nějaké rajčata, tak to snad bude stačit. A ta omáčka? ta se bělá z té jíšky a smetany že? Poradte mi ještě jaké koření tam dát aby to bylo skutečně "Lasagne originale"

  • Di | 14. 1. 2007 18:13

    Já jsem nikdy lasagne nepředvářela a vždy změkly. Chce to však, aby v nádobě, kde se zapékají, bylo dostatek omáčky = tekutin.

  • marek frelich | 14. 1. 2007 16:13

    No, jen bych chtěl varovat před tím "nevařením".koupili jsme "agnesi lasagne", nepredvarili a i kdyz jsme je pekli o dost dele proste nezmekly - idealně.Takže pokud nejsou "precooking" tak rozhodne trochu predvařit.Jinak je to super jídlo v jakékoliv variantě,doporučuji zkusit.

  • jana | 14. 11. 2006 09:00

    Zkoušela jsem hodně druhů lasagne, předvářela i nepředvářela, ale vždy mi víc chutnaly předvařené.

  • BRAMBORKA | 13. 11. 2006 14:39

    Vím že se vařit nemusí,ale klasické lasagne měli pouze drahé,a trubičkové sušené jsem zase nemohla jinak na obdélník udělat než je dát na chvíli změknout.Ale to je jen můj momentální postřeh v dané situaci,proto jsem to tam připsala.Hlavně že to chutná:-)

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:32

    Souhlasím, lasagne milujeme,vařit se skutečně nemusí a recept určitě vyzkouším.

  • Ivana Přikrylová | 13. 11. 2006 10:51

    Ty trubičky co jste koupila jsou Canellony, které se však nerozřezávají. Lasagne se prodávají samostatně. Canellony ani lasagne se předem nevaří, používají se tak jak jsou sušené. Při pečení nasají vlhkost z omáčky. Mám to vyzkoušené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cihla Hladká mouka Lasagne Máslo Mléko Pepř mletý Smetana Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
21
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
18
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact