• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lasagne

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr niva
    • 400
      g šunka nakrájená na silnější kolečka
    • 250
      g cihla

Postup přípravy receptu

1
Lasagne lehce povařit, vedle udělat jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme smetanou a mlékem a kvedláme do zhoustnutí. Mezitím přidáme nivu, která se při houstnutí rozpustí. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem, na dno dáme trochu omáčky, na ní plátky lasagní, zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou, plátky šunky, cihlou, omáčkou a pak zas opakujeme lasagne atd. až do vypotřebování surovin. Končíme omáčkou a dáme zapéct, až nám povrch zezlátne.
2
Lasagne jsem koupila v Kauflandu jako trubičky k naplnění s mletým masem za 21,-. Po změknutí(povaření) jsem je podélně rozkrojila a tak mi vznikl obdélník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PETRA | 10. 7. 2007 15:48

    Ahojda Teresko budeš prosím tak moc hoooodná a pošleš mi recept na Tvé lasagne?Děkuju předem....Squap@seznam.cz

  • Tereska | 23. 6. 2007 13:02

    Já je dělám po staru a to tak že jenom je dám zapíct do trouby..okořením dám tam hodně rajčat....Hodně sýru...a hlavně mletý...A je to jedna báseň...Hodně lidím nechutnaj protože si je neuměj udělat...chceto jen mít zorganizovanej postup!

  • Petra Adamovičová | 19. 3. 2007 14:02

    Dělala jsem o víkendu, ale musím říct, ze "nic moc", byla to samá těstovina, a málo omáčky a ostatních přísad... Přimlouvám se za klasiku - po italsku...

  • nina | 23. 2. 2007 09:50

    nemam rada kupovane hotove jidla, neni nad to si pekne udelat masicko a vse sama, vetsinou je dobry recept na lasagne na krabici s testovinami...

  • Di | 21. 1. 2007 15:37

    Já dělám omáčku na lasagne pouze z mléka, smetanu nedávám, kořením muškátovým oříškem. Pak dělám druhou z mletého masa, rajského protlaku, eventuálně rajčat, červeného vína - lze kořenit česnekem, pepřem, bazalkou nebo oregánem nebo provensálským kořením. na dno mísy přijde bešamelová omáčka bez sýra, pak je střídám. Navrch bešamel se sýrem, lze dát pod něj plátky mozzarelly.

  • Václav Bláha | 21. 1. 2007 15:05

    Jak to tady čtu, tak se mi sbíhají sliny a zkusím je taky udělat. Mám základ na Lasagne al forno z německé omáčky v sáčku, těstoviny a mleté maso,a nějaké rajčata, tak to snad bude stačit. A ta omáčka? ta se bělá z té jíšky a smetany že? Poradte mi ještě jaké koření tam dát aby to bylo skutečně "Lasagne originale"

  • Di | 14. 1. 2007 18:13

    Já jsem nikdy lasagne nepředvářela a vždy změkly. Chce to však, aby v nádobě, kde se zapékají, bylo dostatek omáčky = tekutin.

  • marek frelich | 14. 1. 2007 16:13

    No, jen bych chtěl varovat před tím "nevařením".koupili jsme "agnesi lasagne", nepredvarili a i kdyz jsme je pekli o dost dele proste nezmekly - idealně.Takže pokud nejsou "precooking" tak rozhodne trochu predvařit.Jinak je to super jídlo v jakékoliv variantě,doporučuji zkusit.

  • jana | 14. 11. 2006 09:00

    Zkoušela jsem hodně druhů lasagne, předvářela i nepředvářela, ale vždy mi víc chutnaly předvařené.

  • BRAMBORKA | 13. 11. 2006 14:39

    Vím že se vařit nemusí,ale klasické lasagne měli pouze drahé,a trubičkové sušené jsem zase nemohla jinak na obdélník udělat než je dát na chvíli změknout.Ale to je jen můj momentální postřeh v dané situaci,proto jsem to tam připsala.Hlavně že to chutná:-)

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:32

    Souhlasím, lasagne milujeme,vařit se skutečně nemusí a recept určitě vyzkouším.

  • Ivana Přikrylová | 13. 11. 2006 10:51

    Ty trubičky co jste koupila jsou Canellony, které se však nerozřezávají. Lasagne se prodávají samostatně. Canellony ani lasagne se předem nevaří, používají se tak jak jsou sušené. Při pečení nasají vlhkost z omáčky. Mám to vyzkoušené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cihla Hladká mouka Lasagne Máslo Mléko Pepř mletý Smetana Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Caprese

Caprese

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

41
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
36
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
35
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Neshody u Vaňkové s Vondráčkem: Místo svatby registrované partnerství?

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Do poroty přibyla žena!

Survivor opustil další hráč: Do poroty přibyla žena!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact