• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 196
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1500
      g kuře nebo slepice, cca
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 1,60
      l voda
    • 100
      g hladká mouka cca
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 6
      ks nové koření - kuličky
    • 10
      ks pepř celý - kuličky
    • 300
      g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), cca
    • olej
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika (můžeme smíchat s troškou pálivé)

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.
2
Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.
3
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.
4
Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 4. 6. 2020 16:00

    Prvně co jsem vařil toto jídlo. Tento recept se mi líbil nejvíce a tak jsem dle něho uvařil. Celé rodince to moc chutnalo a tak zařazujeme toto jídlo, které jsme neprávem opomíjeli, do našeho pravidelného jídelníčku. Moc děkuji a dávám 5 hvězdiček!

  • Žandulka | 26. 11. 2017 19:18

    Nám moc chutnala určitě udělám zase, dobrý recept.

  • Petra Makovská | 7. 3. 2017 14:52

    Držela jsem se zuby nehty postupu, aby moje kuře na paprice nedopadlo jako to, o které jsem se pokoušela nedávno podle jiného receptu :-X . A POVEDLO SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Děkuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Žanda | 4. 2. 2017 22:20

    Wow :-*

  • Marie Rychlá | 5. 12. 2016 19:24

    Výborná omáčka. Jen jí říkáme na smetaně i když je na paprice :-D

  • zuzana | 9. 11. 2016 13:18

    byla skvela, dekuji

  • Mishen | 20. 10. 2016 14:06

    Omacka vyborna, nedala jsem ale zeleninu, protoze jsem ji nemela a taky dobre! :-)

  • Maruska | 26. 9. 2016 19:14

    Vynikajici. Delam ze stehen.

  • kukučka | 5. 9. 2016 08:56

    výborná, já dělám ze slepice, vaření trvá dýl, ale stojí to za to

  • Ivana Chebskíá | 8. 8. 2016 14:04

    Dojedeno :-* a omáčka byla vynikající! Děkuji za recept.

  • Zuzana | 4. 5. 2016 06:46

    Výborný recept. Děcka omajdy zbožňují ze všeho nejvíc :D

  • jasom | 27. 4. 2016 08:34

    Super omáčka :-)

  • Kajda | 23. 3. 2016 19:56

    Mnam :)

  • Alice | 19. 2. 2016 10:40

    Děkuji za recept, omáčka byla výborná a dali jsme si jí s knedlíkama.

  • MJG | 11. 2. 2016 10:36

    Neni nad slepici, to je uplne jina chut jak kure. Uvarim slepici, cast vyvaru pouziju do omacky, ze zbytku je vynikajici polevka, treba s nudlema. <3

  • Petr1331 | 11. 2. 2016 02:05

    ....navic do svickove se zelenina rozmixuje.....:-))) jasne, uplna svickova. Prave jsem to dovaril, vyborne, jak jinak! Tedy variantu slepice, ta ma vzdycky vyraznejsi chut, polovinu vyvaru jsem jeste pouzil na slepickovou polivku, tam uz "jaga" ta zelenina snad urazet nebude:-) .V jinem receptu tam davali 2 lzice protlaku, dal jsem take, ale rajcatove pyre Mutti, ktere je naprosto skvele. Super chut. Jeste rajcata, to te jagu klepne, vid? O:-)

  • Saša Pátková | 3. 2. 2016 12:30

    Děkuji výborný za recept, kuře na paprice bylo výborné <3 . Zeleninu z vývaru bude mít náš Ondrášek zítra k obídku a my si můžeme dát konečně řízek.

  • Hani | 10. 1. 2016 14:16

    Výborná, maso do omáčky dávám taky už bez kostí. Omáčka by kvůli dětem mohla být každý den.

  • Jana | 5. 10. 2015 10:17

    Vařila jsem včera a bylo to výborný.

  • Peterková | 20. 8. 2015 08:07

    Stará dobrá klasika :-) nikdy nezklame.

  • Laura | 30. 5. 2015 22:09

    Bylo to výborný a naprosto jednoduchý :-* * Jag asi radši poctivý masox místo poctivého vývaru :-D

  • Jana | 17. 5. 2015 09:56

    Výborná omáčka, dnes dojídáme :)

  • Hana Káňová | 9. 4. 2015 16:20

    Omáčka byla skvělá. Vývar byl silný a výborný, tak omáčka ani nemohla jinak než dobře dopadnout.

  • Hana Káňová | 8. 4. 2015 06:01

    Nejdříve bych použila mozek a až potom bych se veřejnosti svěřila s vlastním názorem. Od kdy se dává do svíčkové paprika a kde se píše o klasické slípce? Dneska recept vyzkouším a pak napíšu jak nám omáčka chutnala.

  • jag | 26. 3. 2015 12:06

    zelenina nemá v klasické slepici na paprice co dělat - tohle je zmrvená svíčková /slípka/ :-P

  • patrik | 25. 2. 2015 18:45

    dobrota

  • Leona | 11. 1. 2015 09:43

    Mooooc dobrá. :-*

  • Evka | 7. 12. 2014 20:41

    Fantastiká omajda :p

  • Mirka Pokorná | 26. 6. 2014 11:21

    Moje první kuře na paprice se povedlo na výbornou, moc díky za recept. Určitě si ho brzo zopáknu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Drůbeží Oběd Večeře Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Kuře Mletá sladká paprika Nové koření Olej Pepř celý Smetana ke šlehání Sůl Voda

Pravé kuře na paprice

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Pravé kuře na paprice

Poslední sledované recepty

302
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
38
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jednoduché kávové řezy s ořechy
Jednoduché kávové řezy s ořechy
Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché kuře (slepice) na paprice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact