strouhaný kokos
nebo hrubá mouka na vysypání plechu
Krém
700
ml
mléko
200
g
cukr krupice
dle chuti, 160 -
100
g
polohrubá mouka
200
g
strouhaný kokos
200
g
máslo
Dále
čokoládová poleva
z čokolády na vaření nebo ledových kaštanů
strouhaný kokos
nebo hoblinky na posypání - není nutné
hnědý rum
nebo kokosový likér, není nutný
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, přidáme mouku s kakaem a kypřidlem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do odlepení okrajů od plechu. Vyzkoušíme špejlí.
2
Krém: svaříme mléko, cukr a mouku v hustou kaši, do které vmícháme pokrájené máslo (už nevaříme). Máslo necháme za stálého míchání rozpustit, pak dobře vmícháme i kokos, případně můžeme ještě dosladit.
3
Krémem rovnoměrně potřeme za pomocí stěrky na vychladlý korpus. Pak krém pocákáme nebo rovnoměrně polijeme (záleží na nás) čokoládovou polevou. Jestli chceme, můžeme před potřením krému korpus pocákat rumem nebo kokosovým likérem a ještě polevu posypat kokosem, ale nutné to není.
4
Před podáváním necháme řezy proležet, nejlépe do druhého dne.
Výborný řezy, chutnají skvěle :-* . Z krému jsem strach neměla, páč dělám nanukové řezy po kterých se můžeme utlouct a na ty kaši vařím taky.
Jana
|7. 3. 2017 16:32
Ta mouka mi do toho krému(teprve uvažuji jestli to upeču) bojím se že to půjde moc cítit :-\
Katka
|18. 2. 2017 14:25
Týjo, taková mňamka <3 <3 <3 . Něco tak dobrého jsem dlouho neměla. <:-)
Lucie Donátová
|8. 2. 2017 13:42
Řezy jsou super <3 <3 <3 Nestačím se divit co se do nás po obědě ještě vejde :-D
Teri
|1. 2. 2017 14:25
Nedoporučuji! ten krém není vůbec dobrý, mouka, kokos, mléko blee..
Emča
|26. 11. 2016 18:50
Výborný :-)
Andrea Šourová
|12. 8. 2016 22:18
Vynikající záležitost :-* děkuji O:-) .
Eva
|16. 7. 2016 17:42
Řezy jsem včera vyzkoušela a musím jen potvrdit to,co jsem před týdnem napsala.Žádné hrudky se mi neudělaly,stačilo jen míchat od samého začátku.Po přidání másla kaše zvláčněla a kokos se do ní lehce zapracoval.Konečný výrobek je vynikající.Já bych možná ubrala malinko cukru v kaši,ale můj muž zase naopak,takže 180 gramů bude asi zlatá střední cesta.V každém případě jsem s receptem velmi spokojená.
Markéta
|11. 7. 2016 13:27
Studené mléko, cukr, mouka nebo krupička a když si vzpomenu, tak i špetka soli. zahřívat a pořád míchat do tý doby než kaše asi minutu bublá. Takhle dělám kaši já a nikdy hrudky nemám. Podobně krém dělám na nanukové řezy ale bez kokosu a vždycky v pohodě a bez hrudek.
Nevím čím to, ale mouka mi udělala hrudky... Nemáte někdo nějaký fígl? Děkuji
Eva
|8. 7. 2016 20:13
Když se rozmíchá mouka s cukrem v mléce a pak svaří na kaši,nemůžou se udělat hrudky.To jen když se nemíchá a nebo naráz mouku nasypu do horkého mléka.Nic těžkého.Obyčejná kaše.
Řezy jsou dobré. Akorát mi nevyběhl moc korpus, tutiž jsem měla dost (na mě sladkého) krému, příště udělám z pul litru mléka a dám méně cukru :-) 8-)
Čapková
|18. 3. 2016 19:14
S manželem jsme neodolali a ochutnali a je to vynikající řez. Zítra se za ně určitě nemusíme před švagrovou stydět.
Blanka
|17. 9. 2015 10:47
tohle teda můžeme pořád, protože kokos miluje celá rodina <3
Anonymka
|21. 6. 2015 18:28
Buchta je vyborna, je mi 11 a zvladla jsem ji uplne sama Cele rodine moc chutnala. Děkuji za recept
Pája
|19. 4. 2015 14:04
Buchta je vynikající , povedla se.Chutnala všem
Jitka Bukovská
|16. 3. 2015 10:50
Krém je super! Moc mi chutná a hezky drží a taky není dík kaši tak tučný. Na proležení už nemám čas, ale buchta se mi zdá dost kyprá tak to snad vadit nebude. Zatím děkuji, doufám, že bude chutnat i rodince.