Moc dobré, napadlo mě z nich udělat válečky a obalit v mléčné čokoládě a vytvořit tak bounty tyčinky
Já obvykle pro změkčení dávám do krabičky s cukrovím plátek jablka a uzavřu. Nevím, jak to zabere na kokosky. Ale mám je právě v troubě, tak uvidím
Já obvykle pro změkčení dávám do krabičky s cukrovím plátek jablka a uzavřu. Nevím, jak to zabere na kokosky. Ale mám je právě v troubě, tak uvidím
Jsou dobré první sem udělala s méně cukrem a jsou stavnatejší :-[ tentokrát sem je udělala přesně podle receptu jsou menší ale nejsou tak stavnatejší škoda :-\
Taky by mě zajímalo, jestli se stanou vláčnými...nerada bych si na nich vylomila zuby :-)
Mám dotaz - kokosky supr chuťově, ale včera udělané a dnes tvrdé. Zvláční kokosky? Po případě co pro to udělat? Děkuju!
kokosky jsou výborné...dnes jsem je dělala vůbec poprvé a je to lehký recept, rýchlý a velice chutný... :-) díky
Nejrychlejší kokosky které jsem kdy dělala :-D A ještě k tomu jsou moc dobré, možná trošinku méně sladké, ale to je muj nazor :-\ ;-)
Míšo W. dopadla jsem úplně stejně :-( Asi jsem někde udělala chybu, ale postupovala jsem podle návodu, tak nevím nevím.... Poradí někdo???
Jednochuché, rychlé a výborné - krásně měkké, pěkně drží tvar. Děkuji za recept, řadím do své Vánoční kuchařky
Super rychlý recept, kokosky jsou úžasné... :-) dávám 1*
Kokosky jsou dopecene, nechala jsem testo, ktere se trochu drobilo, nicmene kulicky sly krasne udelat, po peceni zustaly kulicky krasne cele, vubec se neroztekly, jen mi prijde, ze jsou trochu tvrdsi. Ale jinak dobre bez slehani snehu, diky!
tak držela jsem se přesně předpisu, bohužel kokosky letí do koše
Tak kokosky jsou v peci, ale nevím nevím, vytíká z nich vajíčko
Výborné, rychlé- prostě není co dodat
mohu se zeptat jak dlouho vydrží měkké?
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
Moc děkuji za recept... Kokosky jsou vyborné ;-)
kokosky jsou super jednoduché a zachvilku hotové :-) dávám za jedna děkuji za recept :-)
Výborný recept-nejsem expert na pečení, ale přesně podle receptu se mi vážně povedly. Zkoušela jsem všechny možné tvary-od klasického bobánku, přes tvary z formiček a kouličky. Vůbec se mi to nelepilo a bylo to hned hotové. Podle rad jiných jsem to pekla půl hodky na 130°C a nemají chybu. Děkuji paní Zdence z JM za opravdu bezvadnej recept
recept super muj vytvor se da jist takze kokosky v nasi rodine se mozna budou pec i dál dik moc
po vyndání z trouby jsou většinou (i perník) měkké, po zchladnutí ztvrdnou, ale do druhého dne krásně změknou (já osobně skladuji v plechovkách), takže žádnou paniku, je to obvyklá reakce .. <:-)
Výborné, jako na obrázku .. pečeno 30min při 135°C do lehkého zrůžovění okrajů Mňam .. Dávám za jedna a moc děkuji za recept
Děkuji,jsem na to zvědavá,udělám je zítra.
Ne,vejce se nešlehají,jen se všechny ingredience prostě smíchají.
Prosím o radu,ty vejce se nešlehají?Peču hodně cukroví,ale po nepovedených pokusech kokosky nedělám a rodinka by je chtěla.
Tenhle recept je naprosto úžasný - poprvé jsem pekla cukroví a tohle pro mě byla hračka a jaká je to dobrota ;-)
Mohl by mi někdo napsat, kdo již vyzkoušel, na kolik stupňů se pečou a aspoň přibližnou dobu pečení v horkovzdušné troubě? Děkuji. :-\
Taky chválíme! Udělali jsme z dvojité dávky a jakmile jsme je vyndali z trouby, zadělali jsme na další dvojítou Jsou snadné a skvělé! ;-)
Úžasné, jako z obchodu, velice chutné a vůbec se neroztékají. Doporučuji všem. Konečně po 10 letech budeme mít kokosky-hrudky a né kokosky-placky ;-)
Tento recept z celých vajec vajec neznám,ale dělám každoročně kokosky jen z bílků,protože zbydou obvykle z dalšího pečení vánočního cukroví a jsou skvělé.
No..Je to moc dobré... Chválím :-)
Jen ušlehat pevný sníh a pak dát kokos s moučkou podle hustoty ;-) .Evo,ať se povedou!
A jak dlouho se pečou?? Děkuji
Mám vyzkoušené jen ze sněhu z bílků,moučky a kokosu-jsou super.Vydrží měkké,ale ne na vzduchu,musí se skladovat v igelitu,plastové krabičce... . ;-)
A co když místo tří vajec dám šest bílků (potřebuju je zužitkovat)? Zkoušel to už někdo?
Právě jsem je dopekla a jsou naprosto vynikající :-) . Opravdu jednoduchý recept a výsledek "mňamózní" :-D :-D :-D . Doporučuji všem.
Jsou fakt jednoduché. Udělal jsem jeden plech jenom tak na zkoušku. Než jsem dopekl, přišel domů zbytek rodiny, zmerčil vůni a druhý den jsem pekl zas, protože ten první plech zmizel hned první večer :-)
Jukneš-li na ubrousek pod miskou uvidíš, že je to foceno o velikonocích, takže je to tu chvíli (asi od 15.4.?). Ale byly moc dobré a tvorba jednoduchá. Trochu jsem nevěřila tomu celému vajíčku, ale bylo to perfektní. Dcera lobuje za opakování :-). S.
Simčo, děkuju za foto k mému receptu. Nevím, jak dlouho tady je, ale já si jí všimla až dnes.
Zkusila jsem zatím z 1 vajíčka, bylo toho asi 30 kousků a byly hned pryč. Jinak jsem dala o něco méně cukru, nemáme rádi moc sladké.... a moc nám to chutnalo. Simča
Letos jsem dělala opět kokosky podle tohoto osvědčeného receptu. Chybělo mi asi 70 g kokosu, tak jsem jej nahradila jemnou strouhankou a zdálo se mi, že se s těstem lépe pracovalo a kokosky se vůbec neroztekly, takže to tak budu asi dělat pokaždé. Kdo ještě váháte, podle jakého receptu letos kokosky upéct, vyzkoušejte.
Vynikající , rychlé , jednoduché , výsledek krásné měkkounké kokosky - dělala jsem tvar ,,jehlánků ,, a špičky máčela v čokoládě ! Akorát 1 dávka u nás bude málo !
Jsou opravdu výborné, jednoduché. A MĚKKÉ ihned po vytažení z trouby.Doporučuji dělat hned ze dvou dávek:-))Nepoužila jsem rum a jsou i tak vynikající.
Jsou výborné!! Díky
Díky za super jednoduchý recept, kokosky jsou vynikající a jejich příprava je hračka!!!
Kokosky jsem vyzkoušela a jsou naprosto vynikající, měkké a voňavé. Všem moc chutnají. Tento recept si zařadím do osvědčených vánočních receptů!
Děvčata, děvčata, hledám tu inspiraci, a jak čtu tak třeba i poradím :-) Kokosky dělám úúúúúplně jednoduše. neni to můj recept , ale je velice dobrý a i odpůrci kokosek je baští jako o závod.Jedno slazené kondenzované mléko (salko) smíchám s jedním balením kokosu (200g) a kávovou ližčkou dělám hromádky na plech vyložený pečícím papírem ( velikost asi jako vlašský oříšek po oloupání ) 40 minut to "peču" na sto 120 C. Kdo chce může ještě část namočit do čokolády, ale nemusí :-)
Nevím,jak je možné,že jste kokosky měla po upečení tvrdé.Já je mívám krásně měkké.Možná,že jste měla vejce zase až moc malé a těsto bylo tím pádem moc husté.Mrzí mě,že se Vám nepovedly.
Také jsem je pekla v sobotu.Jsou jednoduché a výborné. Díky za recept! Dávám 1!
Mám stejnou zkušenost jako Monika.Byly dosti tvrdé a chuťově prostě nic moc, tak jsem vyzkoušela kokosky šlehané v páře a ty jsou výborné, křehoučké a měkké. Nemyslím si, že jsem udělala někde chybu, protože už peču velmi dlouho. Je to takový druh kokosek, které někomu prostě chutnají a jinému zase ne.
Věrko:tady v tomto receptu nic šlehat nemusíte,jen smícháte cukr,kokos vejce a tvarujete kokosky.Jak tady čtu,tak Monice se to cukroví nepovedlo,ale já s ním mám jen ty nejlepší zkušenosti.Mám tady podobný recept Kokosky raz dva a nikdy jsem problém neměla.:o)
Chtěla bych kokosky zkusit, šlehané v páře mám vždycky tvrdé. Nemohly by se i tyto dělat pouze z bílků?
Tyto kokosky jsem pekla v sobotu. Byla to patlačka a po dopočení přišlo zklamání. Jsou tak tvrdé, že bych s nimi mohla řezat sklo. Prostě hrůza!!!
Tak jsem také upekla, musím ocenit jednoduchost, sice při dělání hromádek trošku " patlačka ", objem zůstal stejný, tvar udržely a po ochutnání - jiné už dělat nebudu, jsou výborné. Pekla jsem jen na plechu, bez peč. papíru a také to šlo dobře. Zdeno, bezva recept.
Kokosky jsou výborné. Počítejte s tím, že pečením zvětší o dost svoji velikost. Jinak super.
Ahojky před časem jsem zkoušela kokosky se strouhankou a málem si na nich vylámal zuby i pes Letos jsem dělala tyto a jsou vynikající - děkuji
To znamená, že jsou měkké hned po upečení?
Před chvílí jsme s dětmi na kroužku vaření dopekli...Jednoduché, měkké, dobré:-)) Děti posílají jedničku!!
Opravdu se nic nešlehá,vše se jen smíchá.V tom je ta jednoduchost.
Zdeno,vejce se jen smíchají s kokosem?Nešlehají se?
já dělám nejjednodušší kokosky, na kterých nelze nic pokazit - smíchám sáček kokosu a kondenzované slazené mléko a tvořím na plech hromádky a upeču
Omlouvám se a doplňuji:těsto se opravdu ničím jiným nezahušťuje pouze cukrem a kokosem.Jak píšu v postupu-mělo by být husté až mírně drobivé.Pokud je řidší,trochu se roztečou.Když je budete dělat poprvé,dávejte je raději dál od sebe a uvidíte,co to udělá.Peču je tak na 150,ale dobu neodhadnu,peču je 1-2x do roka,takže si to opravdu nepamatuji,ale odhaduji tak 20-30 min.Že jsou upečené,poznáte podle toho,že jdou krásně odloupnout od papíru.Teplota a doba je orientační,záleží na troubě.Pokud se Vám bude zdát,že rychle tmavnou,tak teplotu zmírněte a naopak.Jsou dobré hned po upečení,ale čím starší,tím lepší.
S kokoskami v páře taky nemám dobré zkušenosti, ale ve Vašem receptu mi chybí - pro mě začátečnici - tyto informace:Jak dlouho a na kolik stupňů je pečete?Nabydou při pečení?Musí se nechat rozležet?Jak dlouho vydrží měkké?
Vůbec ničím se nezahušťují? Dala jsem si do oblíbených a někdy zkusím.