ks
ztužovač šlehačky
, pokud je smetana s nižším obsahem tuku než 33%, 1 -
1
ks
vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Listová těsta rozválíme na pomoučněném stole na slabé pláty. Jeden o velikosti klasického nízkého plechu a druhý o něco víc, tak, aby nám okraje maličko přečnívaly přes okraje velkého hlubokého plechu. Oba plechy s těstem propícháme na několika místech vidličkou, aby se při pečení příliš nenafukovaly, a vložíme je do předehřáté trouby na 180 stupňů upéct dorůžova.
2
Během pečení si uvaříme karamelový krém: mléko svaříme s pudinkem a cukrem v tužší pudink, který odstavíme, přidáme do něj ihned pokrájené máslo a mícháme, dokud se nerozpustí a nepromíchá s pudinkem. Pak na upečené těsto ve vyšším plechu teplý pudinkový krém nalijeme, rovnoměrně uhladíme a necháme vychladit. Jestliže máme na těstě po upečení vyšší bubliny, prostě je jen dlaní připlácneme ke dnu.
3
Po vychlazení na karamelovou vrstvu rozetřeme vyšlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem, zaklopíme druhým, menším dílem (můžeme nožem upravit do požadované velikosti) těsta a vše necháme vychladit, nejlépe přes noc. Krájíme ostrým nožem (pilkovým).
4
Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít karamelovou polevou.