• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jednoduché halušky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a přes protáčedlo protlačujeme halušky do vroucí vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jmelinda | 6. 3. 2016 11:23

    To nejsou halušky, jen noky pouze stejný tvar, :-( Jako noky je vaříme k omáčkám jsou skvělé

  • Hungry | 17. 1. 2015 13:07

    Nemyslím, že by se někdo urazil. Spíše se tady lidé snaží vyjasnit terminologi, co si kdo představuje pod pojmem halušky... :-) Bylo by dobré opravit ten recept a doplnit tu tekutinu, je-li to možné. Já jsem použil radu z jednoho příspěvku a dodal 3dc vody. Kdybych to více osolil, nemělo to k tokáni chybu. :-) Jinak mi tento recpt vyhodil google s podtitulkem "jednoduché halušky"

  • Jarda | 20. 8. 2013 10:04

    To nejsou halušky,ale noky :-)

  • Kaka245 | 9. 6. 2013 14:09

    Tak bych chtěla vidět,jak jste umíchali 400 g hrubé mouky s jedním vejcem a 20 g másla v těsto. :-D A jak tak čtu,paní ver taky nechápe. Dala jsem tam 300-350 ml vody a jsou skvělé.

  • Gabriela | 19. 3. 2013 13:57

    náhodou znám slováky, který je takhle dělají a jsou moc dobrý a zamíchané se zakysanou smetanou jsou delikateska :-*

  • DadaH | 7. 2. 2013 11:03

    Já je dělám často, akorát místo másla dávám vodu a míchám je s osmaženou cibulkou, salámem a vařeným zelím. Pak už stačí osolit a opepřit. Říkáme tomu "falešné halušky", bramborové nám doma ani nechutnají.

  • ver | 10. 8. 2012 12:51

    To by mě zajímalo, kde paní přišla na poměr surovin.. O:-)

  • Pepa | 6. 3. 2012 18:54

    Halušky?Jen mouka,vejce.....brambory?..kde kdo na tom byl?neznáte mapu

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • Lucka | 15. 7. 2011 09:12

    Slováci dělají halušky i z brambor,i bez brambor....jak všude :-)

  • Zuzana | 3. 7. 2011 11:36

    Halušky bez brambor? To by vás Slováci hnali :-)))

  • Belbar | 23. 3. 2011 21:58

    V haluškách jsou brambory, noky jsou jen z mouky...

  • Betty | 6. 3. 2011 17:00

    Přidala jsem tam ještě jedno vajíčko a mléko a bylo to výborné :-*

  • Bayle Bayleee | 27. 12. 2007 21:36

    Nahodou kdyz se to udela s tim rozpustenym maslem tak to jde:-)))) a neni to vuuuubec hrozny!!!

  • Tereza J. | 2. 10. 2007 14:00

    A bol ? :)))))

  • Marsí | 2. 10. 2007 12:39

    Připomíná mi to scénu z filmu " Pelíšky"..." tohle, že je nok?"....:-)))))

  • mirka | 2. 10. 2007 11:11

    Bože můj, to je debaty s trochou těstovin :-(. Je fakt, že tam chybí nějaká tekutina, ale jinak halušky nebo noky ... Ať si tomu říká každý jak chce, ne?? Nebuďte jak slepice co do nich trefí ...Halušky a noky všichni známe, ne?? moje tchyně ( pozn.: slovenská občanka ) tomu co tady píšou říká ČUSA! Další podnět k debatě o ničem.čus.

  • mina kubikova | 1. 10. 2007 07:52

    ani u nas v strede a na horhroni sa to nevola strapacky, iba halusky. halusky sa obecne volaju aj tie mucne, co su priloha. moja stara mama tie mucne halusky volala nokerle, ale ona pochadzala s regionu kde bolo vela nemcov. kde sa to vlastne vola strapacky?

  • Tereza J. | 30. 9. 2007 20:50

    Blanka, halušky a strapačky sú to isté, u nás na východe ani na Liptove nikto tomu napovie strapačky, ale halušky. Halušky s bryndzou, kapustou, tvarohom atď. Je to to isté, záleží od regiónu, ako sa tomu hovorí:)))

  • Blanka zo Slovenska | 29. 9. 2007 21:54

    Na Slovensku halušky sú z múky, vajca, soli a vody.zo strúhaných zemiakov s pridaním vajca múky a soli a robia strapačky, ktoré sa jedia z bryndzou, kyselou kapustou u Vás zelím , postrúhaným syrom a pod.

  • Kuchařka | 27. 9. 2007 17:03

    Pocházím z malé vesnice s Ruska a moje prababička dělala tyto podle někoho noky každy tyden a ja pomáhala. Když sem prekladala recept soustredila sem se spíš na preloženi a opravdu zapoměla na máslo se musí rozpustit a to je tekutina... U nás se tomu neříkalo jinak než Prostoje galušky a to znamená jednoduché halušky... Možná se recept měl jmenovat Jednoduché halušky z Ruska ale to vám asi vadilo že v rusku halušky nejsou nebo co? To že v Slovensku se halušky dělají z brabbor vím... Omluvam se těm které jsem urazila...

  • Jarka z Bratislavy | 26. 9. 2007 19:44

    Toto je nepodarený recept. Chýba tekutina. Ak ide o nočky (ako prílohu k paprikášu), tak je lepšie dávať polohrubú múku. Nočky sú ľahšie, a ak pridáme to takéhoto množstva na špičku noža prášku do pečiva, nemajú chybu. Na toto množstvo by som dala dve vajíčka a tekutiny (mlieko:voda) toľko, aby cesto nebolo tuhé ani riedke. Cesto na nočky sa nesmie veľmi vypracovať, boli by potom tvrdé.

  • Tereza J. | 26. 9. 2007 14:50

    Šárka má pravdu, toto nie sú halušky. Halušky sú zo zemiakového cesta. Toto, čo je tu napísané, to sú nokerle, noky , kde ako to pomenujú, ale nie halušky:)))

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:59

    Podobné halušky dělávala moje tchyně, jen těsto naředila do požadované konzistence mlékem nebo vodou. Uvařené halulšky přelila rozškvařenou slaninou a sypala nastrouhaným balkánským sýrem a bylo to fakt výborné. Řekla bych, že v tomto receptu patří rozpuštěné máslo do těsta, ale to nám asi poví autor.

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 11:30

    Dovolím si dodat,že jsem na Slovensku jako doma a halušek jsme spořádali mnoho a na hodně místech.Všude je vařili z bramborového těsta.V tomto receptu my mi to dávalo smysl.Neopoměla jen autorka napsat před mouky brambory? Chybička se třeba vloudí.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:11

    No já nevím....skoro 1/2 kg mouky a jen jedno vajo, pokud to človík dá vůbec do kupy, tak to bude spíš strouhat než protlačovat...a jestli bych to protlačovala, tak budu táák tlačit až se z toho po....:-)))) pochybuji, že to máslo je do těsta, spíš asi na promazání.....sorry, ale divný to recepis..:-)

  • iva Nová | 25. 9. 2007 22:01

    určitě chybí,neklamte začínající kuchtíky

  • Anna Č. | 25. 9. 2007 09:06

    Nechybí v receptu nějaká tekutina,voda nebo mléko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

86
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
54
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Jednoduché halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact