• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduché halušky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a přes protáčedlo protlačujeme halušky do vroucí vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jmelinda | 6. 3. 2016 11:23

    To nejsou halušky, jen noky pouze stejný tvar, :-( Jako noky je vaříme k omáčkám jsou skvělé

  • Hungry | 17. 1. 2015 13:07

    Nemyslím, že by se někdo urazil. Spíše se tady lidé snaží vyjasnit terminologi, co si kdo představuje pod pojmem halušky... :-) Bylo by dobré opravit ten recept a doplnit tu tekutinu, je-li to možné. Já jsem použil radu z jednoho příspěvku a dodal 3dc vody. Kdybych to více osolil, nemělo to k tokáni chybu. :-) Jinak mi tento recpt vyhodil google s podtitulkem "jednoduché halušky"

  • Jarda | 20. 8. 2013 10:04

    To nejsou halušky,ale noky :-)

  • Kaka245 | 9. 6. 2013 14:09

    Tak bych chtěla vidět,jak jste umíchali 400 g hrubé mouky s jedním vejcem a 20 g másla v těsto. :-D A jak tak čtu,paní ver taky nechápe. Dala jsem tam 300-350 ml vody a jsou skvělé.

  • Gabriela | 19. 3. 2013 13:57

    náhodou znám slováky, který je takhle dělají a jsou moc dobrý a zamíchané se zakysanou smetanou jsou delikateska :-*

  • DadaH | 7. 2. 2013 11:03

    Já je dělám často, akorát místo másla dávám vodu a míchám je s osmaženou cibulkou, salámem a vařeným zelím. Pak už stačí osolit a opepřit. Říkáme tomu "falešné halušky", bramborové nám doma ani nechutnají.

  • ver | 10. 8. 2012 12:51

    To by mě zajímalo, kde paní přišla na poměr surovin.. O:-)

  • Pepa | 6. 3. 2012 18:54

    Halušky?Jen mouka,vejce.....brambory?..kde kdo na tom byl?neznáte mapu

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • Lucka | 15. 7. 2011 09:12

    Slováci dělají halušky i z brambor,i bez brambor....jak všude :-)

  • Zuzana | 3. 7. 2011 11:36

    Halušky bez brambor? To by vás Slováci hnali :-)))

  • Belbar | 23. 3. 2011 21:58

    V haluškách jsou brambory, noky jsou jen z mouky...

  • Betty | 6. 3. 2011 17:00

    Přidala jsem tam ještě jedno vajíčko a mléko a bylo to výborné :-*

  • Bayle Bayleee | 27. 12. 2007 21:36

    Nahodou kdyz se to udela s tim rozpustenym maslem tak to jde:-)))) a neni to vuuuubec hrozny!!!

  • Tereza J. | 2. 10. 2007 14:00

    A bol ? :)))))

  • Marsí | 2. 10. 2007 12:39

    Připomíná mi to scénu z filmu " Pelíšky"..." tohle, že je nok?"....:-)))))

  • mirka | 2. 10. 2007 11:11

    Bože můj, to je debaty s trochou těstovin :-(. Je fakt, že tam chybí nějaká tekutina, ale jinak halušky nebo noky ... Ať si tomu říká každý jak chce, ne?? Nebuďte jak slepice co do nich trefí ...Halušky a noky všichni známe, ne?? moje tchyně ( pozn.: slovenská občanka ) tomu co tady píšou říká ČUSA! Další podnět k debatě o ničem.čus.

  • mina kubikova | 1. 10. 2007 07:52

    ani u nas v strede a na horhroni sa to nevola strapacky, iba halusky. halusky sa obecne volaju aj tie mucne, co su priloha. moja stara mama tie mucne halusky volala nokerle, ale ona pochadzala s regionu kde bolo vela nemcov. kde sa to vlastne vola strapacky?

  • Tereza J. | 30. 9. 2007 20:50

    Blanka, halušky a strapačky sú to isté, u nás na východe ani na Liptove nikto tomu napovie strapačky, ale halušky. Halušky s bryndzou, kapustou, tvarohom atď. Je to to isté, záleží od regiónu, ako sa tomu hovorí:)))

  • Blanka zo Slovenska | 29. 9. 2007 21:54

    Na Slovensku halušky sú z múky, vajca, soli a vody.zo strúhaných zemiakov s pridaním vajca múky a soli a robia strapačky, ktoré sa jedia z bryndzou, kyselou kapustou u Vás zelím , postrúhaným syrom a pod.

  • Kuchařka | 27. 9. 2007 17:03

    Pocházím z malé vesnice s Ruska a moje prababička dělala tyto podle někoho noky každy tyden a ja pomáhala. Když sem prekladala recept soustredila sem se spíš na preloženi a opravdu zapoměla na máslo se musí rozpustit a to je tekutina... U nás se tomu neříkalo jinak než Prostoje galušky a to znamená jednoduché halušky... Možná se recept měl jmenovat Jednoduché halušky z Ruska ale to vám asi vadilo že v rusku halušky nejsou nebo co? To že v Slovensku se halušky dělají z brabbor vím... Omluvam se těm které jsem urazila...

  • Jarka z Bratislavy | 26. 9. 2007 19:44

    Toto je nepodarený recept. Chýba tekutina. Ak ide o nočky (ako prílohu k paprikášu), tak je lepšie dávať polohrubú múku. Nočky sú ľahšie, a ak pridáme to takéhoto množstva na špičku noža prášku do pečiva, nemajú chybu. Na toto množstvo by som dala dve vajíčka a tekutiny (mlieko:voda) toľko, aby cesto nebolo tuhé ani riedke. Cesto na nočky sa nesmie veľmi vypracovať, boli by potom tvrdé.

  • Tereza J. | 26. 9. 2007 14:50

    Šárka má pravdu, toto nie sú halušky. Halušky sú zo zemiakového cesta. Toto, čo je tu napísané, to sú nokerle, noky , kde ako to pomenujú, ale nie halušky:)))

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:59

    Podobné halušky dělávala moje tchyně, jen těsto naředila do požadované konzistence mlékem nebo vodou. Uvařené halulšky přelila rozškvařenou slaninou a sypala nastrouhaným balkánským sýrem a bylo to fakt výborné. Řekla bych, že v tomto receptu patří rozpuštěné máslo do těsta, ale to nám asi poví autor.

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 11:30

    Dovolím si dodat,že jsem na Slovensku jako doma a halušek jsme spořádali mnoho a na hodně místech.Všude je vařili z bramborového těsta.V tomto receptu my mi to dávalo smysl.Neopoměla jen autorka napsat před mouky brambory? Chybička se třeba vloudí.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:11

    No já nevím....skoro 1/2 kg mouky a jen jedno vajo, pokud to človík dá vůbec do kupy, tak to bude spíš strouhat než protlačovat...a jestli bych to protlačovala, tak budu táák tlačit až se z toho po....:-)))) pochybuji, že to máslo je do těsta, spíš asi na promazání.....sorry, ale divný to recepis..:-)

  • iva Nová | 25. 9. 2007 22:01

    určitě chybí,neklamte začínající kuchtíky

  • Anna Č. | 25. 9. 2007 09:06

    Nechybí v receptu nějaká tekutina,voda nebo mléko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
31
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

Šokující odhalení: Freddie Mercury roky skrýval existenci dcery!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Jednoduché halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact