• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jednoduché halušky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a přes protáčedlo protlačujeme halušky do vroucí vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché pudinkové šátečky

Jednoduché pudinkové šátečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jmelinda | 6. 3. 2016 11:23

    To nejsou halušky, jen noky pouze stejný tvar, :-( Jako noky je vaříme k omáčkám jsou skvělé

  • Hungry | 17. 1. 2015 13:07

    Nemyslím, že by se někdo urazil. Spíše se tady lidé snaží vyjasnit terminologi, co si kdo představuje pod pojmem halušky... :-) Bylo by dobré opravit ten recept a doplnit tu tekutinu, je-li to možné. Já jsem použil radu z jednoho příspěvku a dodal 3dc vody. Kdybych to více osolil, nemělo to k tokáni chybu. :-) Jinak mi tento recpt vyhodil google s podtitulkem "jednoduché halušky"

  • Jarda | 20. 8. 2013 10:04

    To nejsou halušky,ale noky :-)

  • Kaka245 | 9. 6. 2013 14:09

    Tak bych chtěla vidět,jak jste umíchali 400 g hrubé mouky s jedním vejcem a 20 g másla v těsto. :-D A jak tak čtu,paní ver taky nechápe. Dala jsem tam 300-350 ml vody a jsou skvělé.

  • Gabriela | 19. 3. 2013 13:57

    náhodou znám slováky, který je takhle dělají a jsou moc dobrý a zamíchané se zakysanou smetanou jsou delikateska :-*

  • DadaH | 7. 2. 2013 11:03

    Já je dělám často, akorát místo másla dávám vodu a míchám je s osmaženou cibulkou, salámem a vařeným zelím. Pak už stačí osolit a opepřit. Říkáme tomu "falešné halušky", bramborové nám doma ani nechutnají.

  • ver | 10. 8. 2012 12:51

    To by mě zajímalo, kde paní přišla na poměr surovin.. O:-)

  • Pepa | 6. 3. 2012 18:54

    Halušky?Jen mouka,vejce.....brambory?..kde kdo na tom byl?neznáte mapu

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • iczqguikqcm | 7. 12. 2011 05:36

    QXrZRR <a href="http://mqjhquqcpejj.com/">mqjhquqcpejj</a>, [url=http://hidrqvegjmgm.com/]hidrqvegjmgm[/url], [link=http://slycgbazlsau.com/]slycgbazlsau[/link], http://gbeggbcfivxf.com/

  • Lucka | 15. 7. 2011 09:12

    Slováci dělají halušky i z brambor,i bez brambor....jak všude :-)

  • Zuzana | 3. 7. 2011 11:36

    Halušky bez brambor? To by vás Slováci hnali :-)))

  • Belbar | 23. 3. 2011 21:58

    V haluškách jsou brambory, noky jsou jen z mouky...

  • Betty | 6. 3. 2011 17:00

    Přidala jsem tam ještě jedno vajíčko a mléko a bylo to výborné :-*

  • Bayle Bayleee | 27. 12. 2007 21:36

    Nahodou kdyz se to udela s tim rozpustenym maslem tak to jde:-)))) a neni to vuuuubec hrozny!!!

  • Tereza J. | 2. 10. 2007 14:00

    A bol ? :)))))

  • Marsí | 2. 10. 2007 12:39

    Připomíná mi to scénu z filmu " Pelíšky"..." tohle, že je nok?"....:-)))))

  • mirka | 2. 10. 2007 11:11

    Bože můj, to je debaty s trochou těstovin :-(. Je fakt, že tam chybí nějaká tekutina, ale jinak halušky nebo noky ... Ať si tomu říká každý jak chce, ne?? Nebuďte jak slepice co do nich trefí ...Halušky a noky všichni známe, ne?? moje tchyně ( pozn.: slovenská občanka ) tomu co tady píšou říká ČUSA! Další podnět k debatě o ničem.čus.

  • mina kubikova | 1. 10. 2007 07:52

    ani u nas v strede a na horhroni sa to nevola strapacky, iba halusky. halusky sa obecne volaju aj tie mucne, co su priloha. moja stara mama tie mucne halusky volala nokerle, ale ona pochadzala s regionu kde bolo vela nemcov. kde sa to vlastne vola strapacky?

  • Tereza J. | 30. 9. 2007 20:50

    Blanka, halušky a strapačky sú to isté, u nás na východe ani na Liptove nikto tomu napovie strapačky, ale halušky. Halušky s bryndzou, kapustou, tvarohom atď. Je to to isté, záleží od regiónu, ako sa tomu hovorí:)))

  • Blanka zo Slovenska | 29. 9. 2007 21:54

    Na Slovensku halušky sú z múky, vajca, soli a vody.zo strúhaných zemiakov s pridaním vajca múky a soli a robia strapačky, ktoré sa jedia z bryndzou, kyselou kapustou u Vás zelím , postrúhaným syrom a pod.

  • Kuchařka | 27. 9. 2007 17:03

    Pocházím z malé vesnice s Ruska a moje prababička dělala tyto podle někoho noky každy tyden a ja pomáhala. Když sem prekladala recept soustredila sem se spíš na preloženi a opravdu zapoměla na máslo se musí rozpustit a to je tekutina... U nás se tomu neříkalo jinak než Prostoje galušky a to znamená jednoduché halušky... Možná se recept měl jmenovat Jednoduché halušky z Ruska ale to vám asi vadilo že v rusku halušky nejsou nebo co? To že v Slovensku se halušky dělají z brabbor vím... Omluvam se těm které jsem urazila...

  • Jarka z Bratislavy | 26. 9. 2007 19:44

    Toto je nepodarený recept. Chýba tekutina. Ak ide o nočky (ako prílohu k paprikášu), tak je lepšie dávať polohrubú múku. Nočky sú ľahšie, a ak pridáme to takéhoto množstva na špičku noža prášku do pečiva, nemajú chybu. Na toto množstvo by som dala dve vajíčka a tekutiny (mlieko:voda) toľko, aby cesto nebolo tuhé ani riedke. Cesto na nočky sa nesmie veľmi vypracovať, boli by potom tvrdé.

  • Tereza J. | 26. 9. 2007 14:50

    Šárka má pravdu, toto nie sú halušky. Halušky sú zo zemiakového cesta. Toto, čo je tu napísané, to sú nokerle, noky , kde ako to pomenujú, ale nie halušky:)))

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:59

    Podobné halušky dělávala moje tchyně, jen těsto naředila do požadované konzistence mlékem nebo vodou. Uvařené halulšky přelila rozškvařenou slaninou a sypala nastrouhaným balkánským sýrem a bylo to fakt výborné. Řekla bych, že v tomto receptu patří rozpuštěné máslo do těsta, ale to nám asi poví autor.

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 11:30

    Dovolím si dodat,že jsem na Slovensku jako doma a halušek jsme spořádali mnoho a na hodně místech.Všude je vařili z bramborového těsta.V tomto receptu my mi to dávalo smysl.Neopoměla jen autorka napsat před mouky brambory? Chybička se třeba vloudí.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:11

    No já nevím....skoro 1/2 kg mouky a jen jedno vajo, pokud to človík dá vůbec do kupy, tak to bude spíš strouhat než protlačovat...a jestli bych to protlačovala, tak budu táák tlačit až se z toho po....:-)))) pochybuji, že to máslo je do těsta, spíš asi na promazání.....sorry, ale divný to recepis..:-)

  • iva Nová | 25. 9. 2007 22:01

    určitě chybí,neklamte začínající kuchtíky

  • Anna Č. | 25. 9. 2007 09:06

    Nechybí v receptu nějaká tekutina,voda nebo mléko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Domácí snickers

Domácí snickers

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

88
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
57
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Jednoduché halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact