ks
ztužovač šlehačky
, jen pokud máme smetanu s nižším procentem tuku než 33%
Postup přípravy receptu
1
Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pekáče, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova na cca 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
2
Po vychladnutí korpus prokrojíme, polovinou krému pomažeme spodní díl, vrchním dílem zaklopíme a pak i ten potřeme rovnoměrně krémem. Dáme vychladit a proležet nejlépe přes noc. Před podáváním pokrájíme a jednotlivé dílky můžeme dozdobit šlehačkou a poprášit cappuccinem nebo použít čokoládovou přízdobu, hoblinky...
3
Krém: smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem, případně i se ztužovačem téměř do tuha. Pak přidáme mascarpone a došleháme na hladký krém.
...přidává se cappuccino v sypkém suchém stavu ...kupuji ho například v Kauflandu, balení 125 gramů prodávají v různých příchutí: čokoládové, vanilkové, klasik, laté...
JAKÉ SE TAM PŘIDÁVÁ CAPPUCCINO?UVAŘENÉ NEBO INSTANTNÍ V PRÁŠKU?DĚKUJI.
lendula29
|17. 3. 2016 18:26
Tak nevím jaké tam mám dát cappuccino?Uvařené nebo v prášku?A jaké mám koupit vůbec ho totiž
nepoužívám.
Emča
|29. 1. 2016 19:33
Dělala jsem podle rady pí Kročkové, na velký plech a pak přepůlit. Je to výborný moučník, chutná přímo božsky :-)) .
Darina Kročková
|24. 9. 2015 11:40
Krém je dokonalý <3 , nejenže je strašně snadný, ale taky neskutečně dobrý a buchta je taky výborná. Použila jsem na ní ten větší masový pekáček, ale určitě by se těsto dalo upíct na normálním velkém plechu a ten pak přepůlit a dát na sebe. Možná by to bylo i jednoduší a rychlejš upečené. Na sto procent brzy zase zopakuji, protože to nemá chybu.