Nastrouhané brambory dáme do mísy, přidáme jemně pokrájené rohlíky, vejce, osolíme a dobře promícháme. Pak podle hustoty vmícháme cca 150 g hrubé mouky a na pomoučněném nebo solamylem posypaném stole vytvoříme dvě stejně velké šišky, které ihned vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a po vyplavání vaříme cca 16-18 minut. Z těsta můžeme udělat i kulaté knedlíky velké jako tenisáky, které po vyplavání vaříme cca 14 minut.
2
*Příloha vhodná k pečenému nebo dušenému masu se špenátem nebo zelím. Vhodné i k omáčkám, gulášům...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kačka a Tom
|9. 10. 2016 15:48
Byly výborný :-D
Jana
|28. 1. 2016 19:37
Výborné!!!!!!
Denisa
|8. 3. 2014 19:31
Perfektní knedlíky, nejsou tak těžký jak brambornový, po těch je mi vždycky těžko a přitom je zbožňuju. Dokonalý kompromis.
Lojza
|15. 11. 2013 17:34
mňááám :-))
Marie Rezková
|22. 8. 2013 17:59
Dnes jsem je vyzkoušela k vepřové se zelím a byly výborné. Určitě budou častější přílohou a ke guláši si je dovedu také představit. Každopádně příjemná změna. :-)
Renáta Šímová
|8. 4. 2013 08:51
Včera jsem je udělala k obědu a povedly se mi, nejsou tak hutné jako bramborové a s houskovými se také nedají srovnávat, spokojení byly všichni. Jsou jiné a výtečné, budu je vařit i nadále, děkuji za recept.