• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduché bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché bramborové placky

autor: lukebx
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vařené brambory
    • vejce
    • sůl
    • hladká mouka
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme placky tenké placky.
2
Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran opečeme - musí se tvořit puchýřky. Opečené placky dáváme do hrnce s pokličkou, potíráme rozehřátým máslem, klademe postupně na sebe. Jíme samotné, popřípadě na sladko s marmeládou nebo s masovou přílohou - dle chuti. Nejlépe však samotné :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky s dipem z řepy

Bramborové placky s dipem z řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 17. 10. 2015 19:09

    Dobré jsou i s opečeným kuřátkem místo knedlíků :-).. <3

  • Petra | 17. 10. 2015 19:09

    Dobré jsou i s opečeným kuřátkem místo knedlíků :-).. <3

  • HelenaPa | 5. 12. 2012 09:06

    Bramborák je ze syrových brambor, ten placky nemohou připomínat bez ohledu na přidání vajec.

  • KN | 5. 12. 2012 01:05

    Uvařeno a snědeno. Oproti receptu ovšem bez vajíček a i tak byly placky vynikající. Dříve jsem zkoušel s vajíčky a to mi moc připomínalo bramboráky.

  • papa | 28. 5. 2012 17:49

    Mouka musí být polohrubá, nikoliv hladká....... :-P :-P :-P

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 17:51

    ...nejlepší jsou pečené na tálu kamen :-),s těstem se musí pracovat rychle-řidne!

  • Jana Kubáčková | 5. 3. 2009 06:52

    Dělala jsem placky, byly moc dobré, ale s těstem se strašně špatně pracovalo. Lepilo se, musela jsem hodně podsypávat moukou, která se pak na pánvičce pálila. Tak nevím, můžeto být i bramborama nebo jsem měla přidat víc mouky?

  • ladislava staffenová | 19. 6. 2008 18:55

    Adélko,čistě závidím,že máte možnost jíst placky zpřímo z plotny kamen,na mě dýchlo dětství,já už tu možnost nemám a nikdo mi nevymluví,že jakákoli placka pečená na plechu kamen nemá konkurenci.Ať se všechny oleje,tuky a i pánve jakýchkoliv povrchů jdou zahrabat,tohle nemá chybu :-))LaďkaAutorce za 1

  • Adela O | 19. 6. 2008 18:28

    super, dik za recept... babicka je do ted dela taky na kamnech a podava je s bilym kafem..... mnam...

  • Míla | 8. 2. 2006 20:56

    Já doporučuji promastit upečené sádlem a pak jíst s kysaným zelím.

  • Naďa | 27. 1. 2006 11:10

    Taky se vracím do dětství-dělávala je moje maminka a dělaly se přímo na plotně-doma byly kachláky-pomazaly se povidlama,posypaly mákem a cukrem a byla to dobrota.Jdu na to a třeba se budu cítit jako za mlada!

  • Marie Svobodová | 26. 1. 2006 17:04

    Tak dnes jsem se vrátila do dětství a mládí, pověvadž tyto bramboráky jak jsme jim říkali jsem od té doby nejedla.Jednak jsme je doma dělávali přímo na plotně, jednak jsem nevěděla poměr surovin, ale hlavně jsem se toho bála, takže jsem sama pro sebe měla důvod nedělat. Ale dnes jsem při vyhledávání na ně narazila, měla uvařené brambory, tak jsem šla hned na ně. Moji synov é byli zrovna se mnou doma, takže jsme pekli a zrovna pojídali a myslím že budu muset dosti často dělat znovu. Díky za připomenutí starých a dobrých receptů.

  • Di | 7. 12. 2005 14:56

    Mouky dejte jen tolik, abyste z těsta dokázala rozválet placku a přenést ji na pánev. Vajíčko rovněž nedávám, nevím, zda je to s ním jednodušší.

  • Jitka Veřtátová | 7. 12. 2005 14:09

    Mohl by autor nebo někdo,kdo už je dělal napsat zhruba poměr mouka-brambory?SDíky

  • Jana D. | 6. 12. 2005 21:46

    Vyzkoušela jsem placky dnes k večeři a moc jsme si pochutnali.

  • Hanka | 6. 12. 2005 19:56

    A kolik ma byt mouky, kolik brambor?? Ja je ted delala. Testo se porad matlalo, az jsem to asi prehnala s moukou a dalo by se s nima mlatit o stul! :)

  • Jana z Tachlovic | 6. 12. 2005 12:19

    Jano z VM, těmto plackám jsme říkali a říkáme "šumpláty". Já je znám přes 50 let. Davali jsme si je se sirobem (vařeno z řepy cukrovky, škoda, že ten recept na vaření sirobu neznám),jo, jo, kde že ty časy jsou ... dnes je peču na plotýnce, mastím sádlem a sypu mákem s cukrem. Nevýhoda - pálí po nich žáh ( i když si je dám jen tak.nasucho)

  • Marie | 1. 12. 2005 17:59

    Právě je dělám k večeři. Znám je rovněž od babičky, která do toho rozpuštěného másla ještě přidávala česnek rozetřený se solí. Naše rodina si je už bez toho česneku nedovede představit.

  • Markéta | 27. 11. 2005 08:20

    Tyhle placky jsou fakt super. Znám je od babičky. Jen tam nepřidávám vejce. Jsou pak křehčí.

  • Eva Harmachová | 17. 11. 2005 17:48

    Zkuste si placky před usnažením naplnit orestovanou cibulkou s uzeninou, uzavřít a smažit ve tvaru koblížku, paráda

  • Lucka z Prahy | 21. 10. 2005 10:27

    Taky miluju bramborové placky. Nejradši je mám jen tak samotné. Díky za typ, zítra je hned udělám! :-)

  • Jana z VM | 21. 10. 2005 10:09

    Moje babička, když bývala u nás na návštěvě, placky pekla přímo na plotýnce, bylo jich do dvou velkých vandlíků , mastila sádlem a potírala povidlím s mákem a ořechy. Jo, jo, kde jsou ty časy....

  • Jana Tichá | 20. 10. 2005 21:32

    Také se u nás tenhle recept dědí po generace. Rovněž je znám jen z vařených brambor, soli a hl. mouky. Po navršení do mísy a promazání rozehřátým máslem si je každý sype práškovým cukrem.

  • Lukáš Kubálek | 20. 10. 2005 21:02

    Převzal jsem ten recept od mojí mamky, která to má zase od svojí babičky :-) U nás se dělaly jen tyhle a nikdy jich nebyl plný hrnec, protože vždy mizely ještě než se stačily udělat. Všiml jsem si že ten recept tu chyběl tak jsem musel reagovat.

  • Di | 20. 10. 2005 13:47

    To jsou vlastně lokše (ty se myslím dělají bez vajíčka s hladkou moukou), skvělá věc.

  • iva | 20. 10. 2005 12:41

    můj recept zní - bez vajíčka a mouka může být polohrubárecept od mojí babičkypeču na teflonceu nás se podávají se špenátem

  • Jana Kozojedová | 20. 10. 2005 10:44

    Skvělý recept. Vzpomněla jsem si na dětsví, kdy takové placky pekla babička přímo na litinových plátech kamen. Nejlepší jsou ještě horké...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

43
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
42
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
35
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Jednoduché bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact