• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché a rychlé žloutkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché a rychlé žloutkové řezy

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché a rychlé žloutkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      l mléko
    • 150
      g puding
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks máslo
    • marmeláda Na potření (např. rybízová)
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • citronová šťáva 0,5 dl

Postup přípravy receptu

1
Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme, propícháme vidličkou a upečeme. Do 1/3 mléka přisypeme puding a pořádně rozmícháme. Dáme vařit zbylé 2/3 mléka. Když začne vařit, vlijeme rozmíchané mléko s pudingem, a za stálého míchání vaříme asi půl minuty. Pak přisypeme cukr krystal (již nevaříme) a po vychlazení zašleháme máslo.
2
Celé necháme vychladnout. Na spodní upečený plát naneseme studený krém a přiklopíme druhým plátem. Navrch namažame marmeládu a na závěr řezy polijeme cukrovou polevou - zastudena rozmícháme moučkový cukr s citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Jednoduché piškotové pohoštění s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bonita Springs | 27. 4. 2012 05:39

    Proč se to jmenuje "žloutkové" ? :-D Není tam ani jeden žloutek.

  • Theliss | 12. 10. 2011 05:53

    Já je miluju odmalička, jen ten puding tam dávám po vzoru mamky jen tak samotný, žádné máslo - nesnáším máslové krémy. A je to podle mě ještě lepší!

  • myšlenka | 12. 3. 2011 14:40

    Mně trochu udivil název řezů - "Jednoduché a rychlé", přitom je recept v kategorii STŘEDNĚ OBTÍŽNÉ. . . Tak nevím :-! Ale jinak pěkné

  • Ivana Samcová | 28. 8. 2010 17:43

    Výborné.

  • Miroslava Severová | 5. 2. 2010 21:37

    Ano taky tak dělám a do krému pro chuť přidávám trošku rumu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Listové těsto Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Puding
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

143
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
100
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
56
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Jednoduché a rychlé žloutkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact