• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 350
      g kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
    • 200
      g květák nebo brokolice, cca
    • 1,50
      l zeleninový vývar nebo z kostky, cca
    • 60
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 3
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka, celerová nať...
    • sůl
    • pepř mletý
  • Přidat můžeme:
    • zelené fazolky
    • brambory
    • houby
    • česnek nebo muškátový květ
    • kedlubna a tak dále

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu drobně pokrájíme (můžeme i nastrouhat), zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na másle a zalít až poté.
2
Během vaření si připravíme jíškovo-vaječnou zavářku: Máslo necháme roztopit, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání uděláme světle růžovou jíšku, do které ihned přidáme rozšlehaná osolená vejce, která v jíšce necháme srazit. Kousky jíškových vajec přidáme do polévky a necháme krátce zavařit, přidáme petrželku nebo jiné bylinky, případně ještě dochutíme a podáváme.
3
Pokud chceme mít zavářku barevnější, můžeme do jíšky přidat i trochu sladké papriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou

Zeleninová polévka s drožďovou…

Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou

Houbovo-zeleninová polévka s…

Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Šunkové závitky s vaječnou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Houby Kedlubna Kořenová zelenina Květák Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce Zelené fazolky Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Vosí hnízda
Vosí hnízda
23
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jednoduchá vařená poleva
Jednoduchá vařená poleva
Jednoduchá vločková polévka
Jednoduchá vločková polévka
Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami
Jednoduchá vločková polévka s…
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová směs
Jednoduchá žampionová směs
Jednoduché artyčoky
Jednoduché artyčoky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact