Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce. Dochutíme buď cukrem nebo octem. Pokud je omáčka moc řídká, dohustíme vodou a moukou.
jím jen kuřecí maso, a tak jsem dělala s kuřecíma prsama - naprosto výborné :-*
Smetany jsem dala dvě.
Celou omáčku rozmixuji.
Přidám foto, akorát kuřecí prso je zalité omáčkou a knedlíky jsou kupované, nechtělo se mi dělat domácí :-[
Míša
|10. 3. 2013 21:54
omáčku znám a vařim jí docela často všem moc chutná, a je lehčí než z normální zeleniny. Akorát u tohoto receptu mi chybí maso, je jedno jaké(ochutnali jsme ednou v restauraci i s kuřecím masem a bylo to moc dobré) :-)
pepíče
|31. 8. 2012 08:20
a co plátek uzené slaniny na vyvaření ???? jinak je to bez chuti tak 100g dát dotoho vyvařit a bez karamelu
Dituše
|25. 5. 2012 09:40
holky, jak dlouho tu omajdu vaříte? V receptu je uvařit, takže přivedu k varu a pak?
Michala
|7. 5. 2012 19:44
Prosím vás lidičky na kolik je to porcí ?? děkuji za odpověd
myshe
|7. 5. 2012 10:21
Musím taky říct že tato svíčková nemá chybu dětem chutnala víc jak když dělám ze zeleniny fakticky skvělá ;-)
Denisa
|21. 3. 2011 13:57
Dnes jsem to zkusila (poprvé jsem uvařila svíčkovou). A dobrý!!! CHUTNÁ
erza
|16. 3. 2011 08:31
nebo ten kdo nema moc casu vyvyrovat
žanetka...
|20. 1. 2011 18:16
Tak a svíčková je hotová..... bála jsem se toho karamelu, ale je to pohodička... Svíčková je luxusní !!!!! Mohu všem doporučit... Já jsem ještě přidala koření - bobkový list, nové koření a pepř... Moooc děkuji za recept ;-)
žanetka...
|20. 1. 2011 16:47
Dneska vyzkouším :-)
j.o.
|19. 12. 2010 16:21
Kterou prosím doporučujete?
j.o.
|19. 12. 2010 16:20
jak prosím, nakládáte?
zdenka
|3. 4. 2008 15:03
Já už dělám svíčkovou jen z Halali a chuť je jak od maminky.Výborné!
SV
|28. 3. 2008 07:03
Netušila jsem, že nějaké Halali existuje.Konečný výsledek byl dobrý, je to rychlovka.
marie vorosova
|27. 3. 2008 15:56
asi vubec nevite jak vypada svíčkova toto omáčku vaři z halali jenom ten kdo nemá o vaření ani páru
Jitka Hozáková
|13. 4. 2007 17:51
žádné koření nedávám.
Jana Žahourová
|11. 4. 2007 15:25
Je výborná dělala jsem ji poprvé avšem moc chutnala
Janča
|8. 4. 2007 13:51
prosím a to se nepřidává vůbec žádné koření,jako bobkový list,nové koření atd?
Jana Zajíčková
|5. 4. 2007 10:09
Také dělám svíčkovou z Hallali, ale maso s ním peču v remosce a nakládám ho den předem. Chuť Hallali krásně prostoupí masem a to je křehké. Po upečení zeleninu rozmixuju.
Jana St.
|1. 4. 2007 11:13
Také dělám svíčkovou z Halali a jinou už doma nechtějí. Ale není Halali jako Halali. Dělají ho různé firmy a některé je dobřejší. Chce to vyzkoušet.
Anonym
|28. 3. 2007 13:04
karamel se nedělá na žádném tuku,cukr vsypte na suchou pánev a postupným zahříváním se cukr rozpustí,nezapomenout míchat!
zacatecnice
|28. 3. 2007 12:35
Prosim a ten karamel se nedela na zadnem tuku?
Danka Snášelová
|28. 3. 2007 10:50
Odpovídám anonymu i když nejsem autorkou receptu.Karamel dáme do omáčky. Omáčka získá pěknou barvu a lahodnou chuť - přisladit karamel je lepší než obyčejným cukrem. Co s karamelem je v receptu napsané ..."Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce".
Anonym
|28. 3. 2007 09:47
a co skaramelem
Anonym
|28. 3. 2007 08:47
Každé potraviny mají Halali, sekce zavařeniny :-)
Zuzka L.
|27. 3. 2007 20:10
Mohu se zeptat, kde se Halali kupuje a kolik asi stojí?
Anonym
|27. 3. 2007 19:42
Výborná, dělám ji také tak.
Jaňulka
|27. 3. 2007 11:50
Halali je směs kořenové zeleniny a používá se právě na svíčkovou. Ale jinak je to lovecká fanfára při ukončení lovu:-)
Marcela Horáková
|27. 3. 2007 11:29
Vím že už se zde někdo ptal, ale můžete mi prozradit co je Halali?
Iva Bednarova
|27. 3. 2007 10:44
tak svickovou z halali delam uz roky,a chutna mi vic nez z cerstve nebo mrazene zeleniny,akorat nedelam ten karamel