• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá svíčková

autor: Vanessa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá svíčková
Jednoduchá svíčková
Jednoduchá svíčková
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zelenina
    • 500
      g hovězí maso
    • smetana ke šlehání
    • cukr
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce. Dochutíme buď cukrem nebo octem. Pokud je omáčka moc řídká, dohustíme vodou a moukou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka

Jednoduchá směs s pekingským zelím -…

Jednoduchá omáčka na špagety

Jednoduchá omáčka na špagety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 14. 3. 2015 11:02

    To neni svickova a kdo tvrdi ze jo tak v zivote svickovou nejed. Slana oranzova omacka bez vune divokeho koreni je urazka svickove. :-$ :-$

  • zuzA DERY | 23. 9. 2014 11:24

    dneska sem ji varila je vynikajici

  • Troliii:)) | 14. 8. 2014 13:49

    Prosim jak cca. dlouho mam vařit maso s tou zeleninou?

  • Petra | 12. 6. 2014 13:22

    Je úžasná!! :-P dnska jsem jí dělala poprvé, akorát jsem místo jedné smetany dala 2 a je úžasná. Doporučuji!!!! <3 <3

  • GoodWorthy
    GoodWorthy | 21. 11. 2013 09:54

    Výborné a snadné, autorka má ode mne velkou pochvalu ;-)

  • LIlinka | 12. 9. 2013 15:32

    ahoj, chystám se zítra uvařit, můžete prosím poradit jak dlouho vařit halali ,maso,a vodu??a popřípadě kolik vody? díky :-)

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 21:48

    jím jen kuřecí maso, a tak jsem dělala s kuřecíma prsama - naprosto výborné :-* Smetany jsem dala dvě. Celou omáčku rozmixuji. Přidám foto, akorát kuřecí prso je zalité omáčkou a knedlíky jsou kupované, nechtělo se mi dělat domácí :-[

  • Míša | 10. 3. 2013 21:54

    omáčku znám a vařim jí docela často všem moc chutná, a je lehčí než z normální zeleniny. Akorát u tohoto receptu mi chybí maso, je jedno jaké(ochutnali jsme ednou v restauraci i s kuřecím masem a bylo to moc dobré) :-)

  • pepíče | 31. 8. 2012 08:20

    a co plátek uzené slaniny na vyvaření ???? jinak je to bez chuti tak 100g dát dotoho vyvařit a bez karamelu

  • Dituše | 25. 5. 2012 09:40

    holky, jak dlouho tu omajdu vaříte? V receptu je uvařit, takže přivedu k varu a pak?

  • Michala | 7. 5. 2012 19:44

    Prosím vás lidičky na kolik je to porcí ?? děkuji za odpověd

  • myshe | 7. 5. 2012 10:21

    Musím taky říct že tato svíčková nemá chybu dětem chutnala víc jak když dělám ze zeleniny fakticky skvělá ;-)

  • Denisa | 21. 3. 2011 13:57

    Dnes jsem to zkusila (poprvé jsem uvařila svíčkovou). A dobrý!!! CHUTNÁ

  • erza | 16. 3. 2011 08:31

    nebo ten kdo nema moc casu vyvyrovat

  • žanetka... | 20. 1. 2011 18:16

    Tak a svíčková je hotová..... bála jsem se toho karamelu, ale je to pohodička... Svíčková je luxusní !!!!! Mohu všem doporučit... Já jsem ještě přidala koření - bobkový list, nové koření a pepř... Moooc děkuji za recept ;-)

  • žanetka... | 20. 1. 2011 16:47

    Dneska vyzkouším :-)

  • j.o. | 19. 12. 2010 16:21

    Kterou prosím doporučujete?

  • j.o. | 19. 12. 2010 16:20

    jak prosím, nakládáte?

  • zdenka | 3. 4. 2008 15:03

    Já už dělám svíčkovou jen z Halali a chuť je jak od maminky.Výborné!

  • SV | 28. 3. 2008 07:03

    Netušila jsem, že nějaké Halali existuje.Konečný výsledek byl dobrý, je to rychlovka.

  • marie vorosova | 27. 3. 2008 15:56

    asi vubec nevite jak vypada svíčkova toto omáčku vaři z halali jenom ten kdo nemá o vaření ani páru

  • Jitka Hozáková | 13. 4. 2007 17:51

    žádné koření nedávám.

  • Jana Žahourová | 11. 4. 2007 15:25

    Je výborná dělala jsem ji poprvé avšem moc chutnala

  • Janča | 8. 4. 2007 13:51

    prosím a to se nepřidává vůbec žádné koření,jako bobkový list,nové koření atd?

  • Jana Zajíčková | 5. 4. 2007 10:09

    Také dělám svíčkovou z Hallali, ale maso s ním peču v remosce a nakládám ho den předem. Chuť Hallali krásně prostoupí masem a to je křehké. Po upečení zeleninu rozmixuju.

  • Jana St. | 1. 4. 2007 11:13

    Také dělám svíčkovou z Halali a jinou už doma nechtějí. Ale není Halali jako Halali. Dělají ho různé firmy a některé je dobřejší. Chce to vyzkoušet.

  • Anonym | 28. 3. 2007 13:04

    karamel se nedělá na žádném tuku,cukr vsypte na suchou pánev a postupným zahříváním se cukr rozpustí,nezapomenout míchat!

  • zacatecnice | 28. 3. 2007 12:35

    Prosim a ten karamel se nedela na zadnem tuku?

  • Danka Snášelová | 28. 3. 2007 10:50

    Odpovídám anonymu i když nejsem autorkou receptu.Karamel dáme do omáčky. Omáčka získá pěknou barvu a lahodnou chuť - přisladit karamel je lepší než obyčejným cukrem. Co s karamelem je v receptu napsané ..."Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce".

  • Anonym | 28. 3. 2007 09:47

    a co skaramelem

  • Anonym | 28. 3. 2007 08:47

    Každé potraviny mají Halali, sekce zavařeniny :-)

  • Zuzka L. | 27. 3. 2007 20:10

    Mohu se zeptat, kde se Halali kupuje a kolik asi stojí?

  • Anonym | 27. 3. 2007 19:42

    Výborná, dělám ji také tak.

  • Jaňulka | 27. 3. 2007 11:50

    Halali je směs kořenové zeleniny a používá se právě na svíčkovou. Ale jinak je to lovecká fanfára při ukončení lovu:-)

  • Marcela Horáková | 27. 3. 2007 11:29

    Vím že už se zde někdo ptal, ale můžete mi prozradit co je Halali?

  • Iva Bednarova | 27. 3. 2007 10:44

    tak svickovou z halali delam uz roky,a chutna mi vic nez z cerstve nebo mrazene zeleniny,akorat nedelam ten karamel

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Pro děti Oběd Vaření Děti Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hovězí maso Ocet Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Citronová poleva

Citronová poleva

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Kávový korpus

Kávový korpus

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

209
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
101
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
74
Houbový guláš
Houbový guláš
71
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
56
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)
Jednoduchá směs / guláš z václavek …
Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka
Jednoduchá směs s pekingským zelím -…
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…
Jednoduchá sýrová pomazánka
Jednoduchá sýrová pomazánka
Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka
Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact