• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá svíčková

autor: Vanessa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá svíčková
Jednoduchá svíčková
Jednoduchá svíčková
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zelenina
    • 500
      g hovězí maso
    • smetana ke šlehání
    • cukr
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce. Dochutíme buď cukrem nebo octem. Pokud je omáčka moc řídká, dohustíme vodou a moukou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka

Jednoduchá směs s pekingským zelím -…

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 14. 3. 2015 11:02

    To neni svickova a kdo tvrdi ze jo tak v zivote svickovou nejed. Slana oranzova omacka bez vune divokeho koreni je urazka svickove. :-$ :-$

  • zuzA DERY | 23. 9. 2014 11:24

    dneska sem ji varila je vynikajici

  • Troliii:)) | 14. 8. 2014 13:49

    Prosim jak cca. dlouho mam vařit maso s tou zeleninou?

  • Petra | 12. 6. 2014 13:22

    Je úžasná!! :-P dnska jsem jí dělala poprvé, akorát jsem místo jedné smetany dala 2 a je úžasná. Doporučuji!!!! <3 <3

  • GoodWorthy
    GoodWorthy | 21. 11. 2013 09:54

    Výborné a snadné, autorka má ode mne velkou pochvalu ;-)

  • LIlinka | 12. 9. 2013 15:32

    ahoj, chystám se zítra uvařit, můžete prosím poradit jak dlouho vařit halali ,maso,a vodu??a popřípadě kolik vody? díky :-)

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 21:48

    jím jen kuřecí maso, a tak jsem dělala s kuřecíma prsama - naprosto výborné :-* Smetany jsem dala dvě. Celou omáčku rozmixuji. Přidám foto, akorát kuřecí prso je zalité omáčkou a knedlíky jsou kupované, nechtělo se mi dělat domácí :-[

  • Míša | 10. 3. 2013 21:54

    omáčku znám a vařim jí docela často všem moc chutná, a je lehčí než z normální zeleniny. Akorát u tohoto receptu mi chybí maso, je jedno jaké(ochutnali jsme ednou v restauraci i s kuřecím masem a bylo to moc dobré) :-)

  • pepíče | 31. 8. 2012 08:20

    a co plátek uzené slaniny na vyvaření ???? jinak je to bez chuti tak 100g dát dotoho vyvařit a bez karamelu

  • Dituše | 25. 5. 2012 09:40

    holky, jak dlouho tu omajdu vaříte? V receptu je uvařit, takže přivedu k varu a pak?

  • Michala | 7. 5. 2012 19:44

    Prosím vás lidičky na kolik je to porcí ?? děkuji za odpověd

  • myshe | 7. 5. 2012 10:21

    Musím taky říct že tato svíčková nemá chybu dětem chutnala víc jak když dělám ze zeleniny fakticky skvělá ;-)

  • Denisa | 21. 3. 2011 13:57

    Dnes jsem to zkusila (poprvé jsem uvařila svíčkovou). A dobrý!!! CHUTNÁ

  • erza | 16. 3. 2011 08:31

    nebo ten kdo nema moc casu vyvyrovat

  • žanetka... | 20. 1. 2011 18:16

    Tak a svíčková je hotová..... bála jsem se toho karamelu, ale je to pohodička... Svíčková je luxusní !!!!! Mohu všem doporučit... Já jsem ještě přidala koření - bobkový list, nové koření a pepř... Moooc děkuji za recept ;-)

  • žanetka... | 20. 1. 2011 16:47

    Dneska vyzkouším :-)

  • j.o. | 19. 12. 2010 16:21

    Kterou prosím doporučujete?

  • j.o. | 19. 12. 2010 16:20

    jak prosím, nakládáte?

  • zdenka | 3. 4. 2008 15:03

    Já už dělám svíčkovou jen z Halali a chuť je jak od maminky.Výborné!

  • SV | 28. 3. 2008 07:03

    Netušila jsem, že nějaké Halali existuje.Konečný výsledek byl dobrý, je to rychlovka.

  • marie vorosova | 27. 3. 2008 15:56

    asi vubec nevite jak vypada svíčkova toto omáčku vaři z halali jenom ten kdo nemá o vaření ani páru

  • Jitka Hozáková | 13. 4. 2007 17:51

    žádné koření nedávám.

  • Jana Žahourová | 11. 4. 2007 15:25

    Je výborná dělala jsem ji poprvé avšem moc chutnala

  • Janča | 8. 4. 2007 13:51

    prosím a to se nepřidává vůbec žádné koření,jako bobkový list,nové koření atd?

  • Jana Zajíčková | 5. 4. 2007 10:09

    Také dělám svíčkovou z Hallali, ale maso s ním peču v remosce a nakládám ho den předem. Chuť Hallali krásně prostoupí masem a to je křehké. Po upečení zeleninu rozmixuju.

  • Jana St. | 1. 4. 2007 11:13

    Také dělám svíčkovou z Halali a jinou už doma nechtějí. Ale není Halali jako Halali. Dělají ho různé firmy a některé je dobřejší. Chce to vyzkoušet.

  • Anonym | 28. 3. 2007 13:04

    karamel se nedělá na žádném tuku,cukr vsypte na suchou pánev a postupným zahříváním se cukr rozpustí,nezapomenout míchat!

  • zacatecnice | 28. 3. 2007 12:35

    Prosim a ten karamel se nedela na zadnem tuku?

  • Danka Snášelová | 28. 3. 2007 10:50

    Odpovídám anonymu i když nejsem autorkou receptu.Karamel dáme do omáčky. Omáčka získá pěknou barvu a lahodnou chuť - přisladit karamel je lepší než obyčejným cukrem. Co s karamelem je v receptu napsané ..."Vedle na pánvi z cca půl hrnku cukru uděláme karamel, který přilejeme k omáčce".

  • Anonym | 28. 3. 2007 09:47

    a co skaramelem

  • Anonym | 28. 3. 2007 08:47

    Každé potraviny mají Halali, sekce zavařeniny :-)

  • Zuzka L. | 27. 3. 2007 20:10

    Mohu se zeptat, kde se Halali kupuje a kolik asi stojí?

  • Anonym | 27. 3. 2007 19:42

    Výborná, dělám ji také tak.

  • Jaňulka | 27. 3. 2007 11:50

    Halali je směs kořenové zeleniny a používá se právě na svíčkovou. Ale jinak je to lovecká fanfára při ukončení lovu:-)

  • Marcela Horáková | 27. 3. 2007 11:29

    Vím že už se zde někdo ptal, ale můžete mi prozradit co je Halali?

  • Iva Bednarova | 27. 3. 2007 10:44

    tak svickovou z halali delam uz roky,a chutna mi vic nez z cerstve nebo mrazene zeleniny,akorat nedelam ten karamel

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Pro děti Oběd Vaření Děti Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hovězí maso Ocet Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

75
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
66
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
63
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
60
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
57
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)
Jednoduchá směs / guláš z václavek …
Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka
Jednoduchá směs s pekingským zelím -…
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…
Jednoduchá sýrová pomazánka
Jednoduchá sýrová pomazánka
Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka
Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact