krutony
: na másle osmažené pokrájené housky nebo chléb
Postup přípravy receptu
1
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání usmažíme světle růžovou jíšku, kterou zalijeme dle potřeby (hustoty) vývarem a dobře promícháme. Přidáme špenát, koření a povaříme cca 5 minut. Pak vlijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný sýr, který necháme v polévce během vaření rozpustit. Trochu sýru si můžeme ponechat na dozdobení. Solíme raději až nakonec, protože sýr může být slaný příliš. Hotovou polévku dozdobíme krutony se sýrem a podáváme.
2
Pokud máme rádi chuť osmažené slaniny, můžeme dozdobit i s ní. Nebo trochu slaniny pokrájíme a společně osmažíme na začátku už s cibulí.