italské koření
nebo oregano, šalvěj, bazalka... dle chuti
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Na trošce tuku osmažíme společně s pokrájenou slaninou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou hlívu na nudličky a za občasného promíchání dusíme hlívu pod pokličkou až do vypaření přebytečné vody. Pak přidáme krátce osmažit protlak a nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a koření dle chuti. Bez přikrytí povaříme do změknutí rajčat a podáváme.
2
Podáváme s česnekovými tousty, rýží, bramborem, těstovinami, čerstvým pečivem...
3
Pokud vynecháme slaninu, můžeme hlívu po italsku podávat jako bezmasý vegetariánský pokrm.
4
Do směsi lze pro obměnu vmíchat šmakouna, tofu, fazolky, fazole...