chilli papričky
, pasta nebo omáčka dle chuti - není nutné
olej
600
g
pekingské zelí
pevná světlá část na nudličky pokrájená
1
lžíce
zázvor
čerstvě nastrouhaný, cca
2
stroužek
česnek
nastrouhaný
1,50
lžíce
sojová omáčka
cca 1 -
100
ml
vývar
nebo voda, cca
1
lžička
solamyl (bramborový škrob)
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo menší kostky, které osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova (pokud máme rádi pikantní jídla, přidáme chilli dle chuti). Po osmažení maso z pánve vyndáme a uložíme v teple.
2
Do výpeku nasypeme pokrájené nudličky pekingského zelí a za občasného promíchání zprudka smažíme dosklovata a dozlatava (pouze na skus, nikoliv doměkka). Poté přidáme krátce osmažit k zelí i nastrouhaný zázvor s česnekem, vše promícháme a zalijeme zálivkou umíchanou z vody (vývaru), sojové omáčky a solamylu. Za stálého míchání krátce provaříme, případně ještě dochutíme sojovou omáčkou nebo chilli a odstavíme. Do pánve nasypeme osmažené maso, promícháme a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo rýží. Směs můžeme podávat na zelené části zelného listu a dozdobit bylinkami.