• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 120
      g sušená šunka
    • 250
      g těstoviny nebo gnocchi, špecle...
    • 300
      g kysané zelí okapané
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • cukr krupice dle chuti
    • pepř mletý
    • sůl - je-li třeba
    • zázvor dle chuti (není nutný)

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.
2
Zelná směs: cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata, přidáme nadrobno pokrájenou šunku (můžeme použít pršut) a ještě krátce osmažíme. Přisypeme okapané zelí, opepříme, přidáme rovnou lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru a lžíci cukru (pak dle chuti můžeme přidat). Vše promícháme, zaklopíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí cca 10-15 minut. Podlévat nebudeme muset, cukr uvolní vodu ze zelí a ta nám na krátké dušení bude stačit. Pak zelnou směs ochutnáme, případně ještě můžeme osolit, osladit či opepřit.
3
Pokud nemáme rádi zázvor, můžeme dochutit česnekem nebo nechat čistě bez dochucení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Schwarzwaldská šunka se žampiony

Schwarzwaldská šunka se žampiony

Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou

Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou

Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka

Jednoduchá směs s pekingským zelím -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Snížková | 18. 7. 2016 16:39

    Výborný recept. Rychlý jednoduchý a moc dobrý!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Z brambor Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Sušená šunka Těstoviny Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
38
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
34
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
31
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
26
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)
Jednoduchá směs / guláš z václavek …
Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka
Jednoduchá směs s pekingským zelím -…
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact