Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.
2
Zelná směs: cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata, přidáme nadrobno pokrájenou šunku (můžeme použít pršut) a ještě krátce osmažíme. Přisypeme okapané zelí, opepříme, přidáme rovnou lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru a lžíci cukru (pak dle chuti můžeme přidat). Vše promícháme, zaklopíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí cca 10-15 minut. Podlévat nebudeme muset, cukr uvolní vodu ze zelí a ta nám na krátké dušení bude stačit. Pak zelnou směs ochutnáme, případně ještě můžeme osolit, osladit či opepřit.
3
Pokud nemáme rádi zázvor, můžeme dochutit česnekem nebo nechat čistě bez dochucení.