• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 120
      g sušená šunka
    • 250
      g těstoviny nebo gnocchi, špecle...
    • 300
      g kysané zelí okapané
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • cukr krupice dle chuti
    • pepř mletý
    • sůl - je-li třeba
    • zázvor dle chuti (není nutný)

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.
2
Zelná směs: cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata, přidáme nadrobno pokrájenou šunku (můžeme použít pršut) a ještě krátce osmažíme. Přisypeme okapané zelí, opepříme, přidáme rovnou lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru a lžíci cukru (pak dle chuti můžeme přidat). Vše promícháme, zaklopíme a na mírném ohni dusíme pod poklicí cca 10-15 minut. Podlévat nebudeme muset, cukr uvolní vodu ze zelí a ta nám na krátké dušení bude stačit. Pak zelnou směs ochutnáme, případně ještě můžeme osolit, osladit či opepřit.
3
Pokud nemáme rádi zázvor, můžeme dochutit česnekem nebo nechat čistě bez dochucení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Schwarzwaldská šunka se žampiony

Schwarzwaldská šunka se žampiony

Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou

Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou

Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka

Jednoduchá směs s pekingským zelím -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Snížková | 18. 7. 2016 16:39

    Výborný recept. Rychlý jednoduchý a moc dobrý!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Z brambor Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Sušená šunka Těstoviny Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

79
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
27
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
26
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
26
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)
Jednoduchá směs / guláš z václavek …
Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka
Jednoduchá směs s pekingským zelím -…
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku
Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact