Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme 1l vody, přidáme kostku bujonu, 2 bobkové listy, nové koření (mně tam padlo 5 kuliček, tak jsme je tam nechala) a česnek (když už jsem měla vytažené struhadlo, tak jsem ho také postrouhala na jemno) a vaříme cca 15 minut.
2
Poté dáme do polévky na jemno nastrouhanou bramboru a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (já jsem dala cca půl lžičky). Polévka je opravdu moc dobrá.
3
Je v ní hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky, ale kdo má rád, hodí se tam jak těstoviny tak rýže.
Já to dělám kvůli sobě, nechci mit ve čtyřiceti 150kg, proto nedávám smetanu.
Kateřina
|15. 9. 2015 14:47
A proč by se nemohla dělat jinak než tak jak jste vy navyklí?Já například nedávám do fazolové polévky nízkotučné mléko,ale poctivou smetanu.Proboha! :-$
Bujón taky nepoužívám, ale že by to bylo zrovna na prst v krku.. Tady zas někdo trochu přehání, že :-\ A rajský protlak jsou pasírovaná rajčata, sůl, cukr a škrob, takže i ta rajčata tam opravdu jsou.. Jasně, je tam nějaký konzervant, ale když nemáte vlastní a koupíte rajčata, snad kromě bio, tak tam té chemie taky úplně nejmíň nebude. A nejspíš i na ta bio rajčata z toho deště nějaká ta chemie spadne.. Taky se ale snažím vařit z čerstvých potravin, ale zrovna co se rajské týče, z toho protlaku nebo aspoň z rajčat s trochou protlaku je přece jen chutnější.. Ať si každý vaří jak chce, když mu to chutná, ale pokud možno všeho s mírou..