• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá rajská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá rajská omáčka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 2,317
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Nejoblíbenější česká omáčka, která voní po letních rajčatech. Vyzkoušejte jednoduchý recept na klasiku českých jídelen.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule - není nutná
    • 40
      g máslo
    • 1,50
      lžička sůl
    • 90
      g hladká mouka 80 -
    • 1
      ks hřebíček
    • tymián dle chuti, pokud ho máme v rajské rádi
    • 3
      ks bobkový list
    • 14
      ks nové koření - kuličky, cca
    • 1300
      ml vývar nebo voda, cca
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžíce olej
    • 200
      g rajský protlak
    • 130
      g cukr krupice dle kyselosti protlaku, cca

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku na rajskou omáčku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.

RADA: Velký test másel: Jak dopadlo to vaše?

2
Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit jíšku

3
Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme k rajské omáčce přidat plátek sekané nebo karbanátek.

RADA: Jak uvařit ty nejlepší houskové knedlíky. Mrkněte na VIDEO!

4
Omáčka je velmi rychlá, nepotřebujeme žádné vývary, extra smažení jíšky, dokonce i cibuli (pokud ji nemáme rádi) můžeme vynechat a dělat jíšku bez ní, rovnou s kořením.

RADA: Recepty z rajčat s vůní Středomoří

5
Rajská omáčka je vhodná například i k plněným paprikám s mletým masem, kde předpečené papriky zalijeme omáčkou a dopečeme společně.

RADA: Jak udržet rajskou omáčku teplou i v omáčníku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339017)
    Uživatel (#339017) | 12. 6. 2024 11:35

    Moje první rajská a pane bože, v životě jsem lepší nejedla ? postup krásně napsaný. Syn si 2x přidal! ❤️

  • Uživatel (#337757) | 10. 5. 2023 16:26

    Fajn recept. Na jíšku jsem použila celozrnnou špaldovou, cca 4 lžíce a hustota naprosto ok. Chuťově též výborná. Přidala jsem ke konci špetku skořice. Příště zase podle tohoto receptu, moc děkuji. :)

  • holysmoke224
    holysmoke224 | 9. 3. 2023 11:57

    výborna delikatesa a krásně naservírované

  • Natalies | 2. 6. 2022 15:43

    Nejlepší rajská, jakou jsem kdy udělala. Držela jsem se receptu, akorát jsem dala dva větší protlaky (cca 280g celkem) a na konci přidala ještě trochu skořice a byla top a hlavně neuvěřitelně rychlá. Už nebudu dělat jinou ?

  • Uživatel (#334518) | 20. 2. 2022 12:49

    jednoduchý recept, vynikající!

  • Uživatel (#334479) | 13. 2. 2022 13:27

    Manžel ji :P miluje :)

  • DejnaJ | 19. 11. 2021 14:26

    Dobrá a jednoduchá, díky za recept ?

  • Jirka
    Jirka | 2. 11. 2021 12:14

    Dělám jí léta podle Vás a je naprosto skvělá děkuji za recept.

  • recepty73
    recepty73 | 10. 12. 2020 20:30

    Khathulína: ...děkuji :)

  • Khathulína | 11. 11. 2020 11:59

    :D Skvělá

  • recepty73
    recepty73 | 22. 8. 2018 11:51

    Jamesis: ...myslím, že během vaření jste už přišel na to, co znamená rozvonět koření, protože pokud vhodíte koření do teplého oleje, rozvine své aroma na maximum :) ...věřím, že se vám omáčka povedla :)

  • Jamesis | 3. 8. 2018 11:33

    Dobrý den, jako kuchař-amatér nerozumím v postupu větě: "Během smažení přidáme rozvonět koření." Co tím básník chtěl říci ...? Děkuji. Po uvaření dám vědět, jak se (ne)povedla, protože moje kulinářské úspěchy jsou prozatím tragické :-P

  • recepty73
    recepty73 | 23. 7. 2018 08:18

    Veronika Faustová: ...děkuji za vyzkoušení a jsem rád, že chutnala :)

  • Veronika Faustová | 22. 7. 2018 15:47

    vyzkoušeno, a moc dobrá :-)

  • Karluna1 | 7. 9. 2017 07:34

    První a už jediná rajská, kterou budu vařit. Všichni si ji u nás velice chválí :-)

  • Kike Čiperka
    Kike Čiperka | 5. 9. 2017 23:03

    Tak jsem se rozhodla že udělám rajskou omáčku, jelikož mi v mražáku leželi plněné papriky, a našla jsem si tenhle recept jelikož jsem Rajskou ještě nedělala :'D :'D no moc jsem si teda nevěřila, plněné papriky jsem hodinku dělala v troubě, omáčku jsem udělala přesně podle tohodle návodu a vynáchvaluji si :) :3 přidala jsem tam i trochu skořice at to má lepší chut (y) :) po scedění omáčky jsem přidala papriky a chvíli jsem tu omáčku ještě vařila aby se maso pustilo a omáčka měla lepší chut :) Chutnala jak mi tak i mému příteli :) což jsem na sebe hrdá :) :D a příští Rajskou dělám podle tohodle receptu ;) děkuji.

  • SanHla | 5. 8. 2017 11:22

    Má první rajská a doma si to nemůžou vynachválit! :) Moc děkuji za super recept :)

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš | 30. 7. 2017 11:25

    Super dobra.

  • Eli19931 | 28. 7. 2017 11:43

    Naprosto úžasná. Vařila jsem jí jako svou první omáčku a jako miloník rajské už jinou nevařím. :)

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 21. 5. 2017 09:58

    Super chutná rychlovka.

  • carramba66
    carramba66 | 19. 5. 2017 10:45

    Výborné, děkuji.

  • Šárka | 5. 5. 2017 11:58

    Děkuji za recept a doporučuji, protože omáčka je moc dobrá a je fakt jednoduchá.

  • Zdenek Polraich | 29. 4. 2017 17:06

    Takovou rajskou neumím ani já :-D Ahoj

  • Míla | 12. 4. 2017 13:20

    Dík za recept, je skvělý :-)

  • Renata | 26. 3. 2017 16:40

    O rajskou jsem nikdy moc nestála narozdíl od celé mé rodiny, ale tahle je fakt výborná a chutná i mně. Díky za recept!

  • Martin | 14. 3. 2017 20:19

    Co je to za kravský recept? začíná, že smažíme do zlatova cibuli a nakonci píše, že nepotřebujeme ani cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku a na konci zase, že nepotřebujeme ani jíšku????????????

  • Martin - Sezemice | 14. 3. 2017 18:59

    Narazil jsem na ni náhodou a musím říct, že už jinou vařit nubudu. Prostě super. <3

  • Martina Krausová | 11. 3. 2017 19:13

    Omáčka byla výborná <3 maso ani nemuselo být.děkuji za recept.

  • 4122731 | 8. 3. 2017 17:14

    Zdravím, rajskou mám ráda a zkusila jsem s kořenovou zeleninou a tymiánem a je to nejlepší rajská na světě.

  • Adéla P.
    Adéla P. | 1. 3. 2017 16:05

    snadna, rychla a hlavne dobra, jiny recept uz nehledam :-)

  • Iva | 9. 2. 2017 13:09

    Byla vynikající a s jinou už se pachtit určitě víckrát nebudu.

  • Rena | 14. 1. 2017 11:02

    Díky...rychlé a velmi chutné

  • Hanka | 7. 1. 2017 11:29

    Rajská je rychlá a mňamkózní <3

  • Hanka | 7. 1. 2017 11:29

    Rajská je rychlá a mňamkózní <3

  • Veronika | 21. 12. 2016 13:37

    .... no a to jste ještě nezkoušela tu, kde základ se dělá z cibule a kořenové zeleniny, zaleje vývarem/bujonem .... pak se to rozmixuje, přidá protlak a dochutí .... to je už pracnější, ale tu mouku tam nepoužijete vůbec, nebo jen málo...

  • Lucka | 20. 12. 2016 11:05

    Je super, děkuji za recept.

  • Eliška | 15. 12. 2016 12:46

    Ahoj,já měla s rajskou omáčkou premiéru a vybrala jsem si právě tento recept.... bohužel musela jsem přidat ještě více mouky než 90g,protože hustotou to nebyla omáčka, dávala jsem i cibuli a hodila jsem tam 2 hovězí bujóny a chuťově vynikající :-) takže za mě 1* :-* <3 :-* <3

  • Hanka | 6. 12. 2016 14:21

    Asi jsem ťula :-D Místo omáčky mám polévku, né a né mi to chtít zhoustnout... Na začátku jsem to zaprášila jen dvěmi vrchovatými lžičkami mouky, to bylo asi málo.... Zachránil mě natruamyl :) Chťově perfektní <3

  • Hanka | 6. 12. 2016 14:20

    Asi jsem ťula :-D Místo omáčky mám polévku, né a né mi to chtít zhoustnout... Na začátku jsem to zaprášila jen dvěmi vrchovatými lžičkami mouky, to bylo asi málo.... Zachránil mě natruamyl :) Chťově perfektní <3

  • Hanka | 6. 12. 2016 14:20

    Asi jsem ťula :-D Místo omáčky mám polévku, né a né mi to chtít zhoustnout... Na začátku jsem to zaprášila jen dvěmi vrchovatými lžičkami mouky, to bylo asi málo.... Zachránil mě natruamyl :) Chťově perfektní <3

  • martina | 24. 11. 2016 18:38

    tohle je konečně rajská jako od babičky :) jinou dělat už ani nechci

  • tina | 12. 11. 2016 20:19

    mooc dobrá :) <3 <3 <3 <3

  • Speedy | 5. 11. 2016 13:58

    Bezva recept, díky za něj. Omáčku jsem aplikoval k plněným paprikám s rýži. Velkolepý úspěch. Díky!

  • Petra Ivanová | 28. 10. 2016 18:31

    Mňamkojidni, luxusní, prostě supr rajská :-)

  • Lenka Maxmiliánová | 27. 10. 2016 17:35

    Vařila jsem dnes rajskou omáčku podle tohoto receptu a byla to nejlepší rajská omáčka, kterou jsem doteď dělala O:-) Děkuji za něj.

  • merihe | 15. 10. 2016 15:02

    vyborna byla. diky

  • Jana | 14. 10. 2016 18:48

    Byla výborná a určitě nebyla naposled. Děkuji ;)

  • recepty73
    recepty73 | 13. 10. 2016 14:06

    ...někdy je mouky moc, jindy málo ...záleží i na použitém druhu, a proto je u vývaru napsáno "cca" ;-) ...osmažená jíška už nezahustí omáčku tolik, jako čistá mouka rozmíchaná ve vodě, takže také doba smažení jíšky ovlivní hustotu omáčky ;-) ...alespoň víte pro příště, jaké množství je pro Vás ideální ;-)

  • SchiacciatoArancia | 10. 10. 2016 16:53

    Rajská omáčka je velice jednoduchá, rychlá a docela i dobrá :) Dochucovala jsem podle svého uvážení, jinak jsem se držela receptu. Jen té mouky bylo zbytečně moc :) Příště až budu dělat omáčku, tak dám té mouky méně ;)

  • Markéta Hajná | 4. 10. 2016 08:13

    Děkuji za recept omáčka byla skvělá! Navíc dneska nemusím vařit, protože jí bylo pro nás dost i na dnešek :))))))

  • jerry2004
    jerry2004 | 2. 10. 2016 10:57

    vypadá dobře

  • Líza | 22. 9. 2016 10:49

    Je luxusní!!

  • Verča | 6. 9. 2016 12:14

    Vařívám ji taky tak, jen nedávám tymián, ale místo toho špetku skořice a je luxusní. Tento recept je super :-)

  • seb | 30. 8. 2016 12:25

    cukr jsem přidávala odhadem dle chuti a moc dobrá, dělala jsem jí už podruhé :)

  • Miluše Lhoská | 24. 8. 2016 08:24

    Je výborná a vařím jí ráda, protože je co by dup a chutná. Teď v létě jí k nelibosti vnuků dělám ponejvíc z rajčatové šťávy a tak je ostřejší.

  • Alice Šmídová | 17. 8. 2016 20:10

    Dnes jsem jí dělala s pečenou sekanou a houskovým knedlíkem. Rajská byla vynikající, rodinka spokojená a všechno jsme snědli do posledního knedlíku. Děkuji za recept.

  • Evina | 3. 8. 2016 19:08

    Tymián do rajský nedávám, takže jsem vařila bez něj i teď. Omáčka byla skvělá.

  • Hodková | 25. 7. 2016 15:28

    Moc dobrá <3

  • Irča | 25. 7. 2016 10:47

    Omáčka byla super. Díky za recept :p

  • Terka | 22. 7. 2016 11:27

    Je skvela a taak snadna <:-) jinou uz delat nebudu ;-)

  • gabriela | 20. 7. 2016 21:07

    Jaký protlak je tak k rajské nejlepší.Zkoušela jsem párkrát a z protlaku byla taková nahořklá zvláštní chuť i při přidání cukru

  • Pavlínka :) | 11. 7. 2016 10:57

    Vděčná omáčka co vždycky přijde vhod, rychlá a výborná.

  • Lena | 8. 7. 2016 14:05

    Teda, omáčka luxusní a hotová za chvilku. Trochu jsem to upravila na "dětskou" verzi, bez pepře, s čerstvým tymiánem, soli jednu lžičku, cukru jednu lžíci, a bylo to vynikající. Malej to snědl málem i s talířem:-). S tím množstvím cukru, co se uvádí v receptu, si to ale vůbec nedovedu představit. Dávala jsem místo protlaku neslazené rajčatové pyré a ta jedna lžíce cukru byla tak akorát.

  • Ivana Živcová | 7. 7. 2016 15:32

    Bezvadná omáčka :-)) . Rychlá a chutná skvěle. Moje teta do rajské přidávala zakysanou smetanu a to mi moc nechutnalo, ale tahle je o uplně něčem jiném.

  • jana | 6. 7. 2016 19:30

    no dobry postup, ale tolik cukru, ty blaho. nezkontrolovala jsem si pomer v hlave a je to siiilene sladke. Pridala jsem 1 protlak navic osmahly na extra jisce a super. Priste tam dam tak polovinu cukru. dekuiji za recept

  • Olina | 30. 6. 2016 09:48

    Vynikající jednoduchá omáčka, všem moc chutnala a všichni si taky i přidávali. Určitě jí budu dělat častěji.

  • Sabutoma | 22. 6. 2016 13:15

    super ;-)

  • nika123 | 19. 6. 2016 13:11

    Zrovna jsem ji dojedli... Je výborná! :-)

  • Pavla Petrsová | 14. 6. 2016 09:24

    Byla to nejlepší rajská <3

  • Tereza Vrbová | 6. 6. 2016 16:30

    Je výborná.

  • citronka | 4. 6. 2016 18:38

    A já vařím pravidelně tu ze sáčku od Vitany ! :'( Dneska na večeři zkusím tu vaši ! :-) Uvidíme jaká bude !? :-\

  • Věra | 31. 5. 2016 12:20

    Dobrý den :-) Vařím bez cibule už skoro deset let, protože jí manžel nesnáší díky alergii, která se mu objevila až ve čtyřicetidvou letech a jde to. Myslela jsem si taky, že bez cibule neuvařím a uvařím. Chce to jen chtít a zrovna u rajskové omáčky to jde bez problému a pochutnáme si na ní všichni.

  • Marťa | 30. 5. 2016 15:19

    Ne! Bez základu z cibule není pořádná omáčka.

  • pepa | 27. 5. 2016 19:41

    Tak mi utekla přítelkyně a já mam chuť na rajskou, mám zamražený plněný papriky. ještě sem rajskou nedělal nikdy.... zítra to zkusim, jen nevim kdy tam mám nasypat nějaký koření nebo co,....uvidim

  • pepa | 27. 5. 2016 19:41

    Tak mi utekla přítelkyně a já mam chuť na rajskou, mám zamražený plněný papriky. ještě sem rajskou nedělal nikdy.... zítra to zkusim, jen nevim kdy tam mám nasypat nějaký koření nebo co,....uvidim

  • Blanka | 26. 5. 2016 13:11

    Dnes jsem delala znovu a opet byla bajecna :-)

  • Marie | 23. 5. 2016 13:25

    Já bych to klidně bez cibule zkusila, protože se i píše, že není nutná a taky stejnak zůstane v cedníku s kořením, když se omáčka přecedí.

  • karolína | 20. 5. 2016 10:30

    zkoušel jste někdo bez cibule zrovna mi došla a krám ve vesnici nemáme ..:/

  • Ráďa | 12. 5. 2016 13:31

    Byla naprosto skvělá, děkuji za recept!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pavel Jaroš
    Pavel Jaroš | 7. 5. 2016 14:42

    Perfektní omáčka, díky za recept. :-)

  • Terry | 5. 5. 2016 11:48

    Vyborna! Jinou jiz delat nebudu. Jen jsem pridala trochu mlete skorice. Dekuji :)

  • Blanka | 5. 5. 2016 11:45

    Dekuji za perfektni recept. Omacka byla bajecna! Pridala jsem jen troche skorice.. Jiz nebudu delat jinou ;-)

  • humus | 4. 5. 2016 13:00

    humus při vaření sem si zničil hrnec a dělal sem to přesně podle postupu!!!!! vznikla z toho kejda....

  • Jana | 24. 4. 2016 21:04

    Díky moc, nejsem nic moc kuchař, nerada zkouším nové věci, které by mě ještě odradily. Ale naučit se rajskou byla výzva. Díky Tvému receptu už ji umím :-[ Paráda. Díky.

  • Long | 24. 4. 2016 10:13

    Rajskou sladím a zároveň zahustím perníkem na strouhání a koření dávám jako na divočinu- celý pepř, bobkový list a nové koření. Dobrou chuť

  • Long | 24. 4. 2016 10:12

    Rajskou sladím a zároveň zahustím perníkem na strouhání a koření dávám jako na divočinu- celý pepř, bobkový list a nové koření. Dobrou chuť

  • Iva potkanek | 23. 4. 2016 12:09

    Dekuji za recept, omacka byla skvela a moc jsme si na ni pochutnali. Sekana se mi zdala jako nejidealnejsi doplnek, protoze deti ji maji radi a bude i na veceri ke chlebu s horcici. Omacka byla samozrejme taky s knedlikem :-) .

  • Ivik.vich | 19. 4. 2016 12:37

    Děkuji za skvělý recept, rajská mi nikdy moc nešla, podle vašeho receptu se povedla a celá rodina jsme si moc pochutnali. Budeme vařit často :-) <:-)

  • Soňa | 11. 4. 2016 12:20

    Dnes uvařeno, je skvělá, prostě mňám :-) Určitě doporučuji tento recept, už nebudu vařit nikdy jinou. A fakt je rychlá, za chvilku je oběd na stole. Dělala jsem bez vývaru, jen s vodou a lahoda!!! ;-)

  • Andy | 31. 3. 2016 13:57

    Je skvělá :-*

  • Dominika | 22. 3. 2016 09:32

    Je jí docela hodně, ale je výborná <3 Napadlo mě, že když zbytek trochu naředím a přidám třebas flíčky, tak z ní bude taky i skvělá polévka :-\ Asi to vyzkouším

  • Honzík | 18. 3. 2016 18:31

    Holky a může se do ní přidat i skořice nebo to lze jen s paprikami?

  • Síma | 18. 3. 2016 17:40

    Byla výborná :-* knedlíky jsem pomalu nestíhala přikrajovat a jen taktak že stačily. Ďíky za recept :-))

  • Anna Doležalová | 16. 3. 2016 12:47

    Zdravím, ta rajská je fakt dobrá, já ji dělám také obdobně, ale je tady v těch receptech tolik dobrých omáček a nikdo si na ně ani nevzpomene. Zkuste také jiné. Budete překvapeni. :-P

  • BronislavaP
    BronislavaP | 9. 3. 2016 17:00

    Moc dobrá rajská, dělala jsem k ní kolínka a přítel si velice pochutnal... 8-)

  • Daty | 6. 3. 2016 13:17

    Nemohla jsem najít recept na rajskou kterou bych zvládla a chutnala cele me rodině. Od chvíle co jsem našla váš recept varim už jen z něj a pokaždé úspěch. Moc děkuji :-*

  • fidla | 23. 2. 2016 13:29

    je vynikajici :-* :-) :-P :-))

  • Renata Valterová | 13. 2. 2016 10:25

    Nepamatuji si kdy jsem měla tak rychle vaříno jako dneska a je opravdu mooooooc dobrá. Děkuji za recept.

  • kobylkasarinka
    kobylkasarinka | 7. 2. 2016 17:24

    Naprosto luxusní, rychlá, jednoduchá. Místo vývaru jsem ve vodě převařila kostku masoxu.

  • Kuba | 7. 2. 2016 11:30

    výborná díky za recept

  • Priba101 | 4. 2. 2016 18:59

    Mno rajská bez masa, vývaru a cibule??? Nesmysl (myslel jsem si). Pak jsem ji "z nouze", před výplatou udělal - a je super. Hlavně je rychlá, a levná - a fakt je to rajská....:):):)

  • Priba101 | 4. 2. 2016 18:46

    Mno - rajská bez masa, vývaru a cibule??? Nesmysl (myslel jsem si). Pak jsem ji "z nouze" udělal a je super!!! Hlavně je úžasně rychlá a chuťově vynikající - a především levná...

  • Kačka | 28. 1. 2016 20:53

    Je skvělá <3 dík za recept.

  • Jitka | 22. 1. 2016 15:39

    Dneska jsem vařila, mmm, to bylo výborné! Koření tomu dá úžasný šmak. Můžu jen doporučit! Děkuji za recept :)

  • Jana Bulínová-Pankrá | 15. 1. 2016 14:28

    Tedy musím říct, že byla vskutku delikatesní!!!! Chodila jsem na ni ještě v noci. Doporučuji a děkuji.

  • mikulka | 7. 1. 2016 12:33

    dekujeme byla bezvadna

  • Lenka | 22. 12. 2015 19:45

    Výborná rajská, skoro jako od maminky :-)

  • Peca68 | 19. 12. 2015 23:27

    Úplně nejlepší rajská! Absolutně jednoduchá, rychlá.......dělal jsem ji již několikrát a synové ji miluji. Kupodivu dokonala chuť při dodržení množství, ani nemusím ochutnávat :-)

  • Kačka | 15. 12. 2015 20:50

    Je výborná. Děkuji za recept.

  • Martina | 13. 12. 2015 13:27

    Děkuji pisatelce za naprosto vynikající recept! Lepší rajskou jsem nikdy nejedla, podle tohoto receptu jsem vařila už mnohokrát, naposledy dnes :-) a vždy má velký úspěch ;-)

  • bae | 20. 11. 2015 16:39

    Nejlepší recept . Vařím podle něj stále moc děkuji :)

  • Bee | 20. 11. 2015 16:34

    nejlepší recept co jsem dělala :) Vařím podle něj stále :) Moc díky :)

  • Pavel | 19. 11. 2015 12:31

    Chutnala dětem i manželce a obešel jsem se bez cedníku.Koření mi všechno plavalo nahoře tak šlo vyndat. 8-)

  • Jana Osmová | 15. 11. 2015 16:52

    Je výborná :-* děkuji.

  • Alča | 15. 11. 2015 09:25

    taky se mi zdá strašně moc vody. :-\ Já dávám půl litru vody, ve které vařím bobkový list, nové koření, hřebíček, cibuli, přidám Knorr bohatý bujon, protože vývar obvykle nemám, Knorr nám chutná, je bez glutamátu, přidaných konzervantů a barviv, tak se ho nebojím používat. Nechám pod pokličkou trošku rozležet a přecedím do jíšky, (mouky určitě míň) nemusím už cedit hotovou hustou omáčku. :-)

  • Bob z Brd | 9. 11. 2015 15:18

    Bobr Abych nemusel omáčku cedit, používám vajíčko na koření

  • Bob z Brd | 9. 11. 2015 15:16

    Abych nemusel omáčku cedit, používám vajíčko na koření

  • Megie | 5. 11. 2015 15:50

    Bála jsem se protože omáčky mi moc nejdou, ale tahle se mi povedla a nic těžkýho to nebylo.

  • sabi.na | 27. 10. 2015 12:10

    vyborna omacka, dekuji za recept

  • Tomáš | 25. 10. 2015 10:48

    Opravdu mooc dobré :-)

  • Lenka Kocánková | 19. 10. 2015 11:59

    Děkuji za recept, omáčka se mi povedla na jedničku s hvězdičkou a chutná výborně. Je jí teda docela dost a tak bude ještě na další jeden oběd, ale to vůbec nevadí protože omáčky máme rádi všichni.

  • Lestat | 18. 10. 2015 13:25

    tak nevím, moc vařit neumím ale té mouky (80g) na 200g protlaku bylo nějak strašně moc :-P omáčka byla spíš moučná než rajská :-D ale i tak to šlo sníst :-)

  • Petra | 17. 10. 2015 20:26

    Já tedy nevím, ale na to množství vývaru mi přijde 200g protlaku málo?? Já normálně dělám 4 porce z 3 menších protlaků a půl litru vývaru a je to akorát?? :-\

  • Ilona | 14. 10. 2015 18:26

    Děkuji za výborný recept. Vařila jsem omáčku podle vašeho receptu již podruhé...vylepšila jsem ho přidáním oloupaných rajčat /5 kusů/, která jsem rozvařila včetně jíšky a na závěr jsem pouze z omáčky vyndala bobkové listy a omáčku včetně koření jsem rozmixovala. Velmi pikantní :-*

  • Romi | 13. 10. 2015 20:21

    Skoro stejný recept mě učila moje maminka, když mi jako holčičce ukazovala, jak se vaří rajská :-) akorát jsme ji dělali s čuftíky (kuličky z mletého masa), a ke konci vaření se vždy do omáčky přidávalo podle chuti několik poctivých lžic z výpeku od masa - to omáčce vždy dodalo parádní šmrnc ;-) dobré pochutnání všem :-)

  • Maruška | 6. 10. 2015 20:15

    Děkuji za recept, omáčka byla výborná a opravdu jednoduchá.

  • Zuzana | 27. 9. 2015 16:42

    Byla vynikající a upekla jsem k ní sekanou aby byli chlapi spokojení.

  • Jana Dušková | 15. 9. 2015 21:21

    Výborná omáčka, rychlá a jednoduchá. Děkuji

  • Tomáš | 13. 9. 2015 10:31

    tak nevím jestli jste přátelé vařily to téžzačátek dobrej akorád než sem tam tal protlak tak se mi to připálilo :-X

  • Tomáš | 13. 9. 2015 10:31

    tak nevím jestli jste přátelé vařily to téžzačátek dobrej akorád než sem tam tal protlak tak se mi to připálilo :-X

  • Tomáš | 13. 9. 2015 10:31

    tak nevím jestli jste přátelé vařily to téžzačátek dobrej akorád než sem tam tal protlak tak se mi to připálilo :-X

  • Saša | 11. 9. 2015 17:02

    Povedla se mi :D

  • Saša | 11. 9. 2015 17:00

    Povedla se mi :D

  • Mery12 | 9. 9. 2015 09:56

    Levná, rychlá a hlavně VÝBORNÁ! <3

  • Petr | 6. 9. 2015 08:17

    Výborný recept a ještě lepší omáčka. Nejlepší, kterou jsem kdy vařil. Jinou už nevařím. Výborná k hovězímu masu i k plněným paprikám. 8-)

  • Helena Svatušková | 1. 9. 2015 15:11

    Omáčka byla výborná, jen protlak s vývarem jsem nahradila vlastní rajskou šťávou, mám jí hodně :-)

  • Hana | 17. 8. 2015 21:50

    je vynikající ;-)

  • Hana | 17. 8. 2015 21:49

    Vynikající ;-)

  • beruska | 9. 8. 2015 20:22

    je skvela <3

  • Marcela | 21. 7. 2015 13:33

    Byla bezvadná a naplnila břicha dvoum dospělákům a čtyřem capartům :0)

  • srdicko1 | 9. 7. 2015 09:46

    velice rychlá a výborná už nedělám žádnou jinou.

  • Jana | 8. 7. 2015 13:10

    Děkuji za rýchlou a výbornou rajskou :-)

  • Lída | 30. 6. 2015 11:54

    Nikdy jsem nevařila a zkusila jsem tento recept a chutnal všem :) děkuji

  • Iva Nedková | 12. 6. 2015 12:19

    Je vynikající, děkuji za recept

  • Iva Nedková | 12. 6. 2015 12:19

    Je vynikající, děkuji za recept

  • Anicka | 24. 5. 2015 08:03

    Byla vyborna, rada nekdy zopakuji :) .

  • elfik | 22. 5. 2015 12:03

    dík za superjednoduchej recept na dobrou omáčku

  • Jaru | 20. 5. 2015 10:12

    To asi záleží na tom od jaké firmy protlak je. Já mám někdy sladký a jindy ne a nejsem schopná si zapamatovat od jaké je nejlepší a ten kupovat pořád no a s tím cukrem je to podle toho jaký zrovna dám. Pyré kupuju také a někdy by se dalo pít jak je tekuté a někdy je jak kaše. Nejvíc mě může naštvat když si myslím, že když kopím dražší bude lepší a prdlasj.

  • Šárka | 20. 5. 2015 08:53

    Tuhle rajskou dělám už dlouho a mám s ní velký úspěch jen vynechávám hřebíček a tymián a vývar dělám tak ,že si nové koření bobkový list sůl a jedno kilo masa dám vařit do hrnce. Kdo má rád,když se maso rosejpá a je měkoučké může do vody přidat i lžičku octa.Cukru dávám také méně.

  • Lucka | 17. 5. 2015 10:42

    Omáčka výborná, ale cca 130g cukru je hrozně moc. Dávám pyre z krabice 500g, protlak z plechovky je hrozně kyselý A špatně se dochucuje.. :-)

  • Máňa | 8. 5. 2015 17:20

    Dobrota to byla a za pár minut uvařená, děkuju za recept.

  • Ludmila | 29. 4. 2015 23:55

    Rychlá,dobrá ;-) jen cukru jsem dala méně :-)

  • Míša | 29. 4. 2015 10:39

    Neumím ochutit :( je nakysla a cukr nepomáhá

  • Zuzana Pátková | 27. 4. 2015 13:08

    Byla to moc dobrá rajská, děkuji :))

  • prestik | 26. 4. 2015 16:46

    protlak nedavame, prodava se pyre z rajcat - je to pulkilove baleni v krabici, ani neni treba vyvar, polevka je chutna, rychla. jen do te cibule pri smahnuti pridavam cukr, aby zkaramelizoval.

  • Eliška | 24. 4. 2015 14:44

    Podávala jsem s hovězím zadním (vařeno 2 hodiny a vývar jsem použila do omáčky) a s knedlíkem. Jelikož to byl vývar jen z masa bez kosti, dala jsem ještě perníkové koření a masox. Samá chvála... :)

  • juliet.ka | 19. 4. 2015 21:40

    Rychlé, snadné, chutné :)))

  • Adelajda | 18. 4. 2015 13:57

    Ta byla mňamózní :) vařila jsem už po druhé z tohoto receptu. Jen máme rádi kyselejší, tak přišel na řadu ocet.

  • Vendulka | 18. 4. 2015 13:25

    Je famózní ;-)

  • Mirka Plackova | 9. 4. 2015 18:04

    Dekuji, omacka byla senzacni.

  • Šárka | 9. 4. 2015 10:45

    Já dávám do omáčky trochu perníkového koření.Jinak se tam má strouhat perník.Dodá rajské luxusní chuť ;-)

  • Hanka Čížková | 30. 3. 2015 08:31

    Rajská je naše nejoblíbenější omáčka. Když jí uvařim vždycky se sní na posezení a všichni si přidáváme.

  • Martina | 28. 3. 2015 13:17

    Dneska jsem dělala poprvé a musim se pochválit ,je výborná a opravdu rychlá. Doporučuji ;-)

  • michaela | 28. 3. 2015 11:38

    Jednoduchá a opravdu vytéčná :-)

  • Michal | 24. 3. 2015 12:20

    Výborná! Udělal jsem jí hodně, tak jsem polovinu "vytunil" 2 prolisovanými stroužky česneku a tak 2-3 pol. lžíce nastrouhaného celeru. Ten mi i omáčku trochu zahustil. Vše povařit, propasírovat a podávám s knedlíkem a masovými kuličkami z mletého masa ;-)

  • Zuzana | 19. 3. 2015 20:21

    Byla skvělá!!!!!!!!!!!;*)

  • Naty | 18. 3. 2015 11:13

    Vynikají! Ani jsem nečekala, že se mi povede tak dobrá rajská. Díky :-)

  • prajzlem | 11. 3. 2015 19:53

    Dokonalá!!!

  • alenab | 11. 3. 2015 09:51

    dobrá omáčka - místo vývaru jsem použila Knorr bohatý bujon hovězí v kelímku, moc chutnalo, určitě zase brzy udělám

  • barbarons
    barbarons | 9. 3. 2015 17:00

    Mňam mnňam... má první rajská a snědla se s chutí :)

  • Ota | 8. 3. 2015 11:52

    Postup zachovávám akorát na omáčku používám rajčatový džus, to nemá chybu a je to jemná výborná rychlá omáčka se sílou rajčat.Je to rychlé a velmi dobré.

  • Kikina | 5. 3. 2015 18:06

    Byla vyborna, dik

  • Monika | 27. 2. 2015 08:48

    Dobrý den, děkuji moc za recept. Omáčka byla výborná!!!! <3

  • Verča | 22. 2. 2015 13:17

    Moc moc dobrá :-) Děkuji za skvělý recept.

  • Lenina | 19. 2. 2015 13:48

    Do rajské bych moc nedoporučovala přesmaženou cibul, protože to není guláš a chuť má zůstat po rajčatech když je to rajská. Pokud jde o barvu, tak radši sladkou papriku nebo se smířit se světlejší barvou když na chuť je máčka dobrá. Pyré nikdy nemůže máčku obarvit tak jako protlak, ale určitě je to dobré. Nebo bych použila půl protlaku a půl pyré.

  • Ilona | 16. 2. 2015 20:22

    Jednoduchá a skvělá :-)

  • jirka | 16. 2. 2015 18:57

    Oproti původnímu receptu je dobré cibuli osmažit do hněda (aby zkaramelizovala) a zaprášit jí hladkou moukoua, tu pražit do růžova. Cibulí omáčka hezky ztmavne.

  • Kamilos | 16. 2. 2015 12:36

    8-) To byla mňamka! pochutnali jsme si. Děkuji za výborný recept!

  • Dagmara | 12. 2. 2015 17:06

    Dnes jsem ji dělala, jen jsem dala více másla (60g) a oleje (2lžíce). A místo protlaku jsem dala rajčatové pyré, omáčka má světlejší barvu. Dá se to příště "nějak" upravit? Přidat rajský protlak,...? :-\

  • Dagmara | 12. 2. 2015 17:02

    Dnes jsem ji dělala, musela jsem přidat trochu více másla a oleje ( celkem 60g másla + 2lžíce oleje) a místo protlaku jsem dala rajčatové pyré. Omáčka má světlejší barvu, dá se to "nějak" upravit, aby byla červenější - jako na obrázku? Co do toho příště přidat? Rajský protlak,...? :-\

  • Jarka | 11. 2. 2015 15:01

    Zahustit se dá i instantní jíškou nebo záklechtkou z hladké mouky a vody.

  • martina | 11. 2. 2015 13:37

    Prosim asi sem udelala malo jisky cim to muzu dohustit?

  • jarkoo | 11. 2. 2015 11:55

    Omáčku dělám podobně už spoustu let, jen navíc přidávám dvě kolečka citrónu a cibulku na základ jíšky smažím na sádle. Omáčka je opravdu rychlá a moc dobrá :-)

  • Michaela | 10. 2. 2015 19:47

    Dnes jsem jí vařila, přidala i plněný papriky a zaprášilo se po ní tak, že na mě nezbyla ani porce. Takže určitě uvařím znovu! Výborná ;-)

  • Eva | 28. 1. 2015 18:41

    Výborná!Udělala jsem ji s knedlíkem a hovězím a pochutnali jsme si,byla to moje první rajská.Doporučuji!

  • Petra | 24. 1. 2015 17:58

    Perfektní recept! Nemůže se nepovést! Všichni chválili, talíře vymeteny ;-)

  • Eva | 23. 1. 2015 12:54

    Je skvělá.Děti mají omáčky nejradši a rajská vede ze všech nejvíc. :-)

  • salve | 14. 1. 2015 18:20

    My jí děláme stejně - babička, mamka. Já si to akorát upravila - přidávám skořici a sladím medem a okyselím pro vůni a chuť trochu citronem. Dělám s hovězím a většinou s kolínky ale i s knedlíkem nebo rýží. Moji 3 chlapi ji milujou.

  • Lada | 12. 1. 2015 10:37

    Výborná není náročná na příravu a velice chutná

  • Miluška | 10. 1. 2015 10:27

    Nejlepší rajská co jsem uvařila. Jinačí už dělat nebudu .

  • Diana | 22. 12. 2014 14:47

    Opravdu super omacka, vyborna! ;-)

  • Diana | 22. 12. 2014 14:46

    Opravdu super omacka vyborna! ;-)

  • iris28 | 16. 12. 2014 20:04

    Výborná omáčka,lehká,rychlá.mňamózní :)

  • karolia01
    karolia01 | 7. 12. 2014 12:04

    Velmi jednoduchá a navíc dobrá rajská omáčka <3

  • karolia01
    karolia01 | 7. 12. 2014 10:38

    Super recept. Je moc jednoduchý a navíc ta omáčka skvěle chutná.

  • Martina | 29. 11. 2014 14:10

    Manžel rajskou omáčku nemá rád, ale tuto snědl a dokonce lízal i talíř. Byla jsem pochválena. Děkuji za výborný recept. Mně taky moc chutná.

  • Kaťulína8
    Kaťulína8 | 26. 11. 2014 18:33

    Dělala jsem rajskou poprvé tak byl trochu problém s ochucením. Koupila jsem ty sáčky s kořením na rajskou a pak stále jen docukrovávala a solila:D až se nějakým zázrakem z červené hmoty stala vynikající omáčka!!!! Dělala sem s mas. kuličkami tak to bylo na dýl, ale vynikající!!:) <3

  • zatulka | 26. 11. 2014 06:04

    je opravdu jednoduchá a chuťově výborná :-P

  • Kuba | 7. 11. 2014 11:23

    moc dobré a rychlé :-) děkuji za recept a vřele doporučuji dále

  • Petka | 29. 10. 2014 13:15

    Vyborne! S hovezim masem a domacim knedlickem.. :-) :-) Mnam!

  • Maja | 27. 10. 2014 17:52

    Výborná a rýchla. Pridala som štipku mletej škorice a ináč všetko od oka :-\ Spolu s masovými guľkami nebíčko v papuľke :-*

  • Teushka | 12. 10. 2014 15:05

    Vyborne, rychle, paradni

  • Lara | 6. 10. 2014 19:26

    Výborne, vřele doporučuji . Já jsem jen dala více protlaku a hl. Mouky :-)

  • srdicko1 | 2. 10. 2014 11:49

    Dělala jsem rajskou poprvé v životě sama, je výborná...byla to rychlovka, tuhle budu vařit už napořád :) díky

  • Kristýna | 6. 9. 2014 18:59

    myslim že to bude mnaminka

  • Katka | 16. 7. 2014 20:35

    Fantastická! Vývar jsem si připravila povařením hovězího masa (v tlakáči) a bylo to neuvěřitelně rychlé a neuvěřitelně dobré! Jinou už nedělám! 8-)

  • Jana | 14. 7. 2014 12:36

    Omáčka výborná, mňam :-) cukr a sůl jsem dávala radši od oka, na vývar jsem dala kostku masoxu+kostku zeleninového bujonu a přidávala taky od oka, aby nebyla moc řídká. Maso jsem měla kuličky z mletého zvlášť uvařené. Jinak opravdu rychlovka ;-)

  • Renáta Martikanová | 9. 7. 2014 13:38

    Mňam nejlepší:-)

  • jito | 9. 7. 2014 09:43

    Můžu dát zeleninový vývar, že? :)

  • marci2 | 7. 7. 2014 01:23

    Omáčku dělám podobně, jenom nedávám cibuli, ale přidávám kousek celé skořice a koření dávám do tzv. vajíčka, takže omáčku už nemusím cedit. Když přidám více vývaru a trochu uvařené rýže, tak mám i výbornou polévku. Dávám 1.

  • recepty73
    recepty73 | 6. 7. 2014 18:37

    ...podle toho, kolik máte rádi omáčky ke knedlíkům ...u nás musí být omáčky dost ...mělo by jí být tak pro pět až šest osob

  • salat | 4. 7. 2014 12:49

    Prosím, na kolik osob je tenhle recept? díky :) už se těším, až to zkusím :)

  • Marťa | 1. 7. 2014 16:39

    Lepší jsem ještě nedělala, všem doporučuji.!.. :-)

  • barca | 26. 6. 2014 10:21

    :-* Udělala jsem jí a dobrota :-P ale dala jsem tam i skoříci a vyborna <3 milují tohle omačku s Kolínkama

  • Vladka | 21. 6. 2014 10:49

    To je mazec! Je perfektni!

  • david | 14. 6. 2014 14:59

    Abych mel plny hrnec, dal jsem vseho o cca 25% vice a pri 100 gr.cukru jsem se radeji zastavil. Je to na hrane prilisne sladkosti. Opatrne s tim cukrem.

  • Hladká | 10. 6. 2014 16:25

    Rajskou jsem dělala vždy jinak. Dneska jsem zkusila tenhle recept a jsem 100% spokojena!:) uz ji budu dělat jen takhle:))

  • silda | 28. 5. 2014 22:51

    výborné a rychlé

  • cernalentilka | 11. 5. 2014 09:37

    opravdu dokonala omajda, delavala jsem ji jinak a moc nam nechutnala, hlavne druhy den byla az moc kysela z protlaku, ale takhle, jsem z ni uplne nadsena, davala jsem tymian ale ne hrebicek, takze priste s hrebickem bude jeste lepsi :) moc dekuju :-*

  • DPH | 25. 4. 2014 06:40

    Vynikající omáčka! Bez tymiánu a s vepřovým masem (vč. vývaru). Doporučuji všem. ;-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 14. 4. 2014 16:38

    v podstatě jí doma dělám stejně... je výborná... někdy dám méně protlaku a přidám konzervu krájených rajčat a potom rozmixuju do hladka...

  • Šmoulinka :o) | 14. 4. 2014 12:07

    Taky jí dělám poprvé a povedla se a jak říkáte je fakt moc dobrá =)

  • Katka | 10. 4. 2014 15:18

    Fakt jednoduché, moje první rajská omáčka v životě. Povedla se perfektně. Moc děkuji za recept, opisuji :-)

  • Anča | 5. 4. 2014 13:34

    Omáčka jako od babičky, fakt jednoduchá a skvělá, jinou dělat už nikdy nebudu.

  • Martina | 8. 3. 2014 17:32

    Jasně že jo, ale mouky dej míň a přidej uvařenou zavářku, třeba mušle nebo rýži, tak to dělám já a je o.k.

  • hankajerabkova@email.cz | 8. 3. 2014 11:27

    Dobrý den je možno použít omáčku jako polévku O:-)

  • Marek | 3. 3. 2014 21:54

    Nejlepší rajská kterou jsem kdy měl jednoduché a dobré.

  • Stáňa | 29. 1. 2014 13:23

    Děkuji vám za opravdu jednoduchý recept na vynikající rajskou. Dělala jsem přesně podle návodu pouze tymián jsem neměla, ale když není nutný tak jsem si z toho hlavu nedělala a omáčka byla bez chybky i bez masa.

  • Jačna
    Jačna | 26. 1. 2014 14:48

    Hm....docela nic moc jako čekala jsem od toho něco víc :-/ pardon :-(

  • HelenaPa | 20. 1. 2014 08:59

    Postupuji trošku jinak, ale se stejným kořením. Je to naše oblíbená rajská.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Zálivky a omáčky Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hladká mouka Hřebíček Máslo Nové koření Olej Pepř celý Rajský protlak Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

41
Langoše - expres
Langoše - expres
30
Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem
Jednoduchý koláč s…
28
Míša řezy
Míša řezy
28
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
25
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz MFF KV po smrti Bartošky (†78): 59. ročník splní jeho přání!

MFF KV po smrti Bartošky (†78): 59. ročník splní jeho přání!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou plísní
Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou…
Jednoduchá rajčatová omeleta s dvojitou porcí sýru
Jednoduchá rajčatová omeleta s dvojitou…
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá rajská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact